Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Miért nő a súlyom, mióta...

Miért nő a súlyom, mióta sportolok?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

10kg fogyás után úgy döntöttem, hogy eljött az alakformálás ideje. Eddig 3 spinning edzésem volt + itthon tornázok. A súlyom viszint 2.5kg-mal több. Étkezésben annyit változtattam, hogy iszom edzés után egy fehérjét, ha nagyon intenzív, akkor általában eszek 2-3 tojás fehérjéből rántottát.

Mi lehet az ok? 1 hét alatt biztosan nem az izmom ugrott meg...

2019. márc. 27. 23:30
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
31%
Mivel edzel, gondolom többet eszel ami fel se tünik
2019. márc. 28. 00:31
 2/15 anonim ***** válasza:
74%

Mert izmosodsz. 1 cm^3 izom tömege nagyobb, mint 1 cm^3 zsíré.

Izmot növelni kalóriapluszban tudsz, de! a kezdők és a nagyon túlsúlyosak az első 1-1,5 hónapban még képesek kcal deficittel is megcsinalni. Utána el kell dönteni h izmosodsz vagy fogysz (kettő együtt később biológiailag nem lehetséges).

2019. márc. 28. 07:19
 3/15 anonim ***** válasza:
71%

Első marhaságot ír, másodikra hallgass.

Én is akkor voltam a legnehezebb, amikor a legtöbbet sportoltam, ruha méret nem változott.

2019. márc. 28. 07:55
 4/15 anonim ***** válasza:
59%

2: Persze 3 spinning edzéstől 1 hét alatt annyira kiizmosodott :DDDD Ekkora marhaságot hogy tudtok írni.

Vagy az van, amit az első írt, hogy többet eszel, mert a mozgás miatt éhesebb vagy. Írod is, hogy fehérjét és tojásrántottát eszel mindig utána. Nem kell. Nem kell a sport miatt plusz étkezést beiktatni. Nem vagy profi testépítő.

Vagy pedig semmi köze ennek most a mozgáshoz. Pár kilót a mérleg is tévedhet, a súlyunk is ingadozik 1-2 kg-t akár egy nap alatt is, ami nem fogyás/hízás. Vagy ha nő vagy, és épp mensi előtt, akkor meg attól van. Nekem akkor mindig 2 kg-val többet mutat a mérleg.

2019. márc. 28. 09:37
 5/15 anonim ***** válasza:
23%

Amikor aktívan sportoltam (heti 3 edzés), simán voltam 65 kiló, semmi plusz felesleggel.

Egyetem alatt abbahagytam és lefogytam majdnem 10 kilót. És most kb 60 vagyok, de nem nézek ki mégsem olyan jól.

Az izom nehezebb, mint a zsír.

2019. márc. 28. 09:42
 6/15 anonim ***** válasza:
59%
5: De a kérdező egy hete sportol!!!!
2019. márc. 28. 09:43
 7/15 A kérdező kommentje:
Nincs extra túlsúlyom és nem eszek mindig utána :) Pontosan vezetem a kalóriát,mindig kereten belül maradok. (1600-1800kcal, a bmr-em 1480).
2019. márc. 28. 11:22
 8/15 A kérdező kommentje:
Illetve késő este járok edzésre, eddig 2x ettem utána 2 tojás fehérjét, de ekkor is benne voltam a keretben.
2019. márc. 28. 11:23
 9/15 anonim ***** válasza:
74%
3 spinningtől izmosodás??? Na ne vicceljetek már🤣🤣🤣🤣
2019. márc. 28. 11:48
 10/15 anonim ***** válasza:
62%
Víz, nem voltál wcn, közvetlenül zaba után mérted a súlyt. Spinningtől meg életben nem fogsz izmosodni, mivel kardió mozgás.
2019. márc. 28. 16:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!