Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » A paleo diétában tejtermékeket...

A paleo diétában tejtermékeket sem lehet enni? A tej fogyasztása miért egészségtelen?

Figyelt kérdés
2013. szept. 8. 08:02
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
25%

Tápika!!! TUDSZ olvasni?!?!!?

A ma 12:53-as vagyok és világosan megírtam, hogy nem EGY macskám van/volt, hanem sokkal több, jelenleg csak 3, de összesen túl vagyok a 20-as számon.

Ezek közül EGYIKNEK SEM volt baja a tejtöl, és NEM lett rájuk eröltetve, hanem ÖNKÉNT itták meg. (Volt vizük is, de a tej jobban ízlett nekik!)

2013. szept. 12. 19:30
 22/42 Julie S ***** válasza:

#21: Én meg írtam már jóval előtte, hogy az én macskám utálja a tejet. Na? És ma tudtam meg, hogy a szomszédom macskája sem hajlandó meginni a tejet. Na? A nemrég elpusztult macskája meg sokat ivott tejet és volt is sok baja, mégis sokat élt (igaz kellett olykor orvosi segítség neki). Akkor most kezdjük el gyűjtögetni, hogy hány macska issza önként a tejet és hány nem?! Illetve hurcolásszuk kivizsgálásra az állatdokihoz mindet, hogy rendesen kivizsgálja, hogy tényleg nem okoz náluk gondot, vagy csak mi nem vesszük észre... Hogy tovább meséljek, képzeld nagymamámnak volt egy macskája (17 évet élt), tejjel itatták és kenyeret daráltak a húsos kajájába (mert az ugye olcsóbb), és olyan dagadt volt, hogy alig bírt felmászni egy fára... Sokat élt, de vajon egészségben és macskához méltóan?! Pff...

Szóval, ha akarunk lehet még bőven találni mindenféle példát. Viszont csak arról tudunk nyilatkozni, amit látunk, kivizsgálni nem tudjuk őket hiteles eredményekért.

2013. szept. 12. 19:44
 23/42 Lelkes Zoltán válasza:
100%
Súlyos autoimmun bénulásos beteg voltam, ezt a rossz állapotot a tej tartotta fenn leginkább vagy 10 éven keresztül. A tej élet, erő, egészség? Vigyázzunk ezzel a bocinak szánt lével!
2013. szept. 12. 20:24
 24/42 anonim ***** válasza:
A háziállatok - ugyanúgy, mint a gyerekek - kénytelenek azzal beérni, amit eléjük tolnak. De a csecsemőknek pl. miért kimondottan tilos tehéntejet adni?
2013. szept. 13. 10:54
 25/42 anonim ***** válasza:
Mert míg a háziállat csak egy kis kedvenc, amihez csupán szórakozásból kapcsolunk érzelmeket, addig a csecsemő az utódunk, akit evolúciós szempontból előnyös.. ösztönök miatt óvunk, védünk. Akit védünk, azt nem mérgezzük szét számára káros fehérjékkel, és más módon sem bántjuk. A tehéntejben lévő fehérjék nagyon könnyen okoznak autoimmun betegségeket gyerekeknél, lásd fiatalkori cukorbetegség (1TD).
2013. szept. 13. 11:42
 26/42 anonim ***** válasza:

Én határozottan határozatképtelen vagyok tej-ügyben. Egyrészt ugye ott van a 75 éves anyósom és a közel 80 éves anyám, akik emberemlékezet óta MINDEN NAP tejet vacsoráznak. Két igen virgonc öregasszonyról van szó, akik ráadásul hírből sem ismerik a csontritkulást.

Másrészt viszont itt vagyok én, aki a munkámból kifolyólag tiezenegy évig annyi tejet ihattam (és sajnos, ittam is), amennyi belém fért. Máig hiszem, hogy nagyban segítette a psoriatikus artritisem kalakulását.

Ezekből az esetekből kiindulva meggyőződésem, hogy a tej is csak úgy ártalmas, mint a pollen. Mi, akik már a modern táplálkozástudomány áldásosnak éppen nem mondható gyümölcsein, plusz klórozott csapvizen és fulllasztó szmogban nőttünk fel, valószínűleg nem tudunk a tejjel mit kezdeni, míg öregjeinknek semmi bajuk tőle.

2013. szept. 13. 11:57
 27/42 anonim ***** válasza:
Maiak között is van, aki bírja. Ember és ember eltér azért. Nem minden anyag, mondjuk méreg hat ugyan annyira rosszul két különböző emberre, ezt érdemes tudni. A tejnek is hatásai vannak, ki mennyire érzékeny rá.. anyagcsere, emésztés, embertípus kérdése ez valószínűleg :)
2013. szept. 13. 12:03
 28/42 doraeszter válasza:
A nyers kecsketejen tényleg azt értitek, hogy forralás nélkül??? Nem emlékeztek 2-3 éve, amikor kullancs encephalitis (agyvelőgyulladás) járvány volt a kecsketejtől????
2013. szept. 14. 08:52
 29/42 anonim ***** válasza:

" [link]

Igazából minden egyes táplálkozás során idegen anyagot veszünk fel a környezetünkből, ez veszélyekkel jár. Most függetlenül attól, hogy tej vagy hús vagy akármi, minden szennyezett lehet. Ma különösen vegyszerekkel..

Egyébként ez a kecsketej -> agyhártyagyulladás összefüggés nekem gyanús, ennek utána tudok érdeklődni az ÁNTSZ-ban. Elfogyasztott ételben lévő vírus.. a tejek, még pasztőrözés után sem mentesek kórokozó mikrobáktól, ezzel sokat foglalkoznak de ez a vírus dolog.. orális úton nekem gyanús.

2013. szept. 14. 09:06
 30/42 anonim válasza:

Ahogy olvasom mintha egy harc lenne a két véglet között.

Van aki isteníti a tejet, mintha érdeke fűzné hozzá hogy kimenjen a "divatból", és van aki meg azt írogatja, hogy aki tejet iszik autista, rákos, meg cukorbeteg stb lesz.

Nos nyilván van benne valami, hogy miért nem issza meg egy-egy állat, sőt még az is lehet, hogy káros hatással van az emberre is... De ami biztos, hogy az emberek elég régóta fogyasztják, és ez jelentheti azt is, hogy egyáltalán nem egészségtelen, de ezzel szemben azt is, hogy olyan mély kötődésünk van már hozzá, hogy akkor sem engedjük el, ha kétséges, hogy milyen hatással van ránk.

Szerintem ha bármilyen, tényleg említésre érdemes kutatás készült volna ezügyben, arról már rég tájékozódtunk volna, nem csak internetes, köztudottan kétes weblapokról, hanem ebben az esetben a világmédiát is elárasztotta volna a hír: a tej rákkeltő meg mittudomén milyen...

Ameddig ilyen nincs addig mindenki döntse el maga hogy mit szeretne.

2013. szept. 14. 22:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!