Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Paleosok, ekcémások! Valaki...

Paleosok, ekcémások! Valaki tapasztalt kezdeti tünetromlást aaz étrend elkezdése után?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok,kiskorom óta atopias ekcemaban szenvedek.Sajnos ez az utobbi 2 évben egyre fokozódott.Fél éve az arcomra is átterjedt a hasam,hátam,mellkasom es kezem után. 2,5 Hete csinálom a paleo -keto étrendet, melyel teljesen minimalizaltam a ch bevitelt is. Ezen a heten azonban elkepesztő mértékű visszaesést tapasztaltam.Soha nem jött ki még ennyire.Szinte az egesz testületem elleptek a voros pontok es foltok.A viszeketes es rendkívüli szárazság miatt minden krém ellenére borzasztóan megnehezul a mindennapi életvitelelem. A másik, hogy utcára alig birok így kimenni.Allergologusnal most voltunk,adott pár dolgot külsőleg,de semmi sem hasznalt, semmi komolyabb allergiam nincs vervetel alapjan. Nagyon kétségbe vagyok esve, elore is köszönöm a válaszokat! Nekem tényleg ez az utolsó reményem, szeretnék benne teljesen hinni, de egyre jobban elbizonytalanodom.Nem akarom, hogy teljesen tonkretegyen ez az egész betegseg :/

#viszketés #ekcéma #paleolit #dermatitis #ketogén #tünetromlás #kezdeti rosszabbodás
2015. márc. 7. 10:43
1 2 3 4 5
 31/42 A kérdező kommentje:
Csak amennyi az ételekbe belekerül :) Már régóta elég keveset, és tojást, tejet is elhagytam jó ideje.
2015. márc. 12. 12:43
 32/42 Mi közöd Tőle ***** válasza:
81%
Annyi vizet fogyasztasz, ami az ételekbe belekerül? Wow. Elég jól bírod. Tehetséged kaktuszi mivoltokban jár.
2015. márc. 12. 15:09
 33/42 A kérdező kommentje:
ANNYI CSAPVIZET. Írtam, hogy emellett ásványvizet fogyasztok, de ez aztán igazán lényeges infó :)
2015. márc. 12. 15:54
 34/42 anonim ***** válasza:
Kérdező, épp ma reggel gondoltam Rád. Mostanában elkezdtem odafigyelni az étkezésemre, nem eszem fehér kenyeret (csak puffasztott rizst), amitől a könyökömön lévő bőrszárazság, berepedezés szépen elmúlt, DE! kijött egy egész tesre kiterjedő bőrszárazság - nekem, aki zsírosbőrű vagyok! - s elkezdtem gondolkodni. Rájöttem, hogy reggelire, vacsorára egyfolytában rizst eszek. Nem ismerem a paleo étrendet vagy a te étrendedet, de nem lehet, hogy Nálad is valami hasonló okozza a problémát?
2015. márc. 14. 09:14
 35/42 A kérdező kommentje:
Rizset sem ettem, az állapotom csak lassan javul, de ez a fellángolás-tünetmentes időszak váltakozása miatt is lehet.Még mindig csúnya a bőröm, szerintem ezzel végleg felhagyok és mást próbálok ki :/
2015. márc. 14. 16:08
 36/42 anonim ***** válasza:
100%
Igyál sok folyadékot, lehetőleg tiszta vizet (ásványvizet). Ez nagyon fontos. Próbáld ki 1-2 hétig, hogy legalább 2,5-3 litert megiszol naponta, akkor is, ha nem vagy szomjas. Borzasztóan sokat jelent, a tüneteidnek csökkennie kell. Persze más okok is közrejátszhatnak az ekcéma fellángolásában, de ha dehidratált vagy sokkal rosszabb.
2015. márc. 14. 20:01
 37/42 A kérdező kommentje:
:) Köszönöm, de ezt 2 éve betartom. Borzasztó sok vizet iszom, egyszerűen jól esik. Legalább napi 2,5-3,5 liter ásványvizet, lehetőleg magas ásványi anyag tartalmút
2015. márc. 14. 21:25
 38/42 anonim ***** válasza:
53%
A magok, maglisztek, paleo sütik vitaminkiegészítők okozhatnak ilyet. Sok kezdő paleós beleesik ebbe a hibába. Zsír-hús-belsőség ilyen sorrendben, erre van csak szükség, legalábbis amíg megszűnnek a tünetek.
2015. márc. 24. 21:04
 39/42 Mi közöd Tőle ***** válasza:
100%
Hahó! Hogy áll az ekcémád?
2015. ápr. 12. 22:35
 40/42 A kérdező kommentje:
Az Elidel krém miatt, amit az arcomra használtam 1 hónapja a helyi immunszupresszió miatt egy mezei herpeszvírus hazavágta az egész arcom, (eczema herpeticum) borzasztó csúnya, és kórházba kerültem, mikor kijöttem még ismét visszaestem. Az ekcémám azonban érdekes módon oktalanul, de teljesen eltűnt.Most kizárólag mosakódokrémet és sanatopicot használok, végleg mellőztem minden kozmetikumot, azonban 2 hete mégis kicsit rosszabbodott,de közel sem olyan vészes. A pelot abbahagytam, sokkal jobban érzem magam így, csak a tejet kerülöm, de nem igazán van összefüggés, nekem főleg a stressz hozza ki. Remélem tapasztalatokkal segíthetek másnak is :)
2015. ápr. 23. 21:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!