Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » A paleo diétában tejtermékeket...

A paleo diétában tejtermékeket sem lehet enni? A tej fogyasztása miért egészségtelen?

Figyelt kérdés
2013. szept. 8. 08:02
1 2 3 4 5
 11/42 Makoscsiga ***** válasza:
53%

"a1 beta kazein van - ópiáttá alakul "

Nanebassz! Ekkora ostobaságot...

2013. szept. 9. 19:28
 12/42 anonim ***** válasza:
100%

[link]

[link]

Béta-kazomorfin-7 fehérje (BCM-7)

A BCM-7 akkor keletkezik, amikor az A1 tehéntől származó béta-kazein fehérje az emésztés során lebomlik (7). Mivel ez a fehérje opiát-szerű aktivitást mutat (7), befolyásolhatja a béllel kapcsolatos immunfunkciókat, elnyomhatja az emésztőrendszeri vírusokkal szembeni védekezést, s mindkét jelenségnek szerepe van az I-es típusú cukorbetegség kialakulásában

További ilyen, biológiailag aktív töredék a kazomorfin (casomorphin), amelynek morfiumhoz hasonló hatása van. Egyes vélemények szerint emiatt különösen nehéz felhagyni sokaknak a tejtermékekkel. Szó mi szó, a búzában, a rozsban és az árpában található gluténnek is hasonló híre van; itt glutén exorfin a peptin neve. Számos beszámoló alapján jelentősen javíthat az autizmusban szenvedők állapotán a kazein- és gluténmentes étrend.

Ahhoz, hogy még tisztábban lássunk, kétféle tehénről kell beszélnünk első sorban, melyeket a tudomány A1 és A2 jelöléssel látott el. Az A1 a nyugati tehén, ami Európában és Amerikában is honos, az A2 pedig az ázsiai fajta. Ezen fajták teje sem egyforma. Az A1 tej béta kazein nevű összetevőjével máshogy birkózik meg az emésztésünk, mint az A2 béta-kazeinjével. Röviden a lényeg az, hogy ha A2-es tejet ihatnánk, vagy nyers (megfelelő higiéniai körülmények között, kézzel fejt, de legalábbis kistermelőtől származó) kecske- vagy juh tejet, akkor bizonyára nem is kellene ezt a bejegyzést megírnom, mert ezeknek nagyon minimális negatív hatása lehet a szervezetre.

Ja amúgy minden tehén A2-es tipusu volt csak mutáció folytán lett az A1-es.

2013. szept. 9. 20:28
 13/42 Makoscsiga ***** válasza:
54%

Natural news? :-D No1. Legszarabb tudományos hírforrás a neten. ( [link] Egyesek kapásból ignorálják azokat, akik azt a tudománytalan szemetet álításaik álátámasztására becitálják. De, ha megnézed, habár te citáltál két írást, amik állítanak valamit, azok az állítások totálisan lógnak a levegőben. Vagy, az a hetes szám a kommentedben milyen hivatkozásra mutat? Engem nagyon érdekelne, hogy hogyan okoznak ezek a tejből származó peptidek egyes típusú cukorbetegésget, vagy autizmust... VAgy az autizmus.. az a szomrú igazság, hogy senkinek semmi fogalma nincs arról, hogy mi okozza az autizmust. Ezeknek a hírforrásoknak a szerzői alternatív orvoslással foglalkoznak, TELJES MÉRTÉKBEN érdekeltek ezeknek a tévhiteknek a terjesztésében, nem értem, hogy miért hisznek le nekik mindent...

By the way, hátha érdekel a valóság: a fehérjék lebontásuk során keletkeznek olyan peptidek, amiknek vannak opioid SZERŰ hatásaik. Az a baj, hogy bárki hiába akarna betépni tejtől az opioid hatásra apellálva (vagy te esetleg ismersz olyan heroinistát, aki átállt tejivásra?), mive ezek a peptidek lebomlanak a bél hámsejtekben. Azok a vizsgálatok, amik pl. a tejivás és az autizmus (vélt) kapcsolatát ezekkel a kazomorfinoknak nevezett peptidekkel próbálták magyarázni negatív eredményre jutottak.

