Mi az élettani szerepe hogy a nők rengeteget képesek pletykálni, trécselni egész nap a semmiről?
Miért alakult így ki az evolúció során ez a viselkedésforma?
Vagy nincs semmi szerepe és csak egy zsákutca?
Férfi vagyok és nem értem mi értelme van egész nap a semmiről beszélgetni.
A jól tájékozottság előny, gondolom ezen alapul.
Az más tészta, h nem így sült el a gyakorlatban és tényleg az esetek nagyrészében fas.zságokat beszélnek.
Jelenleg a fogorvosi rendelőben ülök és most is ezt kell hallgatnom.
Kulturális evolúció állhat a háttérben (habár sokan utálják ezt a kifejezést, mondván a kultúra nem evolúciós mechnaizmusokkal működik és amúgy is tök más). Az információ érték. A nők általában keveset tartózkodtak a vadászatok közvetlen közelében, ezért a hétköznapi, a mindennapi élettel kapcsolatos problémákat tárgyalták meg egymással. Most is ez van, csak a globalizáció közbeszólt, ezért beszél mindenki a totális marhaságokról, ami senkit sem érdekel, nem is érint.
A másik, hogy általában a nő volt a kulturális közvetítő a csoportok között. (Nem röhögni. Megmagyarázom.) Nem a férfi kerekedett fel, hogy csatlakozzon egy másik törzshöz, hanem elment háztűznézőbe, majd _hozott_ asszonyt. Vagyis az asszony másik törzstől jött, ezáltal az ott eltanult normákat képviselte. Ez lehetett hasznos is - másképp őrülte a búzát, más öltésformákat használt -, de teljesen lényegtelen is, mint az, hogy kinél hány gyerek született, azok mit ettek, ettől mekkorára nőttek stb. Az ilyenek is hordoztak információértéket, pl. ha azt a piros bogyót megeszed, beteg leszel, mert a régi szomszádom porontya megevett egy marékkal és utána egy hétig zöld volt a feje és sokszor hányt. Ebből mára megmaradt az információ fele: piros bogyó nincs, nem kell óvni a másikat, hogy megegye, de az, hogy a szomszéd kölök megevett egy marékkal és azóta az ágyat nyomja, még ma is megostandó érték. Hátha találkozol piros bogyóval. Tehát talán a fontos infók kikopása miatt maradt meg a pletyka.
Ez az én véleményem. Lehet, hogy azért jártatják a szájukat, hogy ne nőjön be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!