Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Ez így mára jó fogyáshoz vagy...

Ez így mára jó fogyáshoz vagy sok?

Figyelt kérdés

Reggeli: 2 S méretű tojásból rántotta (olaj nélkül, egy csipet sóval és borssal). Mellé nagyon kevés light kechup.

1db közepes alma

1db kisebb mandarin

1 doboz (90g) vaníliás-mazsolás krémtúró (151kcal)

1db 30g túrórudi (95kcal)

2 szelet Karát pulykamell sonka (21kcal)

2016. máj. 5. 11:27
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Ha nimcs rá lehetőséged, akkor egyél előtte vagy utána többet.

Pulykamell sonkàból is bőven ehetsz

Túrót, akár konzerves halat is egyél

2016. máj. 5. 14:39
 12/25 anonim ***** válasza:

Te vagy az, aki krémtúróval meg túró rudival akár fogyni és fél vagy háborodva, hogy nem megy. Miért nem csinálsz magadnak salátát és viszed magaddal? Vagy egy csirkés-zöldséges szendvicset teljes kiőrlésű kenyérből? Sokkal hasznosabb tápanyagok vannak benne, és még a vércukordat sem dobja meg.

Tudod mi történik a magas vércukorral? Jön az inzulin és betuszkolja a zsírraktarakba. Hogyan fogysz? A glükagon hormon felszabadítja a zsírt a raktárakból és felhasználható energiává alakítja. Egy a bökkenő: a két hormon sosincs jelen együtt. Ha gyors felszívódású szénhidrátot eszel, akkor nem fogysz. Ennyi.

2016. máj. 5. 14:44
 13/25 A kérdező kommentje:

Na végre értelmes válaszok :D

A cukrot muszáj ennem, mert nagyon alacsony szokott lenni a vércukrom, és valamivel muszáj kiegyenlítenem. Vagy megeszek reggel egy joghurtot/krémtúrót vagy pedig napközben bekapok pár szem szőlőcukrot.

Teljes kiőrlésű kenyeret sem ehetek, mivel gluténérzékeny vagyok. Sajnos jelenleg arra nem telik, hogy drága abonetteket vegyek, vagy lisztérzékenyeknek való ételeket. Inkább puffasztott rizzsel helyettesítem.

A gyomrommal problémák vannak, elég gyakran hányok (műtétem lesz augusztusban) és ezért egyszerre nem tudok sokat enni. Az egyetemen nem szoktam, meg igazából nem is eszik előadáson senki, úgyhogy nem szeretnék különcködni. Utána pedig munkahelyen vagyok, nagy a pörgés (vendéglátás) és semmi időm sincsen. Más munka után pedig nem nézhetek, hiszen örülök, hogy ide is felvettek és viszonylag jól is fizetnek.

Úgy érzem magam, mintha egy ördögi körbe kerültem volna.

2016. máj. 5. 15:01
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Csomagolj magadnak elôre ételt. Én is 5x eszem kis adagokat, mert nekem is muszáj a vércukrom miatt. Érdemes a vércukor diéta szerinti érkezést nézned magadra specializálva. Én nagyon kevés glutént eszek, zöldséget választok köretnek, lehetôség végtelen! Sztem pár szem répa vagy paradicsom csak belefér a kiadásodba:-)
2016. máj. 5. 15:54
 15/25 A kérdező kommentje:

Zöldséget rendszeresem eszek, nagyon szeretem őket. Vagy salátamixet veszek és egy kis ecettel vagy natúr joghurttal ízesítem, vagy csak elrágcsálom magában.

Zöldségeket főzni vagy párolni szoktam, nagy kedvencem például a brokkoli és a bébirépa, de a karfiolt és a borsót is gyakran készítem reggelire. Mellé általában tojást szoktam főzni, vagy sült tojást készítek olaj nélkül.

Mint már említettem, lisztet egyáltalán nem ehetek. Így a pulykamell sonkát általában üresen, egy kis paprikával vagy egy kocka sajttal szoktam elfogyasztani. Gyümölcsöket naponta eszek (általában egy almát és egy mandarint) a vércukrom miatt.

Ezért nem értem, hogy most miért van ez a súlynövekedés, de kezdek nagyon kétségbe esni.

Talán a tejjel van a probléma? Minden reggel megiszok 5dl tejet, mivel a kalciumhiány rendszeresen előjön nálam. Ihatok akármennyi kalcium-tablettát, mégis folyamatosan kívánom a tejet és a véreredményeim is a hiányt mutatják.

2016. máj. 5. 16:02
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

A mákban több a kálcium, én azt eszem(mákkrém steviával).

Visszatart a szervezezed, sztem nem egyenletes az energiabeviteled és az összetétele sem olyan, ami által a tested biztonságban érezné magát. A vércukor szintet az egyenletes tápanyagelosztás biztosítja, nem a glükóz fruktóz szirupos krémtúró. Az kilengeti (magasan fel és mélyen le), túráztatja, ami a hasnyálmirigynek rossz.

A glutén helyett annyi mást választhatsz tényleg, tudom hisz a férjem ben fogyaszt glutént érzékeny rá. Ehetsz rizst és krumplit is, de ne egy halommal ha diétázol nyilván, de néhány evôkanálnyit nyugodtan ehetsz. Sonkához is fogyassz nyugodtan zöldséget. Vihetsz magaddal salátákat, kis rizst is dobozban, tényleg személyre szabhatod, oszd el arányosan a bevinni kívánt cht és nem fog leesni a cukrod ez tuti. Pont azért esik le, mert nem jól osztod be. Ha elhagyod a cukros dolgokat nem fog ingadozni.

