Rengeteget eszek, mit csináljak hogy ne tömjem magam egész nap?
Reggel iszok tejet, suliba általában megeszek 1-2 zsemlét/kiflit...itthon ebédelek, azután van hogy még megeszek 2-3 szelet kenyeret délután..este pedig kivit meg mandarint vagy ami épp van itthon. Mit csináljak, hogy ne egyek ennyit? Van olyan osztálytársam aki délelőtt eszik egy szendvicset aztán ebédel és már szinte nemis eszik..persze ő vékony is. Hogyan kéne megszoknom a kevesebb kaját?:/ Persze van súlyfeleslegem..kb 5-6 kg.:((
15/L
Hát, menzakaja után én is ilyen vagyok.
Komolyabban... szerintem délután ehetsz még gyümit. Ha pedig nem szeretnél már vacsizni, akkor igyál teát, vagy valami folyadékot, az elnyomja. :)
Lehet, hogy nem hiszel nekem, de ez a (majdnem) normális étrend.
Azért majdnem, mert reggelizni többet kéne, de én is iskolába járok, tudom, hogy nem mindig megoldható..
5-6 kiló az semmi, eddz! Fuss, guggolj, lábemelés, fekvő, stb! (ne félj, nem leszel izompacsirta, de hidd el, feldob, ha tudod, hogy csinálsz valamit, amitől jobban nézel ki, szívósabb, és egészségesebb leszel, és a közérzeted is jobb lesz!)
Hajrá! :) Üdv: g.
Majdnem normális étrend?? Ebben az "étrendben" semmi normálisat nem lehet találni. A tejet, kenyeret, zsömlét és a kiflit sem kellene enned. Szinte semmi fehérjét nem viszel be egy nap. Napi 5-6 étkezésnek kéne lenni, és nem ilyen sz*r kajákból!! Vacsorázni is kell, de akkor már csak fehérjét.
A kajádat ezekből kéne összerakni:
Fehérje: sovány húsok(csirke, pulyka, hal) túró, tojás. Szénhidrát: zöldség, rizs, zab teljes kiőrlésű kenyér, teljes kiőrlésű tészta. 3 óránként kajáljál, napi 5-6 étkezésnek kéne lenni. Igyál min. 2 liter vizet. Ne egyél sok szénhidrátot, hanyagold a cukros kajákat, gyorskajákat, péksütiket és a tejet.
Kedves utolsó, nem tudom, a kenyérrel, és a tejjel mi bajod.. Ez az étrend azért jobb, mint az osztálytársé, nem? :)
Továbbá egy 15 éves lány hogy oldja meg, hogy "egészségesen" egyen? Gondolom azt eszik, amit főznek neki, vagy amire van pénz, és nem hiper-szuper norbicuccokat..
Ne érts félre, igazad van -sokban-, de majdnem teljesen kivitelezhetetlen, amit mondasz..
Sok zöldség-gyümölcs, és hús, és mozgás! Nekem bejött! :)
Üdv: g.
"Sok zöldség-gyümölcs, és hús, és mozgás" lényegében ez kell. A tejet azt ki kell hagyni, kenyeret sem ártana, de abból azért kicsi mehet. Ahhoz, hogy egészségesen éljen nem pénz kell, csak akarni kell. Nem péksütikre, cukros italokra és gyorskajákra kell költeni a pénzt, hanem normális ételekre!
itt a tejről egy kis cikk:
Figyelj, ha Te azt meg tudod enni, hajrá! :) Én kenyeret eszem, és nincs semilyen panaszom..
g.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!