ÁÁÁ, mindegy, aki elhiszi, ne igyon tejet, oszt éljen 13o évig. Tojok rá.

2013. szept. 9. 21:12
 14/42 anonim ***** válasza:
61%

"Egyrészt ha van LEHTÖSÉGÜK, akkor igenis fogyasztják (háziállatok)."

Bakker, a saját 'kedvenceinket' beteggé is tesszük. Már a tejes, gabonás kajáktól van fehérjeérzékeny kutya.. (valószínűleg szivárgó bél szindróma nála is).

Meg mennyi dög elhízott? Azért mert az emberi moslék kaját meg lehet etetni egy állattal.. attól még ez az egész természetellenes.

Gondoljatok bele a természetbe: felnő a növendék, és nem jut többé tejhez, pont. A kolbász az hús sóval és paprikával, le lehet szállni róla. A tej viszont speciális táplálék újszülött emlősöknek. Nyilván az ő növekedésüket segíti, miért inná felnőtt, amikor ma annyi a túlnövekedés (rák, elhízás).

Más: ha valami furi anyaggal kapcsolatban (fent leírtam miért furi) felmerül hogy káros is, eleve nem természetes a fogyasztása, akkor miért nem lehet óvatosságból távolságot tartani? Nem ez lenne a megfontolt, természetes viselkedés? Ne higgyünk egy kutatásnak/vizsgálatnak. Ne higgyünk 100-nak, na de ha szétnéznél akkor a környezetedben láthatnál egy csomó embert, aki mikor fogyott le? A tejivás abbahagyása után. Mikor gyógyult meg (bőre, gyulladása, akármi) a tejivás abbahagyása után...

Nem tűnik fel, hogy jót ritkán tesz (megint csak néhány kutatás szerint) de ha valaki nem issza akkor túl gyakori hogy jobban van.

Ópiát, nem feltűnő, hogy mennyire függő tud lenni az ember a tejtermékektől? Hogy mennyire irracionálisan finomak, mennyire ragaszkodnak hozzá? Ebben sincs semmi gyanús?

2013. szept. 10. 06:51
 15/42 anonim ***** válasza:
78%
Rengeteg tapasztalat van h autista gyerek meggyogyult a tej elhagyasatol. Gaps dietara keress ra youtubeon
2013. szept. 10. 15:35
 16/42 anonim ***** válasza:
Am makoscsiga, ha hazaerek hozok par tudomanyos oldalt a tejrol meg. :)
2013. szept. 10. 15:38
 17/42 anonim ***** válasza:

Leginkább a tejfehérje miatt.

Autoimmun folyamatokat tud elindítani. Már meglévő autoimmun betegségben a betegség fellángolását okozza.

Sok cikk van róla, keresgélj.

Dióhéjban: A tejfehérje egy nagy méretű fehérje, ami gyulladást, nyálkásodást okoz, túlzottan áteresztővé teszi a bélfalat, és akár változatlan formában is bejuthat a véráramba, ekkor immunválasz keletkezik rá, majd beindulnak az autoimmun folyamatok.

A paleo egyébként esetenként megengedi a kemény, érlelt sajtok fogyasztását, mert ezekben a hosszú - akár több éves - érési folyamat során módosulnak, átalakulnak a tejfehérjék, könnyebben emészthetők lesznek. (Más kérdés, hogy ezekben meg már nagyon sok a hisztamin, emiatt bármire allergiásoknak inkább kerülendő.)

Kalcium forrásnak egyébként sokkal jobb a mák, a szezámmag, a zöld leveles zöldségek, ugyanis jobban hasznosul belőlük.

