Miért nem lehet fogyasztani hüvelyeseket a paleo étrend során? Milyen hatása van a szervezetre, amiért a tiltó listán van?
A paleo követői szerint a hüvelyesekben található lektin áteresztővé teszi a bélfalat, ami gátolja számos tápanyag felszívódását.
A paleo életmódot nem Szendi találta ki.
Szerintem minden szélsőség káros. Ha megvan a megfelelő fehérje, szénhidrát, zsír bevitel, valamint a megfelelő ásványi anyagok, akkor a testednek ez jó lesz. Ennyi.
Persze a mozgás sem fog ártani. Nyugodtan egyél hüvelyeseket.
Azzal magyarázza a paleo, hogy károsítja a beled falát.
A hüvelyesek úgy vannak "kitalálva", hogy az állat aki megeszi kisz@rja pár kilóméterre onnan, ahol megette és ezzel tud a növény szétterjedni.
De nem kell ezt elhinned, hiszen honnan is tudhatnánk mi történik a belünkkel.
Viszont érdemes letesztelni. Egyél paleosan 2 hétig.
Ezzel nagy valószínűséggel eléred, hogy tök lapos lesz a hasa, úgy értve nem leszel felhúvódva.
Felfúvódás hiánya = hasi kényelem.
Na, akkor próbálj meg hüvelyes enni a 2 hét után és egy életre elmegy tőle a kedved...
Nincs az az isten, aki kedvéért én hüvelyest ennék, olyan durván felpuffadok tőlük.
A bab hatásárt nem kell bemutatni :-D
Nemcsak a lektinek miatt nem javasolja, hanem mert magas a szénhidrát tartalmuk is (bab, borsó), amelyek nagy mennyiségű inzulin termelésre késztetik a hasnyálmirigyet.
Valamelyik könyvében hoz egy példát, hogy valamilyen indián törzs babot termesztett és előbb-utóbb nagy részük cukorbetegségben szenvedett, az életkor előrehaladtával.
Nem vagyok paleo hívő, csak tényszerűen leírtam, amit tudok, hogy mit mond erről a paleo.
Ha kicsiraztatod a huvelyest mielott megfozod, akkor nem puffaszt fel :)
A helytelen eteltarsitas es helytelen ivas (eves kozben, vagy kozvetlen elotte/utana) szerintem sokkal jobban puffaszt..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!