Mi történhet ha naponta 1000-1200kcal-nál kevesebbet eszem?
Én ~500 kcal-on éltem jópár hónapon keresztül. Lassan csökkentettem a kalóriatöbbletből normál adag, abból 800, 600, 500 lett. (Mondjuk én kisebb vagyok mint te minden szempontból)
Fogytam 10 kilót és eleinte csak idegesebb voltam. Aztán megszoktam és akkor voltam ideges ha ennem kellett. Hónapokig ment ez így, fogyogattam, elvoltam xD edzettem is.
Aztán egy nap reggel készülődtem suliba és elsötétedett a szemem és elestem. Majdnem ájulás volt... Mikor többet akartam enni rettenetesen felpuffadtam, fájt a gyomrom, belem. Az egész emésztőrendszerem vad táncot járt bármi kajától ami összesen 600 felett volt.
Most elvagyok de vissza akarok térni az 500hoz. A mérleg nem mutatja de én látom hogy hízok vissza és a normális kajaadag nekem sok.
Szóval csak óvatosan. Nehogy bélpanaszaid legyenek.
Anyagcserelassulás, fokozott izombontás, potenciálisan gyengeség, fejfájás, közérzetromlás, extrább esetben (kemény koplalás vagy túl sokáig koplalás) mindenféle hiánybetegség, az emésztőrendszer és hormonrendszer is leromlik, s persze bele is lehet halni végül.
S persze nem akárki tudja megcsinálni a felvázolt dolgot (4-6 óra mozgás alig evéssel), s aki képes rá, az is csak pár napig, utána kikészül. Jó, sima gyaloglással talán tovább lehet húzni, de futkározni a semmiből... Az kemény.
Normál esetben tempós zsírból fogyás is történik, az energiának valahonnan jönnie kell s iszonyatosan debil ötlet lenne egy nem izmos testtől az, hogy napi többezer kcalt izomból fedezzen, amikor felesleg is van. A haláltáborokban sem zsírosan haltak éhen az emberek, a szigorú börtönökben sem, sőt a kísérletekben is elvesztették a zsírt s persze az izom jelentős részét. Ez merőben logikus.
Olyan persze megtörténhet, hogy az ételmennyiség pont olyan, hogy az ügyes, önvédelmi okokból belassult test nem fogy. De iszonyú kemény koplalásnál elkerülhetetlen a durva fogyás. Akármennyiből nem tud meglenni az ember, ha alámegy, fogy.
Nagyon fontos, hogy mennyi plusz izom és háj van az emberen, akinek nincs miből fogyni, az az életével játszik már viszonylag az elején.
Nem olyan. A szervezeted így is éget 1000-valahányat a paramétereidtől függően szóval minuszban nem leszel mert a szervezeted folyamatosan éget. Jön az input és megy az output. Ha megyeszel 300-at és lemozogsz 300-at akkor a kalóriák számát elégeted de a vitamin vagy tápanyag bekerül a szervezetbe, nem semmisül meg.
(A rögeszmés idióta voltam)
Mozgás mellett para.
Én alapból, ha nem sportolok, akkor 1100 cal körül eszem. Ha ennél több kalóriát viszek be, hízok :(
Viszont ha mozgok (heti 3-4x, futás + súlyzós edzések), akkor jóval többet igényel a szervezetem, és még amellett is fogyok.
#18 Ez súlytol is függ meg magasságtol is
hány kg vagy és hány cm?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!