Nem a kérdezőnek: Valaki itt írta, hogy az állatok is megeszik a tejet, ha lehetőségük van rá. Vagy nem volt állatod, vagy nem figyeltél rá. Ha a macskádnak - különösen a kismacskának, de akár kiskutyának - tehéntejet adsz, borítékolható a hasmenés. Ha nekem nem hiszel, kérdezd meg akármelyik állatorvost.

2013. szept. 12. 10:14
 18/42 anonim ***** válasza:

"Valaki itt írta, hogy az állatok is megeszik a tejet, ha lehetőségük van rá. Vagy nem volt állatod, vagy nem figyeltél rá. Ha a macskádnak - különösen a kismacskának, de akár kiskutyának - tehéntejet adsz, borítékolható a hasmenés. Ha nekem nem hiszel, kérdezd meg akármelyik állatorvost."

NEKEM van macskám, jelenleg "csak" 3, de volt már hosszabb ideig 5 is egyszerre (elég nagy kertes házban élünk), és mindegyik napi szinten fogyaszt tehéntejet, viszont hasmenésük nincs. (Szerintem a személyes tapasztalat inkább érv, mint hogy valaki mit állít.)

Mivel már nem vagyok egész fiatal, igen sok cicám volt, természetesen el is putszult több közülük, de ez 15-és 20 éves koruk között történt (ennél fiatalabb kettö volt, akiket elütött egy autó). Az állatorvosi ellenörzések szerint is mindegyik egészséges, csak a védöoltások illetve féregtelenítés miatt viszem öket.

SZóval szerintem nem helytálló amegállapításod, hogy az állatok megbetegednek a tehéntejtöl.

(Kutyám csak 3 volt, ezért velük nincs akkora tapasztalatom, de nekik sem volt soha bajuk a tejtöl.)

Ezen kivül a "vadállatoknál" is nagyon gyakori, hogy ha az azévi kölyök elpusztul, akkor az elözö éves "felnött" kölyök újra elkezd szopni és az anyja engedi. Tehát az sem igaz, hogy egyetlen felnött állat sem fogyaszt tejet.

2013. szept. 12. 12:53
 19/42 anonim ***** válasza:
42%

"NEKEM van macskám.. (Szerintem a személyes tapasztalat inkább érv, mint hogy valaki mit állít.) "

És még több embert ismerünk, akik tejet isznak. Nem elég betegek? A macskáid nem bizonyítanak semmit, csak hogy rá lehet erőltetni a megbetegítő táplálkozási szokásainkat a háziállatainkra is..

Egészséges macskákról írsz, én viszont fehérjeérzékeny kutyáról hallok.. mitől lesz fehérjeérzékeny egy kutya? Pl. áteresztő bél szindrómától, az állatok hozzánk hasonlóan megbetegszenek a gabonás tejes kajáktól, ha nem alkalmazkodtak a fogyasztáshoz. Mint a kutya, macska.

Ezen kivül a "vadállatoknál" -> milyen vadállat marad a szüleivel? Mik ezek? :S

De a fajidegen tejfehérjékről is szó lenne, és krónikus fogyasztásról.. tehát.. ne kékítsünk már eget mondvacsinált érvekkel, mert a vadállatok meg mert egy macska nem pusztult meg pedig tejet ivott.. Jól van.

2013. szept. 12. 17:17
 20/42 anonim ***** válasza:
0%

"És még több embert ismerünk, akik tejet isznak. Nem elég betegek? "

Én nem ismerek egyetlen embert sem, aki a TEJTÖL beteg lenne, söt a legtöbb ember, akit ismerek ÉS tejet iszik, nem beteg, nem elhízott.

"Ezen kivül a "vadállatoknál" -> milyen vadállat marad a szüleivel? Mik ezek? :S "

Minden olyan állat, ami csoportban él, pl. szarvas, öz, elefánt, majmok, stb.

2013. szept. 12. 18:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!