Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért kellene kerülnöm a...

Miért kellene kerülnöm a tejtermékeket? Mi az, amitől ennyire rosszak? Megőrülök, hogy már ezt se szabad.

Figyelt kérdés

Elhagytam mindenféle péksüteményt,tésztát,cukros ételt,gyümölcsöt is alig eszek egy nap,jóformán hús-tojás-zöldség-tejtermék a menüm. Erre már nem tudom,hány válaszban olvastam,hogy a tejterméket kerülni kell...

Tejet alapból nem iszom,reggel a kávéba tejszínt teszek édesítővel,a salátákhoz joghurtos öntetet használok mindig(sajátmagam készítem),és egyszerűen mániám a túró és a sovány sajtok,szinte az összes fehérjebevitelt ebből fedezem,ritkán(hetente 1-2 alkalommal) ha eszek valami húst,halat meg maximum havonta. Valaki árulja már el,miért nem ajánlott a tejtermék?

2013. júl. 2. 13:17
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Ez csak taplalkozas harcmuvesz betegsege.. Gyumolcsot viszont ehetnel csak esszel
2013. júl. 2. 13:23
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Igazából az van hogyha összeszeded hogy mit nem szabad enni, akkor gyakorlatilag az jön ki hogy semmit, esetleg zöldséget. Minden káros, minden hízlal. Szóval én azt eszem amit szeretek és megkívánok.

Amúgy te nem undorodsz még a hústól és a tojástól? Én egyszer próbáltam így étkezni már a 3 . nap rá sem bírtam nézni a húsra. Van aki még a túl sok tojást sem díjazza mert sok benne a koleszterin. Max heti 4.

2013. júl. 2. 13:23
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ez a kérdés olyan, mintha én írtam volna ki. Illetve már terveztem, hogy kiírom én is. Én is elhagytam azokat a dolgokat, amiket írtál és szinte én is csak azt eszem, amit Te. Én is észrevettem, hogy már itt több kommentben is találkoztam ezzel, hogy ne igyunk/együnk tejtermékeket és én is kivagyok ettől az infótól. Elvileg azért nem lenne szabad pl. tejet inni, mert megemeli a vércukorszintet, főleg reggel. Ez lehet, hogy igaz én nem is vitatom és nem is kérdőjelezem meg, de az én elképzelésem szerint a tejtermékek kellenek a szervezetnek, hiszen a régi kor embere is itta az állatok tejét és készített belőle kefírt, túrót, sajtot, miegymást. Én vagyok vele, hogy tényleg mindent megteszek a fogyókúrámért, de a tejtermékeket nem fogom kiiktatni, én személy szerint nem találom egészségesnek, ha még azt is elhagynám.

Ja, és egyébként ez tényleg csak a TáplálkozásHarcművész nevű hozzászóló mániája, már engem is kezd idegesíteni, hogy ezt mindenhová leírja.

2013. júl. 2. 13:29
 4/18 anonim ***** válasza:

Miért ne ehetnél? Sovány sajt, túró, oghurt mehetnek. Általában azért nem ajánlják a tehéntejet, mert zsíros, de nyugodtan igyad, meg egyél tejterméket, ha jól esik. Kókusztej állítólag egészségesebb, meg a kókuszzsír. Amúgy mindkettő nagyon rossz ízű. Szerintem nem azon a kevés tejterméken múlik a fogyókúrád sikeressége. Felesleges sanyargatni magad, meg mindent elhinned.

A lényeg az alacsony GI.

[link]

2013. júl. 2. 13:39
 5/18 anonim válasza:
100%
Ha nem bírsz nélküle élni, akkor ne hagyd el. Mindenkinek más a szervezete, van aki ezeket alapból nem eszi, vagy nem ízlik neki annyira, és van aki minden nap kívánja... Az hogy mi egészséges, és mi nem, arra meg mindenki mást mond... Ha nagyon egészségesen akarsz élni, akkor csak arra figyelj, hogy honnan származik az adott termék, vagyis legyen minél inkább bio, vagy háztáji. Amúgy én inkább magáról a tejről hallottam h nem jó, a sajtról kevésbé. De én se tudnám ezeket elhagyni... :)
2013. júl. 2. 13:41
 6/18 A kérdező kommentje:
Hú,ennek örülök,köszi a válaszokat!Akkor marad minden a helyén:D Igazából nem vagyok én se egy nagy húsrajongó,ahogy írtam,nem is nagyon viszem túlzásba. Viszont nem akartam elkezdeni fehérjeporokat enni,ha túróból meg innen-onnan megvan naponta annyi,amennyire szükség lenne.:) Mindenkinek ment a zöld kéz! :D
2013. júl. 2. 13:48
 7/18 poiu ***** válasza:
A tejjel nem az a baj, hogy zsíros, sőt, ha mát tejet iszol, a zsíros tej a jobb választás. A tejjel ugyanis a fő baj az, hogy megemeli az inzulin szintet. Ez jó a csecsemőnek, mert ettől tud hízni, de neked nem annyira jó. A zsír ezt valamennyire lassítja. A tejtermékekben ezen túl van pár fehérje, ami nem kifejezetten jó nekünk. De ez nem egy vallás, ha szereted, egyed-igyad. Ha választhatsz, akkor inkább ne reggel fogyaszd. Ha mindegy milyen tejtermék, akkor száraz sajt > puha sajt > joghurt - kefír > tej
2013. júl. 2. 13:49
 8/18 anonim ***** válasza:

Én úgy tartom, hogy a tejtermék nem a legegészségesebb, de nekem szükségem van rá, mert megszoktam, mert szeretem, ezért napi 1-2 adaggal eszem belőle.

A kulcs: mértékletesség.

2013. júl. 2. 14:16
 9/18 anonim ***** válasza:
26%

1. Fogysz tejjel is? Ha igen akkor fogyaszd, egyelőre csak fogyás a cél. Ha te fogysz akkor fölösleges erről kérdezned. Azért írjuk le a tej káros hatásait, mert van aki nem tud fogyni mellette, meg vannak akik betegek és szükségük van rá hogy leírjuk ezt. Akik fogyni akarnak, lowcarb módon táplálkoznak, fogynak tejtermékekkel is azoknak fogyás kérdésében semmi érdekességet nem tartogat a tej. Esetleg majd az utolsó kilóknál előtérbe kerülhet..

2."Miért kellene kerülnöm a tejtermékeket"

Nem kell elkerülni. A heroint sem kell elkerülni, névleg illegális de mindenkinek saját döntése, hogy mit eszik/fogyaszt stb. Ennek megfelelően milyen betegségek előfordulását segíti elő.

Lehet enni cukrot és lisztet is, csak aztán ne panaszkodjon a sok 13-15 éves (!!) hogy miért hájas a hasuk. Ennyi, ez van a tejjel is. Lehet enni, inni, tudom hogy finom, csak mellette ismerjük meg a tej hatásait. Végül is nem rossz szokás ismerni hogy mit eszünk, az hogyan készül, milyen hatásai vannak nem?

2013. júl. 2. 15:25
 10/18 anonim ***** válasza:
Én is iszok néha tejet, szerintem mértékkel akármit fogyaszthatunk, az ember ugyanis mindenevő. Mások véleménye meg nem érdekel. :)))
2013. júl. 2. 17:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!