Szénhidrát diétára ítélt sorstarsaim, ti mit?
180g-os szénhidrát diétát kell tartanom, mert nem jön a baba a PCOS-em miatt és a gond csupán annyi, hogy a diéta menne is, ha némi édes bármit ehetnek, amit előtte. Egy hónapja csinálom a diétát, de néha ölni tudnék egy szelet sütiert (a ferjem ráadásul cukrász), vagy egy kakaós csigaert. Ilyenkor ha ez ramtor, iszok egy kávét édesítővel persze. Kétnaponta egyszer szokott rámtorni ez a cukor utáni vágy de persze tartom magam, még mielőtt valaki nekiallna savazni itt.
Akik hasonló cipőben vannak, van valami praktika erre? Van, hogy megiszok ilyenkor egy jó nagy pohár vizet és próbálok nem az edessegekre gondolni, mert rehen halom szám ettem sajna, de semmi nem segít. Amúgy 170cm és 69kg vagyok, tehát nem kövér, csak gyenge az akaraterőm tudom.
Aldiban van "no added sugar" csoki 4 féle ízben. Abban csak polionok vannak, az mehet amikor gyors felszívódásút eszel.
Illetve én szintén az Aldiban szoktam venni, édes, omlós keksz, ami szintén édesítős. Valamint fagyasztott meggyet eszem, ha nagyobb mennyiségben vagyok kívánós édesre. Plusz 1-1 barack pl belefért, de több nem. Vagy lereszelem az almát és fahéjjal, eritrittel eszem meg.
Szia! Óvva intelek a bolti ch- csökkentett, és diabetikusnak fémjelzett édességektől. Inkább csinálj magadnak. Kísérletezz. Kezdésnek vegyél eritritet, ez 0%-os kalória, és ch tartlamú. És teljes kiőrlésű lisztet. Szinte bármit megsüthetsz. Csak a képzeleted szabhat határt. Valamint szerezz be 85-95%-os étcsokit. Mennyei csemegéket készíthetsz otthon, nagyon kevés ch tartalommal.
Kezdésnek mutatok egyet, amiben még liszt sincs (de persze, ha úgy akarod csinálhatod a piskótát liszttel:
"A só és a fehérje barátkozik"
"A két massza óvatosan egymásra talál"
Bocs, off, de ezen hangosan vinnyogok, akárki töltötte fel ezt, életében nem írt még receptet...
Amúgy az én dokim is ilyen, anno edző állított össze nekem étrendet, amivel tök jól voltam, mikor a dokinak mondtam, hogy pl szinte csak lassan szívódó szémhidrátot eszek, és így jól érzem magam, kb lecheszett, hogy de az is szénhidrát, mit képzelek magamról.... :D
Ha a férjed cukrász, akkor ő tutira tud segíteni, mindenmentes sütik egyre divatosabbak, szakmai ismerősi körből leakasztani néhány receptet. :)
A másik a minél magasabb kakaótartalmú étcsoki, egy-egy kockát bele tudsz zsúfolni a napodba, ha úgy van.
Lehet otthon is csinàlni édességeket de én ehhez pl lusta vagyok, és maceràsnak tartom. Venni szoktam készen, ch csökkentett, diabetikus, egyéb cukormentes dolgokat. Csoki, cukorka, fagyi, nàpolyi, keksz stb. Persze nyilvànvaló hogy nem eszem 2 pofàra ezeket, van bennük szénhidràt, energia, de mértékletesen még nekem is beleférnek a diétàmba pedig én 70-80-95 gramm körül tartom a szénhidràtot.
180 gramm ch ba rengeteg minden belefér.
Szintén pcos es vagyok+ pma és IR is, és egyéb hormoneltérések is. Nekem fogyàsra kell a dolog, egészségjavulàsra, életmódvàltàs lett, diéta, edzés meg minden. :) Nemrég voltam ultrahangon, és a petefészek cisztàim azok konkrétan felszívódtak.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!