2016. máj. 5. 16:26
 17/25 anonim ***** válasza:
30%

Én 20 kilót fogytam édességek mellett, nem értem a problémátokat. Ma úgy 700 kcal volt az édesség az ebédemben, szóval nem is kispályás módon nyomom, de hogy ez miért akadályozná a fogyást, azt nem fogom fel. Amíg deficitben vagyok, mindig fogyok. Más kérdés, hogy az én édességeim jófélék, nekem nem jó cukrokkal és liszttel fogyni, nem is érzem magam jól úgy, nem is elég tápanyagdús az. Az a kis cukros túró, amit a kérdező evett, nem ideális, de azért nem is olyan vészes. Van, aki mindig eszik cukrot, fogyáskor is, nem csináljuk egyformán.

Kérdező, amit leírtál, az nekem egy étkezésre semmi se lenne, de másnak is durva koplalás. Ha már rántotta s kevésszer eszel, akkor menjen 8 darab XXL-es... Oké, ehetsz felőlem negyed kiló sült nyulat is, a fő, hogy egyél rendes ételt megfelelő mennyiségben. Fehérjét, kalóriát, tápanyagokat.

2016. máj. 5. 16:29
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

17-es

Azért nem érted, mert a saját tapasztalataidból azt gondolod, mindenkinek az válik be. Neked bevált, hogy ettél mellette édességet, másnak nem. Én írtam pl hogy egyen túrórudit, nekem diéta mellett a gyümölccsel is csínján kell bánni, ez van, mások vagyunk. Számít az is ki hány kg, 66kgnál én is ehettem még bôségesen édességet de 60kgnál már nem a 173 cmhez, illetve számít mikor fogyasztom el és mi az pontosan.

2016. máj. 5. 16:35
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Az abonettet ne sajnáld, az sem jó étel... A pufirizs jobb, csak a barna rém drága, még jó, hogy lehet csinálni otthon, bár ezt még nem próbáltam ki.

A vércukorproblémádhoz nem értek, az enyém lehetőleg mindig alacsony s ez jó nekem. A gyors ch-k inzulinfellökése nem szimpatikus számomra.

Aki írt az inzulinról s a glukagonról, nos, ezek valóban antagonisztikusak, de csak mert valaki gyors ch-t eszik, még nem képes fényből előállítani energiát, kalóriadeficitben természetesen fogy. Olyan emberrel élek együtt, aki több kalóriát visz be gyors ch-ból, mint az átlagos fogyózó és nagyon könnyen tud fogyni vele, csak kevesebbet kell ennie. A test nem képes 24 órán át magas inzulinszintet fenntartani, gondolom, a zsírbontás a magasabb glukagonszint idején történik, de ez csak egy kémiához nem értő laikus hipotézise (szívesen olvasnék róla tudományosan), arra a tényre alapozva, hogy valamikor KELL zsírt bontani a testnek erősen gyors szénhidrátos étrendben is, ha egyszer deficitben van az ember s láthatóan tempósan fogy zsírból.

Én magam nehezen tesztelem le a gyors ch-s fogyást, mivel a gyors vagy akármilyen, de sok ch nálam automatikusan nagy kalóriatöbbletet szokott okozni. De amikor egy ideig nem tette, ugyanúgy fogytam cukrosabb, mint szénhidrátot alig tartalmazó étrenddel. Sokan azt mondják, hogy a cukrok bekavarnak nekik, gondolom, az anyagcseréjükbe avatkoznak bele, hisz azonos deficit azonos fogyást kell jelentsen (most tételezzük fel a minimális izomvesztést) s ha nem fogynak úgy, akkor nyilván a kalóriafelhasználásuk változott. Nem mindig egyforma az anyagcserénk, s az étrendváltozás képes befolyásolni, kinél jobban, kinél kevésbé.

2016. máj. 5. 16:39
 20/25 anonim ***** válasza:

#18: Közel áll ám a véleményünk, de úgy látszik, ez nem jött le. Csak arra akartam rámutatni, hogy ha az ember kalóriadeficitben eszik édességet, akkor fogy, hibás az az állítás, hogy ha fogyni akarunk, tilos édességet, akár sok édességet ennünk.

Bekavarni be tud, nekem nem kell bemutatni, nekem is alaposan bekavar, édesség mellett deficitet tartanom necces (mivel édességet nagy mennyiségben eszem, s utána is nehéz leállni, akkor is, ha már előtte sem voltam éhes). A gyümölcsöt pedig még sokkal jobban kell kerülnöm nekem is. Úgyhogy ezt én értem, de attól még nem egy kicsi édesség tehet róla, ha nem fogy az ember, hanem a sok kalória. Ha az adott ember nehezen hozza össze az egészséges, jóllakott, megfelelő fogyást az édességgel, annak célszerű elhagynia, igen (vagy más édességet választania). Már ha képes és hajlandó rá (én inkább küzdök s rádobok még 1-2-3 évet a fogyásra. persze mozoghatnék is többet. kinek mi a fontos).

2016. máj. 5. 16:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!