Két heti koplalás?
Kérlek, ne vessetek meg, elkeseredésemben csináltam.
2hete belevágtam, hogy naponta 500kcal-t eszem, és eddig mindig kevésszer ettem, azóta egyszer sokat.
Semmit sem fogytam, igen, tudom, ez azzal jár. Azonban a minőségre nagyon figyeltem:30g fehérje(csirkemell,joghurt, túró), 60g sszénhidrát(zöldség, magvak, joghurt, ritkán zab és gyümölcs), és 15g zsír. Mozogtam is, de nem minden nap. A Kalóriabázis szerint 1600az alapjárat, mivel kicsike vagyok, valóban nem eszek sokat. Így a heti -1kghoz, ezt adta ki, azt hittem a termetem miatt normális. Persze, ha mozogtam, többet ettem.
Szörnyen lelassult az anyagcserém, eddig napi 1-2x volt nagydolog, most meg hetente. Tegnap volt, és nagyon fájt. Nem akarom mégegyszer így..
Ma már reggeliztem, végre cukrosat, müzliszeletet és tojásfehérjét. Mindjárt iszok joghurtot.
Mit csináljak, hogy begyorsuljon az anyagcserém? Lehet-e még valaha olyan gyors, mint régen? Zöld teát iszom minden reggel(meleg).
A gyors anyagcsere nem azt jelenti, hogy rendszeresen szarsz. Nézz utána jobban.
Ettől függetlenül persze nettó baromság amit csinálsz, egyél rendesen, nem kell cukrosat, csak ésszel.
Szokj vissza a napi 5szöri, de kevés evésre, igyál rostosat és figyelj azért hogy ne egészségtelen kajákat egyél.
Visszagyorsíthatod az anyagcserét , de sose felejtsd el hogy építeni mindig hosszabb idő mint rombolni...átlagban a szervezetnek 21 nap kell míg hozzászokik valamihez.
Kitartás.
Rendben. Ha növelem a bevitelem napi 100al, míg 1200ig el nem érek, és napi többször(5-6kis adagot) eszek, mozgok mellette, lehet olyan, mint régen?
1:tudom, mostmár.
2:köszönöm szépen:) igen, tudom, igyekezni fogok.
Na ezért nem kell koplalni, mert nem mindenkinek jön be (illetve úgy tűnik, a legtöbbeknél nem lesz sikeres. persze koplalással mindenki lefogy, ha elég elszánt, de egyrészt nem mindenki megy el odáig és igaza is van, másrészt azt meg is kell tartani), de ez azért extrém, muszáj lett volna fogynod pár kiló vizet már az első napokban, utána pedig a nagy deficit miatt némi zsírt s persze izmot is... Én fogytam volna, csak vissza is szedtem volna, elég evős fajta vagyok :) Az anyagcserelassulás ilyenkor valószínűsíthető, én meg nem mondom, nálad megtörtént-e.
Nem tudom, miért kell a koplalásból a cukros étkezésbe visszazuhanni... Cukor az pont nem kell. Fehérje és zsír, kellő mennyiségű energia és sokféle tápanyag igen.
Az mindegy, napi hányszor eszel (amíg rendesen eszel), csináld, ahogy neked jó. Plusz mozgás több okból is előnyös. Jó étrend, megfelelő mennyiség, mozgás, jobbat nem tudsz tenni.
Bizonyára óvatosan emelném a mennyiséget, de nem számolnék kalóriát, koplaláskor se tettem volna (s fehérjét és zsírt ettem volna, nem zabot és gyümölcsöt). Jóllaknék, de nem erőltetném magamba az ételt, aztán jön, amennyi jön. Nekem így logikus, de mivel én sosem koplaltam, kivéve, amikor egyszer nem volt pénzem, nem értek ahhoz, hogy elvben hogyan célszerű. Én csak örülnék, hogy megjött az eszem és jó ételeket ennék, óvatosan, hogy ne terheljem meg magam. Az éhségérzet segítene a mennyiségben, de a minőség is fontos, a számomra könnyedebb ételekre koncentrálnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!