Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Paleosok, ekcémások! Valaki...

Paleosok, ekcémások! Valaki tapasztalt kezdeti tünetromlást aaz étrend elkezdése után?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok,kiskorom óta atopias ekcemaban szenvedek.Sajnos ez az utobbi 2 évben egyre fokozódott.Fél éve az arcomra is átterjedt a hasam,hátam,mellkasom es kezem után. 2,5 Hete csinálom a paleo -keto étrendet, melyel teljesen minimalizaltam a ch bevitelt is. Ezen a heten azonban elkepesztő mértékű visszaesést tapasztaltam.Soha nem jött ki még ennyire.Szinte az egesz testületem elleptek a voros pontok es foltok.A viszeketes es rendkívüli szárazság miatt minden krém ellenére borzasztóan megnehezul a mindennapi életvitelelem. A másik, hogy utcára alig birok így kimenni.Allergologusnal most voltunk,adott pár dolgot külsőleg,de semmi sem hasznalt, semmi komolyabb allergiam nincs vervetel alapjan. Nagyon kétségbe vagyok esve, elore is köszönöm a válaszokat! Nekem tényleg ez az utolsó reményem, szeretnék benne teljesen hinni, de egyre jobban elbizonytalanodom.Nem akarom, hogy teljesen tonkretegyen ez az egész betegseg :/

#viszketés #ekcéma #paleolit #dermatitis #ketogén #tünetromlás #kezdeti rosszabbodás
2015. márc. 7. 10:43
1 2 3 4 5
 11/42 A kérdező kommentje:
Akkor az allergiateszt semmire sem garancia?:(
2015. márc. 7. 16:17
 12/42 Mi közöd Tőle ***** válasza:
74%

Egészítsd ki az étkezést vitamin pótlással! Ez megvolt?

D-vitamin! Ez most a legfontosabb. 15000-20000Ne simán mehet naponta, ha gyors változást szeretnél. C-vitamin 5-6000mg naponta. Liposzómásból elég napi 1000mg is. Halolaj! Napi 1-2g EPA és egy jó adag DHA is.

Valamiért csapong az immunrendszered. Ezeknek a hiányállapota simán okozhat bajt. Szerintem ha ezt a fenti sort betartod, 1 hét múlva már sokkal jobban leszel. Hajrá!

2015. márc. 7. 16:44
 13/42 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, bocs, csak dolog volt :-)

Hát, nálunk az allergiateszt nem mutatott ki semmit, mégis minden szójás és tejes étel kiütötte a gyereket.

Érdemes lenne - ha van rá módod - ételnaplót vezetned, illetve arra figyelni, hogy amikor fellángol, milyen környezetben vagy?

A fiamnak macskaszőrre volt allergiája (kutyára nem!), de amikor a barátnőm kutyája fent volt nálunk 2 hétig, a gyerek elkezdett fulladni. Így derült ki, hogy 1 év alatt "megfordult" az allergia, s kutyára igen, macskára nem lett allergiás. Később sajnos mindkettőre :-(

Közben találtam Neked egy cikket - idézet belőle:

"Gyakran előfordul, hogy a keresztreakciót okozó IgE antitestek jelenléte kimutatható, de ennek ellenére nem okoz keresztreakciót. Az igazolt allergiás egyéneknél ezért nem lehet megjósolni, hogy kinek lesz tünete és kinek nem. Gyakran csak nyersen okoz panaszokat Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt Hasznos tippek pollenallergiásoknak Újabb allergén növényt hozott a felmelegedés Az ételallergia és tünetei Nagyon speciális allergiafajták Allergia telefonhívásra Mik azok a defenzinek? Vitatják az antibakteriális szappanok biztonságosságát A keresztreakciókat kiváltó növényi fehérjék sok esetben hőkezelésre és fehérjéket bontó bélben levő enzimekre érzékenyek és szétbomlanak. Ilyen formában már nem okoznak panaszokat, csak nyersen fogyasztva. Ez a jelenség nem minden ételallergia esetében igaz, és a főzött zeller és a sült mogyoró rizikót jelenthet ismert mogyoróallergia esetén. A keresztreakciót kiváltó növényi fehérjék („tolvajkulcsok”), általában a növények alkalmazkodása, védekezése következtében jelennek meg, ezért nevezték el őket defenzinekhez kötődő fehérjéknek. Mivel ezeket, a fehérjéket a mai tudomány már képes bejuttatni a növényi génállományába, hogy jobban bírják a betegségeket, különböző stresszeket, fokozhatják a növények allergiát kiváltó képességét."

