Mit csinaljak ha a paleo tonkre tette az eddigi jol mukodo dietamat?
Na én pont ezért nem kezdtem még el a paleót :D
Az ősember azért táplálkozott úgy ahogy, mert minél több zsír raktározása volt a lényeg, hogy meg ne haljon a hidegben, és legyen tartaléka! Nem azért, mert hű de jó volt így neki.
Az olajos magokkal vigyázni kell. Ezzel nincs mit tenni, nem is kell enni minden nap.. elterjedt hogy jó kaja, én nem vagyok senki hogy ezt vitassam.. de ismerjük a ch tartalmukat, a zsírsav összetételük pedig nem jó.
Húsok, zsíros húsokkal, zsírban párolt zöldségekkel kell jóllakni. Egy megfelelő zsírmennyiséggel elfogyasztott zöldség étel elég laktató. Húsokkal, vagy tepertővel is igen hosszú időre jól lehet lakni. 5-6 000 kalóriával pedig nincs gond, csak fölösleges. De jó anyagokból elfogyasztva még ez az energia mennyiség sem okoz betegséget (elhízást), csak sok pénzbe kerül.
- Megj.:
Elvileg a kalóriaszegény étkezés hosszabb életet biztosít..
Mostanában ezt boncolgatják, cáfolódni látszik. Nyugodtan egyél amennyi jólesik, de az olajos magvak nem képezik a fő táplálékainkat, a zöldségek, zsíros húsok igen.
"Az ősember azért táplálkozott úgy ahogy, mert minél több zsír raktározása volt a lényeg, hogy meg ne haljon a hidegben, és legyen tartaléka!"
Az ősember nem volt táplálkozástudós, így az ősemberek után évezredekkel sem vagyunk tisztában (úgy látom) azzal a ténnyel, hogy a zsír, fehérje fogyasztás nem képes elhízást okozni. Tehát rossz stratégia az ősember részéről, ha mamuttal akar zsírt felhalmozni. Ez van, de legalább nem okoz betegségeket, mint az elhízás :)))
?
Most akkor híztál egy hét alatt? Mennyit?
Majd ha elkezdett lerakódni, írj újra.. én is félek egyébként, de eddig nem jöttek UFÓK hogy elvigyenek. Amint ilyen lesz, rögtön írok ki kérdést :D
Fogd vissza a magokat, lakj jól zöldekkel, húsokkal, zsírral (tepertőt szereted?) !
De persze fogyaszthatsz olajos magvakat is, ugyan úgy mint eddig.. jól csinálod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!