Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » A paleo diétában tejtermékeket...

A paleo diétában tejtermékeket sem lehet enni? A tej fogyasztása miért egészségtelen?

Figyelt kérdés
2013. szept. 8. 08:02
1 2 3 4 5
 31/42 anonim válasza:

Immaron 81 esztendos vagyok. Amiota elek iszom tejet. Sokat. Nem tudom elkepzelni az eletem tej nelkul ! Dacara a koromnak, makk egeszseges vagyok, orvoshoz nem jarok. 27 evvel ezelott volt valami problemam akkor latott orvos,

azota NEM.

A Macskak: Megveszed a tejet, beleszagol, otthagyja.

MEGVESZED AZ ORGANIC TEJET A z t megissza ! NOs ?

2013. szept. 15. 03:30
 32/42 anonim ***** válasza:
58%
Gratulálok az életkorodhoz! Továbbra is jó erőt, egészséget kívánok! De nem gondolod, hogy éppen a tejtől vannak alvási problémáid? Már régen megdőlt az a nézet, hogy mézes langyos tejtől lehet jól aludni.
2013. szept. 15. 08:44
 33/42 anonim ***** válasza:
33%

"de ezzel szemben azt is, hogy olyan mély kötődésünk van már hozzá, hogy akkor sem engedjük el, ha kétséges, hogy milyen hatással van ránk. "

Én éppenséggel elég jól ismerek olyat, akinek a tej olyan gyulladásokat okoz a szervezetében, hogy nem kétséges az, hogy elhagyja a fogyasztását.

A gonoszság az, hogy egy ilyen kétes és veszélyes táplálékot annyira beállítottak isteni eledellé, hogy:

- ezt a nőt gyerekkora óta rákényszerítették a tejivásra (mert elhitették az érte felelős emberekkel, tehát a szüleivel hogy ez jó a gyereknek..) gyerekkora óta okoz fájdalmakat neki a tejivás

- egész életén át, a mérsékelt tejtermékfogyasztás fenntartotta az említett gyulladást, évtizedeken át.. BÁRMIFÉLE orvosi segítségből hiányzott a szemlélet, hogy hagyja abba a tejtermékek fogyasztását (holott a keleti orvoslás tisztában van a tej hatásaival, és egy ilyen szemléletű ember azonnal lebeszélte a tejfogyasztásról. szerencsére)

Ma hiányzik az igazi tudomány az orvoslásból, a világszemléletből.. és nem is lehet racionálisan felmérni ebben a szennyezett világban hogyan lehetne még a legtöbbet kihozni, értelmesen enni.. Mert már a gyerekekbe beleverik/nevelik a tejfogyasztást, cukorfogyasztást.. Mert dietetikusok serege erőlteti és reklámozza az ilyen beteges szokásokat..

Magam részéről, természetesen én is tudnék nagy tejfüggő lenni, csak hogy én is olyan rosszul leszek tőle (sokkal általánosabb hasi panaszok, + bőr..) hogy nagyon ritkán fordul meg a fejemben, hogy tejtermékhez nyúljak. Sőt inkább keresem mi tartalmaz nyomokban.. pl. tepertőbe tesznek tejet, az akkor kerülős..

2013. szept. 15. 08:53
 34/42 anonim válasza:
35%

A tej fogyasztása nem egészségtelen.

A paleo diéta egészségtelen.

2013. szept. 15. 10:40
 35/42 anonim ***** válasza:
91%
Magyarázat, indoklás? :))
2013. szept. 15. 10:44
 36/42 anonim ***** válasza:
# 34 LOL
2013. szept. 15. 10:44
 37/42 Julie S ***** válasza:

#31: További jó egészséget kívánok neked! Te vagy az egyike annak a kevés szerencsésnek, aki így is egészséges.

Az én nagymamám nem sokkal idősebb nálad, minden nap ivott és iszik tejet, de amióta csak ismerem minden baja van (reflux, pajzsmirigy, szívritmuszavar, stb), rengeteg gyógyszert szed és lassan mozogni sem tud már annyira meszes mindene. De ő megmondta nekem, hogy kenyér, tej és cukor nélkül nem lehet élni...

