Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Számolom a kalóriát, kardiózom...

ReniVagyok:3 kérdése:

Számolom a kalóriát, kardiózom! Még se fogyok?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy miért nem fogyok ??

A kalóriát próbálom számolni. Nem tudom hogy sok vagy kevés de ez egy napi kaja (példa)

Reggeli: Saláta

10órai: lekváros kenyér (teljes kiörlésű)

Ebéd: joghurtos alma vagy banán és egy kis méz

uzsonna: alma vagy banán

vacsora: saláta vagy répa és egyéb zöldségek

Mindennap edzek (heti 7szer!!) 25perces kardió (Jillian Michaels 30 napos kardiója) +9perces has edzés

Naponta megiszok 1 liter vizet.

Jelenleg 168cm 72kg vagyok.

Sokan mondják, hogy az alkatod ilyen és nem fog sikerülni....

3hét alatt csak 2kiló ment le!!(???)

Tudnátok adni tippeket hogy mit egyek reggelire ebédre stb. És mit szabad?? Hús?? Zöldség (gondolom igen)? Túró? Joghurt?

ELŐRE IS NAGYON KÖSZÖNÖM

U.I: nem nagyon hiszem hogy lehetnek kisebbek a lábaim, szinte lehetetlennek tűnik. Esetleg valakinek sikerült?

2016. máj. 13. 20:33
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Nincsenek ilyen nagy ellentétek, és abban mindenki megegyezik, hogy kell a kalóriadeficit. Hogy mit érdemes bevinni, abban viszont eltérhetnek a vélemények.

Ami neked kényelmes és hosszú távon tartható, ha ráérsz kísérletezgetni, próbálj ki több mindent, ha nem érsz rá maradj a klasszikus lassú szénhidrát-sovány fehérje kombónál, azzal sok mindent nem ronthatsz el.

Én eszek magvakat, pedig azt tanácsoltam, hogy kerüld őket a fogyókúra alatt, de csak azért eszem őket, mert belefér. És nem minden nap, hanem mondjuk egyszer egy héten pár szemet éhségűzőnek edzés előtt.

De ezt azért nem érdemes leírni, mert az emberek nagy része hajlamos túlzásba esni, és úgy értelmezni, hogy meg lehet enni minden nap egy zacskó sós mandulát, mert sok benne a fehérje.

2016. máj. 17. 15:16
 22/27 anonim válasza:

19 es! kérlek vegyél már egy csomag sajtot és egy csomag natur diót vagy mandulát és kérlek nézd már meg mennyi a szénhidráttartalma és tele vannak zsírral, zsír pedig KELL!!! aztán miután tájékozodtál utána okoskodj már bocsi.

kedves kérdező ezt még ajánlanám figyelmedbe kérlek nézd meg! [link]

2016. máj. 17. 17:14
 23/27 anonim ***** válasza:
Attól függetlenül, hogy nem káros, diétában nem ajánlott, mert sok benne a kalória, ilyen egyszerű. A zsír mértékkel jó, de amennyi kell zsírból, azt úgyis beviszed egyéb módon.
2016. máj. 17. 17:46
 24/27 anonim ***** válasza:

#18: A kalóriatöbblet hizlal s a fogyáshoz kalóriadeficit kell. A szénhidrátot hiába számolom, ne hidd, hogy napi 30 grammal fogyok, mert nem, ahhoz kalóriadeficit is kell, akkor pedig sokaknak érdemes számolni, legalább egy ideig.

Banánt pont szoktam enni fogyáskor is, nincs azzal baj, csak ne legyen sok, ha az adott embernek az bekavar a kalóriadeficitbe. De napi több banánnal is lehet fogyni, csak nem mindenkinek könnyű úgy. Ne üldözzük már szerencsétlen gyümölcsöt :) Inkább eszem banánt, mint almát, kevesebb cukrot jelent nálam normál esetben. Persze, a legjobbak a bogyósok, főleg a málna, ribizli, de ennyire sem vagyok aszkéta s nincs is rá szükség.

2016. máj. 17. 19:48
 25/27 anonim ***** válasza:

Olajos magvak :) Az első 14 kilómat napi 15 dkg olajos maggal fogytam, nem volt egy tipikus étrendem, nem is ajánlom, de nekem így jött össze :) Akkor még sokat segítettek a fogyásban, manapság már óvatosan kell bánnom velük, mivel nem vagyok nagyon aktív (ha az lennék, mehetne, amennyi belefér).

Sajtra is lehet fogyáskori fehérjebevitelt alapozni, ezzel önmagában nincs baj! Ha belefér az ember makróiba s egyéb szabályaiba, miért ne? Nem mindenki akar egy csomó szénhidrátot enni, akkor pedig zsírt kell, különben koplalás lesz belőle. Ezért is nem értem, miért félnek a szénhidráttól, zsírtól, kalóriától az emberek. Emlősök vagyunk, sok kalória kell minden egyes nap, fogyáskor is, fehérje pedig nem olyan sok, viszonylag bőven kell tolni a másik két makrotápanyagból is minimum egyet.

Azt főleg nem értettem soha, miért baj, ha kalóriadúsak az ételeink. Én szeretek enni, de kezdettől fogva a tömény ételekre koncentráltam, bár a zöldségekre is (a kettő nem diszjunkt halmaz, a zöldségekkel rengeteg zsírt meg tudok enni. ezt manapság már kerülöm, nem fér bele nekem). Így is sokat tudok enni, a tömény ételek pedig laktatnak. Nem mindenki lakik jól egy kazal szinte semmivel... Vannak, szerintem nem is kevesen, akiket pár tojás sokkal jobban laktat, mint 1-2 kiló zöldség vagy gyümölcs vagy fél kiló zabkása. A tojás sem tömény, de már alakul, hisz eléggé zsíros :)

2016. máj. 17. 19:56
 26/27 anonim ***** válasza:
A zsírból nagyon kevés KELL. De a magas zsírbevitel se rossz, főleg, hogy jó esetben az alacsony szénhidrátbevitellel jár. Természetesen ez nem mindenkire igaz. Elnézve az ember működését, jobbnak tűnik a zsírosabb és szénhidrátszegényebb étrend, de annyira sokfélék vagyunk, hogy van, akinek a durván szénhidrátdús és zsírszegény étrend a jó és élvezetes. S van, akinek nagyon nem. Enyhén tragikus esetben egy zöldség- és gyümölcsimádó, húst szinte sosem evő ember rájön, hogy neki a durván kevés szénhidrát az ideális... Az érdekes helyzet. Bár amíg nem vegán, addig egész sok remény van.
2016. máj. 17. 20:00
 27/27 anonim válasza:
24-es azt azért megkérdezném,hogy egyébként tudod / tudjátok-e mi az a kalória? mert amugy sok embernek fogalma sincs. az egy HŐ érték. pl a földgáznak is van kalória értéke...csak szóltam.....:) de a legjobb lenne ha mindenki ezt megnézné aki a kalória mellett voksol közben pedig fogalma sincs róla,hogy mi az. ja pl egy fogyokuras joghurt (nem irok márkát).kalória tartalma 90. szénhidráttartalom 40, cukortartalom 30 gramm... 90 kaloria bőven belefér másnak a napi kalóriataáblázatába az közben pedig lényegtelen,hogy 30gramm cukor van benne. mitől fogyokuras? mert kevesebb benne a zsírtatalom, na bravo.
2016. máj. 17. 20:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!