Miért lehet az, hogy a paleózás közben rám jön egy ilyen muszáj péksüteményt ennem érzés?
A cigiről lassan egy éve egyik napról a másikra leszoktam,a tejtermékekről szintén.A húst meg a zöldséget,gyümölcsöt,tojást és magokat mindig szerettem.Gyerekkorom óta sok péksütit ettem,ezért a péksütikkel gondban vagyok.Aki volt hasonló problémában meg tudja mondani,hogy hogy oldotta meg ezt a problémát,Kenyeres voltam nagyon,de azt sikerült megoldani,az nem hiányzik annyira.
Előre is köszi a jó ötleteket,de A PALEO HÜLYESÉG TIPUSÚ MEGNYÍLVÁNULÁSOK KÍMÉLJENEK KÉREM.
Csak egy vélemény.
A paleó az inkább zsír alapú táplálkozás, zsírból pedig nehezebben állít elő a szervezet energiát mert az egy oxidációs folyamat. A péksüti az hamar felszívódik gyorsabban jutsz energiához. Lehet hogy agyban és testben sem álltál még át a paleóra.
A paleó alapjaiban elég jangos táplálkozás tehát egyoldalú, a hús, tojás, zsír ez mind jang. A szervezet pedig keresi az egyensúlyt, elég valószínű hogy Jin-es ételekkel egyensúlyba lehet hozni, fűszerek, olajok, kávé, tea, gyümölcs. + mozgás.
De az is elképzelhető hogy vitamin hiányod van, egy tényleg jó multivitamin reggel kaja után + napi 1.000 mg C-vitamin kiegyensúlyozottabbá teszi a paleót, mindenképp.
Véleményt írtam, nem tényeket. Tippeket ha úgy tetszik.
Egyébként szívesen.
Mennyi ideje paleozol?
A lisztes dolgokat már teljesen elhagytad, vagy még eszel?
Esetleges okok szvsz:
1. Még nem állt át a szervezeted (feltételezzük, hogy csak pár napja-hete kezdted)
2. Saját tapasztalatom, hogy akkor vagyok "kívánós", ha éhes vagyok. Kezdő paleosoknák gyakran előfordul, hogy nem esznek eleget, kerülik a zsírt. Ha jóllakott az ember, akkor nincs kívánás. Nem ehet, hogy nem eszel eleget? A zsír nagyon fontos a táplálkozásban, ha valaki csak csirke mellet eszik, abban baromi kevés pl. a zsíradék...nem laksz jól. Zsíros hús, nagyobb adagok...
Nekem ez a kettő tippem van. A jóllakottság a megkívánás alapvető ellenszer.
De persze simán lehet ez ilyen pszichés függés is :-D, de majd lejössz a szerről :-D
Akkor passz...reménykedjünk, hogy alábbhagy a megkívánás.
Tutira veszem idővel elmúlik, csak addig tarts ki ;-)!
Szép napot neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!