(Dr. Brugós László, pulmonológus, allergológus)

Ja, és még valami: erősen stresszes időszak is felerősítheti az allergiát, illetve a tüneteket!

2015. márc. 7. 17:52
 14/42 anonim ***** válasza:
100%

Izéééé, belement egy linkajánló is, bocs. Helyesen:

"Gyakran előfordul, hogy a keresztreakciót okozó IgE antitestek jelenléte kimutatható, de ennek ellenére nem okoz keresztreakciót. Az igazolt allergiás egyéneknél ezért nem lehet megjósolni, hogy kinek lesz tünete és kinek nem. GYAKRAN CSAK NYERSEN OKOZ PANASZOKAT. A keresztreakciókat kiváltó növényi fehérjék sok esetben hőkezelésre és fehérjéket bontó bélben levő enzimekre érzékenyek és szétbomlanak. Ilyen formában már nem okoznak panaszokat, csak nyersen fogyasztva. Ez a jelenség nem minden ételallergia esetében igaz, és a főzött zeller és a sült mogyoró rizikót jelenthet ismert mogyoróallergia esetén. A keresztreakciót kiváltó növényi fehérjék („tolvajkulcsok”), általában a növények alkalmazkodása, védekezése következtében jelennek meg, ezért nevezték el őket defenzinekhez kötődő fehérjéknek. Mivel ezeket, a fehérjéket a mai tudomány már képes bejuttatni a növényi génállományába, hogy jobban bírják a betegségeket, különböző stresszeket, fokozhatják a növények allergiát kiváltó képességét.

(Dr. Brugós László, pulmonológus, allergológus)

Részletek: [link]

2015. márc. 7. 17:58
 15/42 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, ment a zöld kéz.Vitamint szedek, nagyobb dozisban csak Cvitamint es most valamivel tobb kalciumot :) de koszonom, jo otletnek tűnnek, egy probat majd meger
2015. márc. 7. 21:18
 16/42 anonim ***** válasza:
76%

Szia!

A Mi Közöd Tőled falhasználó válaszát valóban érdemes betartani, de nem egyik napról a másikra fogsz változást érezni ilyen dózis után sem, főleg hogy évek óta tartó problémáról van szó. Nekem nem volt semmilyen betegségem, de a paleo elkezdése és a vitaminok szedését követően (mondjuk én napi 6000-8000 NE-t szedtem nyáron is), fél év után kezdtem érezni, hogy több energiám lett. Az első időszakban sokkal levertebb és fáradtabb voltam. (Mondjuk idősebb is vagyok - 38 - és bizonyára a szervezetemnek több időre volt szüksége a megújulásra.) Szóval türelem. Ja, és talán a sporttal gyorsíthatsz a javuláson is. Még az is lehet, hogy most jobban előjöttek a kiütések, ez egy fajta méregtelenítés a szervezet részéről. A paleo csak javíthat, ártani nem árt.

2015. márc. 9. 10:19
 17/42 anonim ***** válasza:
100%
Még annyit, hogy a feldolgozott, előre elkészített hústerméket (szalámi, sonka, füstölt készítmények stb...) az adalékanyagok miatt kerülnöd kellene. Lehet, hogy most ebből többet fogyasztasz, és az adalékanyagok okozzák a kiütéseket.
2015. márc. 9. 10:21
 18/42 Mi közöd Tőle ***** válasza:
53%

:)

Ha megbízható, bejáratott hentestől szerzi az ember a cuccot, az már jó. Azokban nincs benne az a rengeteg felesleges adalék, amik a nagyüzemiekben megvannak. Illetve még olcsóbbak is...

2015. márc. 9. 10:27
 19/42 A kérdező kommentje:
Semmi olyan hústerméket nem fogyasztok, és próbálok kerülni minden adalékot, habár a húst még nem termelőktől vesszük, de szerintem elhanyagolható mennyiség, ami azzal bekerül. :) Köszönöm.Én is reménykedem! :)
2015. márc. 9. 12:25
 20/42 anonim ***** válasza:
49%
Először nekem is a húst és sok zöldség evését javasolta az orvos. De attól csak még rosszabb lett minden. Aztán a tv-ben láttam egy műsort egy svájci orvosról, aki a hús elhagyását és minél kevesebb tejtermék fogyasztását tanácsolta a pácienseinek, teljes kiőrlésű gabonákat, sok friss zöldséget, gyümölcsöt, lehetőleg minél kevesebb feldolgozott élelmiszert. Amióta igyekszem minél inkább betartani ezeket, a tüneteim jelentősen enyhültek, gyakran teljesen el is múlnak.
2015. márc. 9. 12:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!