Hogy lehet az, hogy intenzív kalóriaszámlálás mellet sem fogyok?
Pontosan vezetem azt, hogy miből mennyit eszek naponta. Egészségesen eszem, nincsenek cukros üdítők, nincs kenyér, csak a teljes kiőrlésű, extrudált változata. 24 éves lány vagyok, 174 cm, és 89 kiló!!! Szerencsére nem csupa háj, van rajtam izom is bőven, ezért nem folyok szét, de azért eléggé dagi vagyok. 2 hónapja megelégeltem ezt, azóta naponta 1300-1500 kalóriát eszem, ami elvileg a súlytartó napi bevitelem alatt van, hetente 3-4x biciklizek fél órát, és a mérleg mutatója meg sem moccan.
PCOS tuti nincs, mert a menstruációm teljesen rendben van és nem "szőrösödök", valamint pattanásaim sincsenek. Pajzsmirigy alulműködés sem valószínű, mert lassúság, elkent beszéd, hideg intolarencia, székrekedés egyáltalán nem jellemző rám.
Akkor még ennél is kevesebbet kellene ennem? Vagy még többet tornázni? Nagyon könnyen jön rám izom - mindenki ezt mondja, de nálam tényleg - mert az egész tinédzser koromat intenzíven végig sportoltam, és pl a kosarazás miatt nagyobb és erősebb a bicepszem, mint néhány fiúnak... úgy nézek ki, mint valami dagi női ketrecharcos. Elképesztően vonzó. :/
Valami fogyi tabletta bejött valakinek, ami az anyagcserét pörgeti? A koplalásos diéta nekem nem jön be, egyszer azzal fogytam 8 kg-t, de vissza is jött hamar. Valamit nagyon rosszul csinálok.
Lányok, ti mit és mennyit esztek? Várom a segítő tippeket :(
Köszönöm!
"Bocsánat, nem emlékszem hányas, de valaki írta, hogy miért zárom ki a pajzsmirigy betegséget és a PCOS-t, azért mert azok a tünetek mindig együtt járnak, valamint egy bizonyos típusú (centrális) elhízással jár a pajzs. alulműködés, nekem meg a hasamon szerencsére nem olyan sok felesleg van."
Engem pajzsmirigy túlműködés gyanújával utalt be a házi orvos, s mint kiderült, enyhe alulműködésem van. Lényeg a lényeg, a testi tünetek gyakran félrevezetőek, ezért szükséges a laborvizsgálat.
"nem szeretnék úgymond "betegségbe" menekülni, és arra ráfogni, hogy miért nem fogyok,"
Az nem menekülés lenne, hanem magyarázat arra, miért csak nagyon nehézkesen fogysz. Egyébként kezelhető problémád is lehet.
Szia!
Szerintem a mozgas az ami nagyon keves.
Parszor fel ora bringazas meg sem konnyan valszeg a szervezetednek.
Intenzivebben sportolj!
31F
Merted magad centivel is? Vagy csak a sulyod? Erdemes centivel is megnezni hol mibol fogytal,mert lehetseges hogy fogysz,izmosodtal,csak ugyebar azt a sulyod nem epp fogyassal fogja megmutatni!
Nagyon le kene allni azzal szerintem hogy valaki x kilosan x magassaggal sovany e vagy kover...
Masreszrol en us tobb sportot ajanlanek,illetve probald ki az L-Karnitint edzes elott,nekem csak ugy egeti a zsirt!Persze ehhez is mozogni kell.En heti 2-3xszor 15-20km-t futok vagy biciklizek.(nekem ezek jottek be)
En amugy 180 magas es 85 kg vagyok,izmos,multkor egy kivizsgalason a doki sem akarta elhinni hogy ennyi a sulyom...mert nem latszik!Voltam 80kg es zsirosabb,nagyobb ruhakat hordtam mint most!
Nalam a napi 1350 kcal az amivel fogyni tudok,nekem pl az 1200 keves!Ezt ki kell tapasztalni..
Szerintem egy alap kivizsgalas nem artana(vervetel,vizelet) mindentol fuggetlenul!En evente elmegyek,az is sok mindent ki tud mutatni(nem feltetlen PCOS-t)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!