Hogy néz ki egy "csalónapotok"?





Már ezt a kategóriát is csak csökkent szellemi képességűek látogatják?
Vagy viccesek akartatok lenni? Mert akkor erre keményebben kéne gyúrni ám!















# 5 Én nem hinném, hogy ez így van. Persze egy akarat gyenge embernél lehet.
A csalónap igazából nem arra való, hogy az ember jól bezabáljon, hanem haszna is van. Tapasztaltam is. Háromszor is volt rá példa, hogy a súlyom több mint egy hétig stagnált. Majd a csalónapok után hirtelen ugrott le 1-1.5 kg. Én kb. 10 naponként engedek magamnak egy kis csalást. Pl. aznap nem natúr csirkét eszem salátával, hanem engedek magamnak egy töltött húst, rizibizivel, esetleg még egy szelet sütit, vagy csokit is engedélyezek magamnak. De volt már rá példa, hogy ebédre 3 szelet pizzát ettem (32-esből), vagy egy magyaros "parasztvacsit" héjában sült krumpli, kolbi, szalonna, főtt tojás, sajt, ecetes hagyma (igen így egyszerre mindent).
Tehát nem a degeszre zabálásról szól, csak mondjuk 3-500 kcal pluszról, az eredeti diétámhoz képest. Nem össze-vissza eszem ilyenkor egész nap, hanem csak az egyik étkezésem cserélem le egy nem átlagos kajámra. 22 kilótól már így is sikerült megszabadulnom, szóval nálam biztosan nem jelent feladást. Sőt, még inkább segít, hogy betartsam a többi napon.
Ha gondolod, olvasd el ezt, hátha hasznosnak találod.










Csalónapon nem számolok, mert minek. 2500 és a csillagos ég közt eszem, ha igazán intenzív vagyok, de néha 2000 is elég (ez kb. a súlytartó szintem). A szénhidrát garantáltan megugrik, akár 100 gramm fölé, extrém esetben 200 fölé, de az már enyhén mazochizmus. A zsír is megugrik, ha direkt mézes kenyeret eszem kb. egész nap, akkor is, ez ilyen fura egyéni jellemzőm. A fehérje nem szokott sokat változni, max. extrém esetben, ami belefér (néha durván elszáll, néha picit csökken).
Tápanyag szempontjából alaposabbak a lazább napjaim, sosem értéktelen cuccokkal tömöm tele a napot. Általában megeszem, amit máskor (valamivel csökkentett mennyiséget azért), csak pluszban bejön egy csomó szénhidrát és valamennyi zsír (kenyér, sült krumpli, borsófőzelék).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!