Ez így mára jó fogyáshoz vagy sok?
Reggeli: 2 S méretű tojásból rántotta (olaj nélkül, egy csipet sóval és borssal). Mellé nagyon kevés light kechup.
1db közepes alma
1db kisebb mandarin
1 doboz (90g) vaníliás-mazsolás krémtúró (151kcal)
1db 30g túrórudi (95kcal)
2 szelet Karát pulykamell sonka (21kcal)
Igen, én is azt nem értem, hogy ha az elégetett kalória több, mint a bevitt...akkor hogy a csudába nem fogyok? Igaz, hogy leadtam 15 kilót, de az is nagyon keserves dolog volt, folyamatosan ingadozott a súlyom. Holott folyamatosan tartom a kalóriát, sose eszek 1300kcal felett. Ezért nem értem, hogy mi a probléma.
Mindenhol azt olvastam, hogy konkrétan teljesen mindegy, hogy mit eszel, mert ha elégeted, akkor fogyni fogsz. Ettől függetlenül úg néz ki, hogy nálam ez nem válik be.
Pont ezt mondtam en is, kerdezo, de nem hiszi el senki.
Ha beviszel 100 kcalt cukorbol teljesen mas hatasa lesz a szervezetre, mintha 100 kcalt zsirbol viszel be.
Itt olvashatsz a kaloriakrol tobbet (angolul) [link] foleg az infografikat emelnem ki.
Ember normalis etkezes !!!!
Életmodvaltas. Makrokrol hallottal mar ?
Normalis ch , zsir es feherjebevitel mellett fogyni fogsz.
Reggelihez kene mondjuk 1 szelet 100%os rozskenyer. V egyel zabot gyumolccsel.
Ezeket a szarokat meg felejtsd el. Am en is edessegfuggo vtam, de ahogy kevesebb finomitott cukrot viszel be a tested mar nem is fogja annyira igenyelni.
Am jo edesseg a feherjepor, feherjepalacsinta, norbi update puding es turorudi. Szamomra a dmben kaphato sportness brownie feherje szelet is tokeletes erre, vagy a cerbona kakaosvagy piros gyumis cukor nelkuli muzliszelet.
Alkalmankent 1 kocka etcsoki is segit.
Hidd el sikerul majd csak ne ehezz. Ha igy fogyozol akkor lehet h fogysz, de a tested az izmot bontja majd, igy kb kinezetre ugyanolyan leszel , v nem feszes hanem plottyedt.
Mielőtt megjönne, a nő szervezete "hízik" 1-2 kilót (csak vízvisszatartás, valójában nem zsír, csak ezt a mérleg nem tudja kimutatni). Ekkor mégtöbb vizet és teát igyál, hidd el nem éri meg öngyilkosnak lenni. A diéta oké, fontos, de nem mindenek felett -mert amikor már félóránként az ételre bűntudattal gondolsz, akkor számítasz étkezési problémásnak, ami követkeménye lehet az anorexia, bulémia és egyéb jó kis halálhoz, depresszióhoz, mániákussághoz vezető utak.
Én -bár diétázom- nem vonom magamtól el az édességet, és szerintem nem is kell, mivel szükség van rá, ahogyan a sóra is. Mértékletesen, jó alapanyagokból -ezek a kulcsszavak.
Sok olyan édesség van, ami egészséges és gyors is, próbálj inkább olyanokat enni. Reggelire ha beiktatsz magadnak, egy kis házi édességet (pld. 3 db zabkeksz, 1 pohár tejjel, és 1 db narancs vagy 1 szelet kuglóf, lekvárral, valamilyen gyümölccsel és teával, esetleg gyümölcsös-mazsolás zabpehely, bár a zabpehely receptekből rengeteg más féle van) jó megoldás lehet, ha a nap többi részében kevesebb édeset eszel. Hidd el, néha jól esik a spenót főzelék is.
Délutánonként kettő édesség-félét ajánlok:
1) 1 dl kóksztej + chia mag + néhány szem eper/málna/ribizli/szeder, igazából ez attól függ mit szeretsz. A tejet és a chia magot kb. 20 percre a hűtőben kell tárolni, és csak a végén a gyümölcsöt rárakni.
2) 1 csésze joghurt, 1 kiskanál mézzel, a végén pedig 2 dkg étcsoki.
Ebédre a húsok, rizsek, krumplik, saláták, durum tésztás ételek zöldséges szósszal, vagy rozsos zsemléből készült szendvics, vacsorára pedig főzelék, levesek, és akár tojás is (rántotta, omlett, tükörtojás).
Egyébként ha szereted a túrórudit, Cserpes Trúdi néven, étcsokis, kevésbé cukros változat is kapható a legtöbb boltban -és szerintem sokkal finomabb is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!