A kalóriaszámlálás sok mozgással működik?
Én mozgás nélkül nem látom hatásosnak, de pl napi egy óra biciklizessel es meghatározott kalóriabevitellel lehet fogyni?
(Cukrot, lisztet mellőzném, viszont hetente előfordulna olyan nap, amikor fogyasztok)
Mi a véleményetek erről?
egyrészt már a szó is rossz, fogyóKúra, miért? mert véget ér és folytatod majd azt a kajálást amitől elhíztál,
életmód váltás kell, miért is hagynád abba a tiszta kajálást és a sportot? a kettő támogatja egymást.
Napi egy óra bringázással és jól összeállított étrendelt természetesen lehet fogyni, nem is keveset, aztán egy kis súlyzós edzés is szükséges hozzá, hogy alakod és formád is legyen, a gond a diétával az, hogyha csalsz, értem ezalatt a cukor és liszt fogyasztását akár szétbarmolhatod az egész heti jól felépített és betartott táplálkozásodat,
Mozgás nélkülis működik, természetesen, de a legtöbb embernek sokkal nehezebb (főleg az utolsó kilóknál) és az eredmény sem lesz olyan szép. Eleve az egészséghez is kell mozogni, tökmindegy, fogyni akarunk-e.
De a fogyni vágyó tipikusan szebb testet akar, ahhoz pedig hozzátartoznak az izmok, viszont könnyebben bomlanak kalóriadeficitben... Hát még, ha rossz az étrend.
A napi 1 óra biciklizés jól hangzik, én edzenék azért mellé, hogy egyik fontos izomcsoport se maradjon ki.
Én ezt csinálom épp :)
Nem számolom pontosan a kalóriabevitelt és a CH/zsír/fehérjebevitelt, de azért próbálom nagyjából megbecsülni.
jelenleg 1-1,5 órát mozgok naponta (1-2 pihenőnappal hetente): aerob, kardió, erősítés, súlyzózás.
Kb. 1200-1300 kalóriát viszek be egy nap, a CH fogyasztásom 50-60 g körül mozog, a többi fehérje, rost, és persze valamennyi zsiradék.
Ha ezenfelül néha megéhezek, akkor eszek valami gyümölcsöt, joghurtot (nem cuktros), sajtot stb...
Nagyon bejön, tök jó közérzet mellett 2 hét alatt már látható az eredmény :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!