Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Paleosok! Hogy bírjátok ki...

Paleosok! Hogy bírjátok ki szénhidrát nélkül, nem hiányzik?

Figyelt kérdés

Én körülbelül 1 hétig bírtam de tegnap kitört belőlem és benyomtam körülbelül 3000 kalóriát palacsintából és péksüteményekből. Mert annyira felgyülemlett a hiány.

Akármennyire teleettem magam zöldségekkel, amikor már majdnem kidurrantam is bírtam még volna enni valami szénhidrátot.

Ez nektek is így volt az elején vagy lehet hogy ez a paleo nem nekem való? Ha megerőltetem magam és sokáig nem eszem akármennyire kívánom akkor elmúlik a hiányérzet?

2012. jan. 14. 07:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
33%
Ez azért van aranyapám, mert ez egy nagy b@romság! Szénhidrátra is szükség van. S ha nem viszed be, akkor a tested átveszi az irányítást az agyad felett és arra kényszerít, hogy mindent megegyél ami él és mozog, meg ami nem él és nem mozog.
2012. jan. 14. 08:10
 2/11 anonim ***** válasza:
Nyilván az eddigi étrendedről való durva váltás generálta a ch éhséget, majd a bezabálást. Egyébként fokozatossággal le lehet szoktatni a szervezetet a baromi nagy, mesterségesen generált CH igényéről. De ez nem megy, mint ahogy a heroinról is csak páran képesek leszokni a "cold turkey" módszerrel. Mi volt egy napi kajád, csak a példa kedvéért?
2012. jan. 14. 09:04
 3/11 anonim ***** válasza:
62%

8:10

persze hogy baromság. de mit vársz a gyakorikérdések kérdezőitől?

a paleo nem nagyon korlátozza a ch fogyasztást (vagyis kinek hogy, aki eddig csak szénhidrátot evett annak de) csak a sok szemetet hagyja el, amivel később betegsége lenne: finomított cukrok, magas búzaglutén tartalmú holmik.

és ennyi, igazából itt a válasz a Kérdezőnek is, (jéééé nagyon havazik) mert ehetne szénhidrátot, csak normálisat. vagy hagyományosat, ha így jobban tetszik. tehát az egész kérdésnek nincsen túl sok alapja, mert senki nem írta/mondta (a Szendi sem tudtommal) hogy ne egyen szénhidrátokat. de javítsatok ki ha tévedek, ez nem egy abszolút tudás hogy most a Szendi mit mondott és mit nem..

2012. jan. 14. 09:46
 4/11 anonim válasza:

Azután mondjátok, hogy baromság miután ezt végig olvastátok : [link]

Amerikában kb. 10 éve tudják mindezt, annyit mondok, nekem és a családomnak bejött igaz, mi nem vagyunk túl súlyosok, csak egészségesen, akartunk élni. !0 éves ismerősükön 25 kg túlsúly volt, mára csak 2-3 és rendesen fokozatosan fogyott, nem egyszerre.

A kérdezőnek: Igen az elején a többségnek nehezen megy, de fokozatosan szoktasd a tested a paleora.

És ne veszd el az eszed ne egyél ilyen sokat max. kicsit, de a legfontosabb: ne hagyd hirtelen abba, mert a 3-szorosát hízod vissza.

Jó paleozást kívánok!

2012. jan. 14. 11:34
 5/11 anonim válasza:
bocsánat 40 éves, nem 0 :)
2012. jan. 14. 11:36
 6/11 anonim ***** válasza:

88%-os! de tényleg nem esztek szénhidrátot? úgy tudtam, hogy magvakból, ebből-abból esztek. zabbal mi a helyzet?

utána olvashatnék jobban, de ha te benne vagy sokkal jobban érdekelne a te véleményed!

2012. jan. 14. 11:40
 7/11 A kérdező kommentje:

Először is köszi a válaszokat.

Már egy ideje próbálok átállni a paleora. És időlegesen mindig sikerül is, amíg nem egyszer csak győzedelmeskedik a kísértés.

Reggelire általában gyümölcsöket eszek zabpehellyel amit megfőzök vízben. Néha rakok bele magvakat is.

Ebédre párolt zöldségeket szárnyassal vagy hallal, vacsorára pedig salátát.

Nassolni gyümölcsöket vagy esetleg sajtokat szoktam.

És szeretem is az összes ételt amit fogyasztok, de mégis ha nem tudok enni egy kis péksüteményt vagy éppenséggel palacsintát meg ilyeneket akkor ürességet érzek.

Ha meg egyszer úgy döntök hogy na jó eszek egy falatot abból semmi baj nem lehet, akkor elindul a lavina és nincs megállás amíg degeszre nem ettem magam.

2012. jan. 14. 12:58
 8/11 anonim ***** válasza:
Szerintem felesleges terhelned magad a diétával, ha utána teleeszed magad édességekkel. Mikor nagyon éhes leszel, akkor nem csillapítaná a vágyad pár alma vagy más gyümölcs? Vagy eleve csak a sütire gondolsz?
2012. márc. 14. 23:31
 9/11 anonim válasza:

Kedves kérdező!

Miért nem veszed meg a Paleolit szakácskönyvet,vagy nézel utánna a neten.Rengeteg paleo receptet,édességet találsz,nem nagyon kell szenvedned hiányt semmiben!Ráadásul ezek a receptek mind egészségesek!Leírja azt is hogy mit mivel tudsz helyetesíteni.

2012. ápr. 10. 16:48
 10/11 anonim ***** válasza:

Amit leírtál, az alapján azt javasolnám, hogy legközelebb, ha ilyen falási rohamod van, akkor valami zsírosat egyél. Töpörtő, vaj, szalonna, kolbász, esetleg kókusz. Abból még 500 kalóriág sem jutsz talán és már jól is laksz.

Egyébként is jól tennéd, ha zsírosabb ételek is beillesztenék az étrendedbe. Tudom, hogy Loran Cordain még azt írta az első könyvében hogy sovány húsokat kell enni, de ő is megváltoztatta már a véleményét.

2012. máj. 21. 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!