Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Mit csinaljak ha a paleo...

Mit csinaljak ha a paleo tonkre tette az eddigi jol mukodo dietamat?

Figyelt kérdés
Mar 2eve hogy lefogytam es nagyon jol tudtam tartni a sulyom... eletmodot valtottam es minden remek volt, am mivel MEG egeszsegesebb akartam lenni attertem a paleora ezzel kiiktatva a maradek CH bevitelt is (zab es barna rizs) a tejtermekek (azaz a turo elhagyasa (csak azt ettem)) es huvelyesek elhagysaval. Viszont ezert sosincs az az igazi jol lakottsag erzesem es agyon tomom magam zsiros magvakkal es zoldsegekkel amikbol a vegen napi 5-6 ezer kaloria is osszejon...az eddigi 1200-1300 helyett. Meg nem kezdtem hizasnak de eleg valoszinu a bekovetkezese.:( Mit gondoltok mit csinalhatnek? Teljesen osszezavarodtam!!!
2013. febr. 17. 16:21
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Na én pont ezért nem kezdtem még el a paleót :D

Az ősember azért táplálkozott úgy ahogy, mert minél több zsír raktározása volt a lényeg, hogy meg ne haljon a hidegben, és legyen tartaléka! Nem azért, mert hű de jó volt így neki.

2013. febr. 17. 16:50
 2/14 anonim ***** válasza:
43%

Az olajos magokkal vigyázni kell. Ezzel nincs mit tenni, nem is kell enni minden nap.. elterjedt hogy jó kaja, én nem vagyok senki hogy ezt vitassam.. de ismerjük a ch tartalmukat, a zsírsav összetételük pedig nem jó.

Húsok, zsíros húsokkal, zsírban párolt zöldségekkel kell jóllakni. Egy megfelelő zsírmennyiséggel elfogyasztott zöldség étel elég laktató. Húsokkal, vagy tepertővel is igen hosszú időre jól lehet lakni. 5-6 000 kalóriával pedig nincs gond, csak fölösleges. De jó anyagokból elfogyasztva még ez az energia mennyiség sem okoz betegséget (elhízást), csak sok pénzbe kerül.

- Megj.:

Elvileg a kalóriaszegény étkezés hosszabb életet biztosít..

Mostanában ezt boncolgatják, cáfolódni látszik. Nyugodtan egyél amennyi jólesik, de az olajos magvak nem képezik a fő táplálékainkat, a zöldségek, zsíros húsok igen.

2013. febr. 17. 16:59
 3/14 anonim ***** válasza:
33%

"Az ősember azért táplálkozott úgy ahogy, mert minél több zsír raktározása volt a lényeg, hogy meg ne haljon a hidegben, és legyen tartaléka!"

Az ősember nem volt táplálkozástudós, így az ősemberek után évezredekkel sem vagyunk tisztában (úgy látom) azzal a ténnyel, hogy a zsír, fehérje fogyasztás nem képes elhízást okozni. Tehát rossz stratégia az ősember részéről, ha mamuttal akar zsírt felhalmozni. Ez van, de legalább nem okoz betegségeket, mint az elhízás :)))

2013. febr. 17. 17:03
 4/14 Mirk ***** válasza:
83%
Mondjuk hagyd abba a paleot?
2013. febr. 17. 17:15
 5/14 anonim ***** válasza:
Igen, ez felveti ezt a kérdést, hogy ha ennyire rosszul érzed magad a paleótól, hát hagyd abba és probléma megoldva. Gyönyörűen lehet hízni a fehérjétől és a zsírtól is, csak nem annyira gyors a folyamat, de bizony a napi 6k kalória előbb-utóbb hízáshoz fog vezetni, a testen energia feldolgozatlanul nem halad át (sajnos).
2013. febr. 18. 11:17
 6/14 A kérdező kommentje:
Szerinted ha most abbahagyom (1 het magtuleves) es eddig meg nem hiztam akkor ha leallok az evesevel es most 1 hetig csak zoldseget eszem meg zsirmentes csirkemellet, halat, tojasnak csak feherjejet ergo zsirtalanitok mindent 1 hetre akkor meguszhatom hizas nelkul ezt a kilengest?
2013. febr. 18. 14:33
 7/14 anonim ***** válasza:
50%

?

Most akkor híztál egy hét alatt? Mennyit?

2013. febr. 18. 15:13
 8/14 anonim ***** válasza:
51%
jaj, elfelejtettem! egy fél taps annak aki hústól, zsírtól hízik! én elismerem, ennyit megérdemel, egy apró tapsot tőlem.
2013. febr. 18. 15:13
 9/14 A kérdező kommentje:
nem hiztam meg...es ezert nem is ertem... hogy lehetdeges felek hogy talan lassan de lerakodik ha erted mire gondolok
2013. febr. 18. 15:47
 10/14 anonim ***** válasza:
50%

Majd ha elkezdett lerakódni, írj újra.. én is félek egyébként, de eddig nem jöttek UFÓK hogy elvigyenek. Amint ilyen lesz, rögtön írok ki kérdést :D

Fogd vissza a magokat, lakj jól zöldekkel, húsokkal, zsírral (tepertőt szereted?) !

De persze fogyaszthatsz olajos magvakat is, ugyan úgy mint eddig.. jól csinálod!

2013. febr. 18. 15:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!