Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Miért lehet az, hogy a paleózá...

Sága kérdése:

Miért lehet az, hogy a paleózás közben rám jön egy ilyen muszáj péksüteményt ennem érzés?

Figyelt kérdés

A cigiről lassan egy éve egyik napról a másikra leszoktam,a tejtermékekről szintén.A húst meg a zöldséget,gyümölcsöt,tojást és magokat mindig szerettem.Gyerekkorom óta sok péksütit ettem,ezért a péksütikkel gondban vagyok.Aki volt hasonló problémában meg tudja mondani,hogy hogy oldotta meg ezt a problémát,Kenyeres voltam nagyon,de azt sikerült megoldani,az nem hiányzik annyira.

Előre is köszi a jó ötleteket,de A PALEO HÜLYESÉG TIPUSÚ MEGNYÍLVÁNULÁSOK KÍMÉLJENEK KÉREM.

2014. szept. 16. 12:49
1 2
 11/16 Sowilo ***** válasza:

# 10

Várom a magyarázatodat, mi szüksége van a szervezetnek a péksüteményekre.

2014. szept. 24. 15:00
 12/16 Sowilo ***** válasza:
Gondoltam, hogy nem lesz válasz.
2014. okt. 4. 10:01
 13/16 anonim ***** válasza:
0%

Én fogyózom, és így hagytam el nagyon sok kaját, de vannak "kívánósabb" időszakaim. Tegnap pl. az édeset akartam, de kegyetlenül, így pillecukrot vettem, és azt eszegettem.

De a példából elég...

Azért van a kívánós időszakod, mert a szervezeted hiányban szenved. Olyan valami hiányzik belőled, ami a péksütiben benne van. Lehet ez pl. szénhidrát, vagy abban is viszonylag sok a zsiradék, szóval lehet, hogy mindkettő fogytán van.

Azt szokták mondani, hogy a szervezeted azt kívánja meg, amiből hiánya van.

Gondold át az étrended, hogy miből nem eszel vajon annyit, amennyit kéne, és meglátod, miért kívánod pont azt a kaját. Nem mondom, hogy hagyd abba, bár nem támogatom én sem ezt a típusú étrendet.

Szóval a lényeg az, hogy amit korábban bevittél a vegyes táplálkozással, azt nem feltétlenül viszed most be paleoval, és a tested így jelez, hogy hékás, gáz van az étrendeddel, valamire még szükség lenne...

2014. okt. 12. 18:07
 14/16 Sowilo ***** válasza:
100%

# 13

Majdnem jó amit írsz egyébként, de pontatlan egy kicsit. A hosszú évek alatt megszokta a kérdező szervezete, hogy bizonyos anyagokból a szükségesnél sokkal többet visz be(szénhidrát), illetve olyan anyagokat is bevisz, amikre egyáltalán nincs szüksége. Mióta paleózik, nem visz be fölösleges dolgokat, viszont mivel a szervezete hozzá volt szokva, így hiányérzete van. Ez viszont pár hét alatt elmúlik.

2014. okt. 12. 18:22
 15/16 anonim ***** válasza:

Ezt úgy értettem, hogy valamiből hiánya van a szervezetének, hogy pl.:

Ugye a szervezetnek kell a zsír. Nem is kevés, hogy működjön. Eddig táplálkoztál normál étrenddel, most viszont pl. áttérsz vegetáriánusra, így a zsír beviteled úgy lecsökken, hogy kb. semmit nem viszel be belőle a testedbe. Ekkor zsírhiányod alakul ki, amire a szervezeted éhezni fog, mert akárhogy is nézzük, a szervezetnek kell a zsír.

Ha a kérdező áttért paleo-ra, de nem olyan "változatosan" étkezik, tehát valamit nagyon mellőz az étkezések során, valamilyen tápanyagot, tegyük fel csak zöldséget meg gyümölcsöt enne, akkor rostokból kb. semmi nem jut a szervezetébe, vagy az említett zsírokból, így a szervezete megkívánja a rostokat és zsírokat, tehát valami olyan kaját fog kívánni, amikben ez benne van.

Az ő példáját érintve, valószínűleg olyan tápanyagból visz be most kevesebbet, amiről a teste tudja, hogy márpedig a kívánt ételben mindaz megvan, ami neki kell. Oké, még mellette sok más, esetlegesen felesleges cucc is, de ez a szervezetnek a "járulékos káros" kategóriába esne.

Három éve szoktam le kb. teljesen a fehér kenyérről, és kukorica meg rozs és másmilyen magos keverékes kenyérből sem eszem szinte, de van egy évben 2-3 alkalom, amikor olyan szinten megkívánom a fehér kenyeret, hogy suli után, vagy hétvégén akkor rögtön az az első dolgom, hogy megyek a boltba, és veszek egy pici 250 gr-osat, vagy két zsemlét vagy kiflit.

Nem tudom, mennyire sikerült átadni, amit akartam, remélem minél jobban, és így már érthető voltam.

2014. okt. 12. 19:11
 16/16 Sowilo ***** válasza:
Eddig is érthető voltál, logikus is amit írsz. A péksüteményekben viszont nulla, azaz nulla olyan dolog van, amire szüksége van az emberi szervezetnek, tehát nem szenvedhet belőle hiányt, nem kívánhatja meg azért, mert hiányzik neki egy adott tápanyag. Erre írtam, hogy valószínűleg inkább csak sok év alatt megszokta a péksüteményeket, azért hiányoznak neki.
2014. okt. 12. 20:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!