Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Hogy bírjátok ki?

Hogy bírjátok ki?

Figyelt kérdés
Én alapvetően egyetértek a paleo étkezéssel és igyekszem is betartani, tulajdonképpen nem is esik nehezemre a hétköznapokon. De ahogy eljön a hétvége, a vasárnap egyszerűen ha előkerül az asztalra süti vagy csoki háááát nem tudom megállni hogy ne egyek belőlük:S Ha rajtam múlna az is paleo-s lenne, de pl ha vendégségbe megyünk, ünnepelünk valamit vagy ha ajándékba kapunk csokit ugyebár adva van a dolog:D No persze tudom, hogy ez csak kifogás:) Nem vagyok túlsúlyos, nem fogyás a célom, hanem a súlytartás, egészség, hízás megelőzése. Szóval a kérdésem azokhoz szólna, akik paleo étrendet folytatnak, hogy hogy van ennyi akaraterőtök? Hogy tudtok ellenállni a kísértésnek?
2013. márc. 24. 19:16
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Nálam egyelőre igenis az akaraterő dominál. Már majdnem egy éve próbálkozom, de pár hete tényleg semmit nem eszem, ami nem paleo (max. kompromisszumos ételeket). Egyelőre nagyon is kívánom a csokit, meg ilyesmit (bár már nem annyira, mint régen), de egyrészt a súlyomra gondolok (végre lefogytam, bele is halnék ha megint dagadt lennék), másrészt állítólag a gluténmentesség csak akkor fejti ki jótékony hatásait, ha hónapokig nem esszük, én pedig szeretném ezt végre megtapasztalni. Meg elég gyakran csinálok paleo sütiket, az egy kicsit megkönnyíti a dolgomat. Szóval nehéz, de remélhetőleg egyszer majd megszokom.
2013. márc. 26. 17:16
 12/15 anonim ***** válasza:

#11: De a csokiban nincs glutén. Az enyémben legalábbis biztos nem.

Nem hiszem, hogy olykor egy pici glutén elrontana mindent, sosem tudunk tökéletesen táplálkozni s egy szintig a rendesen tartott test vissza tudja verni a támadásokat, talán még a modern gabona sem olyan, hogy hirtelen nagy kárt okozzon, nem kéne akkor feltűnőbbnek lennie, hogy nem jó? Persze ez csak tűnődés, szükségem van ilyenekre, mert nem tudhatom, kinek hihetek táplálkozás kapcsán. Néha segít.

2013. márc. 26. 22:03
 13/15 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Hát, én úgy tudom gluténból a minimális adag is számít, de ez ne vegye el a kedved, ha keveset eszel belőle az még mindig jobb, mintha sokat. A csokiban nincs glutén, de tej igen (ha tejcsoki) és rengeteg cukor, tehát azt is próbálom nullára redukálni, de mondjuk ha becsúszik pár gramm cukor, az nem olyan gáz, mint a glutén.
2013. márc. 27. 15:49
 14/15 anonim ***** válasza:
Bocs, nem utolsó, hanem a 11-es és a 13-mas, csak azt hittem a 12-esről, hogy ő a kérdező.
2013. márc. 27. 17:35
 15/15 anonim ***** válasza:

#13: Ja, azóta mástól is olvastam, hogy a glutén kismértékben sem jó... Ami engem illet, én igyekszem teljesen kerülni, mondjuk ma a kókuszreszeléken szerepelt, hogy nyomokban glutént tartalmazhat... De csak nem halok bele, néha valószínűleg úgyis bekerül a táplálkozásomba egy pici glutén.

De a csokiban tényleg nincs. Étcsokit ettem régebben, most pedig kókuszzsírral, kakaóval és mézzel készítek csokit extrém ritkán :) De arra sem vágyom.

3 napja paleózom, ez poénos :D Most már találtam finom, laktató, olcsó paleós ételeket, s jóllakottan az édességvágyam is elcsitul :) Persze azért eszem édességet ;)

2013. márc. 27. 19:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!