2013. szept. 15. 11:40
 38/42 anonim válasza:

Ha táplalkozást olyan tudatosan végeznénk ,mint mondjuk ahogy a matematikához hozzáállunk ,akkor nem lenne ennyi vita a kaja körül. Azt hogy 2+2 mennyi senki nem kérdi ,de manapság úgy viselkedünk a táplálkozás terén ,mintha ez kérdés lenne hogy a válasz 4 vagy 5! Sajnos manapság még nagyon sokan tudatlanul pusztán érzelmi alapon (szimpátia-antipátia) alapon döntenek ez ügyben, holott már korántsem vagyunk a középkorban ,hogy ne tudnánk utánna-járni mi mit okoz(hat) bennünk.

Sokféle szempont szerint lehet erre a kérdésre válaszolni.

Most csak 2-t emelnék ki a testit és a lelkit.

testi szint: Az anyatej összetétele más mint a tehéntejé.( [link]

) Nem csak az számít ,hogy miben mennyi az ásványi anyag ,hanem annak aránya is fontos. Ahhoz pl ,hogy a csontokba beépülhessen a kálcium szükséges ,hogy legyen még foszfor is olyan arányban mint ahogy az anyatejben van. Ha csak pusztán tehéntejjel akarjuk a csontjainkat erősíteni pont az ellenkező hatást érjük el hosszú távon. Ez most itt egy leegyszerűsített magyarázat ,de a lényeg az ,hogy a nem megfelelő arány miatt a szervezet a csontból vonja ki a kálciumot.

Lelkileg: a tej erősíti a Fölhöz és ősökhöz való kötődést. Ez egy pontig nem is baj a gyerek fejlődése során. Ezért is van szüksége a csecsemőnek anyatejre születésünkkor. Mivel a gyerek még nem kötődik eléggé a földi dolgokhoz ,így az anyatej segít neki egy egészséges kötődés kialakulásában. Viszont minden léleknek fejlődési fázisai vannak. Eljön az a pont a fejlődése során, amikor már nem a szűk családi kötődést kellene megélnie ,hanem egy tágabb kötődést embertársaival. Ezen a ponton lehet a tej elhagyása lelkileg felszabadító jellegű.

Személyes tapasztalat: Saját életemben a tej és sajtok elhagyása egyfajta normalizálódást hozott az immunrendszerem működésében. Kiskorom óta erős allergiás voltam (6 keresztes fűre, fára, porra, állatra stb.)Azóta már rájöttem ,hogy ez a betegségem a táplálkozásommal függött össze. A sok állati terméket nem tudta a szervezetem feldolgozni és a belekben rothadó fölös fehérjék táptalajt adtak a candida gombák szaporodásához. A candidafarm pedig búgócsigát megszégyenítő sebességgel felpörgette az immunrendszeremet, ami aztán testi szinten véres szemvakarásba, pruszkölésbe majd takonykórba fulladt! Sok év szanatórium ,injekciók sora után eljutottam oda ,hogy magam mulasszam el a betegségem gyógyszerek nélkül. Ez 20 éve kezdődött. Az allergia megszünt ,de ennek előfeltétele az volt ,hogy letettem szépen fokozatosan azokat a dolgokat amik a candidát táplálják köztük a tejet is.

Személyes meggyőződésből plusz 10 év tapasztalatából mondom ,hogy van élet a tej útán s nem kell lemondani semmi finomról! Van mindenből egészségesebb verzió csak keresni kell az újat! A mákot, szezámmagot meg ezerrel darálni! De ne híggy nekem ,inkább próbáld ki magadon, a tested nem tud hazudni!

Remélem volt értelme ennyit írnom...:)

S ha ez kevés itt van egy link részletesebben:

[link]

2013. szept. 18. 14:01
 39/42 anonim ***** válasza:
Volt!!!!
2013. szept. 18. 14:08
 40/42 anonim ***** válasza:

Sokáig én is a tejivás mellett voksoltam, aztán kipróbáltam ezt a paleót: életem legjobb döntése volt, mennyi, de mennyi betegségtől szabadultam meg! Aki nem hiszi így járt, én meg sokkolom az orvosokat a siker sztorijaimmal. :-)

24/L

2013. szept. 21. 21:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!