Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ti hogy bírjátok ki a diétát?...

Ti hogy bírjátok ki a diétát? én képtelen vagyok rá.

Figyelt kérdés
nem arról van szó hogy nem bírom ki a hízlaló kaják nélkül, vagy lusta vagyok mozogni, hanem a mások beszólásait, a "hízzál már egy kicsit" vagy minek fogyózol? vagy és ha van rajtad fognivaló? a kutyának kellenek a csontok meg egy szelet csokiba még halsz bele megjegyzésektől a falra mászok. és ha egy ilyet meghallok otthon telezabálom magam, aztán bőgök hogy felrúgtam a diétámat. érdekes amikor nyaralni voltam tudtam tartani a diétámat meg amikor nyári munkán voltam, de amikor barátok ismerősök beszólásait hallgatom... segítsetek? mit tegyek? már az utcára se akarok kilépni :'(
2012. aug. 7. 13:00
 1/4 anonim válasza:

Szia! Ismerem a szitut, én is hosszú évekig pontosan ugyanezt éltem át. Már teljesen besokalltam,úgyhogy 2 hónapja egy kolléganőm ajánlására elkezdtem a Dukan diétát, amiről minden máshoz hasonlóan mondanak sok rosszat is, de nekem bejött, mivel eléggé "húsos" vagyok, és ebben viszonylag sokat lehet enni--persze a soványabb husik közül.

A beszólásokat hogyan lehet elkerülni, és hogyan lehet igazán sikeres a fogyókúrád? Mármint a lelki oldalát tekintve?

Íme másfél évtized negatív tapasztalatai utáni megvilágosodásom eredménye:

1. Magadban eldöntöd, hogy lefogysz és kész!

2. Kiválasztod a számodra legszimpatikusabb diétás módszert.

3.Követed a diéta alapelveit, de egy két apróságon változtathatsz.(Pl. a Dukan 2. szakaszában cirkálni kell a fehérje és a szénhidrát napoknak,ami azt jelenti, hogy zöldséget csak minden másnap ehetnék, de ez engem nem hat meg, és így is fogyok heti 1 kilót.)

4. Ha véletlenül megszeged, ne ess kétségbe, tornássz egy kicsit többet, vagy másnap egyél kevesebbet, mintha csak direkt így akartad volna. (Szerintem szükség is van az ilyen apró vétkezésekre, hogy az ember ne sokalljon be.)

5. Mozogni mindenképpen kell, ha tudsz úszni, van uszoda a közelben kezdetnek az a legjobb, és min.45-60 perc. De lépcsőzhetsz, kocoghatsz, még a tempós séta is jobb, min t a tespedés!Minden alkalom után győztesnek érzed majd magad!

6.NAGYON FONTOS: Senkinek ne beszélj arról, hogy te most fogyózol,tegyél úgy, mintha megbarátkoztál volna a súlyoddal! Nem beszélni kell róla, hanem csinálni!Ha sütivel kínálnak, mondd, hogy fáj a fogad, hogy már így is televagy, fáj a gyomrod--szóval bármit, csak azt ne, hogy diétázol! Így biztosan nem fognak beszólni ilyeneket, én már megtapasztaltam. Szép csendesen csináld, hagy lepődjön meg mindenki, amikor észreveszik, hogy fogytál! Tehát: ez az egész legyen a TE TITKOD, úgysem tud segíteni benne senki, maximum hátráltatni, ahogy írtad is.

S ha valaki mégis beszól, ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt:www.leszarom.com

Nagyon sok sikert kívánok!Kata

2012. aug. 7. 15:35
 2/4 A kérdező kommentje:
köszi szépen. am tudnám magam tartani a diétámhoz, hogyha mások nem cikiznének miatta.
2012. aug. 7. 15:38
 3/4 anonim ***** válasza:
ne érdekeljenek mások megjegyzései, inkább lebegjen a szemed előtt a cél :)
2012. aug. 7. 18:25
 4/4 anonim válasza:

Szia!Igen, a kérdésedből is látszik, hogy SIMÁN le tudnál fogyni, ha nem foglalkoznál másokkal! Még egyszer leírom: dettó ugyanígy voltam már sok éve, aztán kb. 3 hónapja egy pillanat alatt rádöbbentem, hogy ez csak az én saját ügyem, senki másra nem tartozik, és nem is kell tudnia róla. Azóta nem foglalkozom mások előtt a súlyommal, egy megjegyzést sem teszek arra, milyen jó lenne már lefogyni, vagy hogy nem eszem édességet, mert diétázom. Lazán kitérő választ adok. Eldöntöttem, hogy lefogyok, és csak mosolygok belül, ha valaki megjegyzést tesz, és arra gondolok, hogy pofára esik majd a bunkója, ha 2-3 hónap múlva meglát sokkal vékonyabban. Már történt is ilyen, mert 10 kiló lement, pedig ugyanazt sinálom, mint korábban, csak akkor mindenki tudta, hogy rosszul érzem magam a bőrömben, ezért jöttek a megjegyzések, én meg mindig megtorpantam, ahogy te is írtad az elején.Ajánlom ezt a hozzáállást: lazán, könnyedén, fölényesen kezelni a beszólogatókat, és meglátod, az eredmény nem marad el!

Sok sikert: Kata

2012. aug. 13. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!