Ez így kevés egy napra vagy elegendő a fogyókúrához?
Reggeli:sajtos kifli
Tízórai:banán
Ebéd:2 db kakaós palacsinta
Uzsonna:mandarin
Este:2 db kakaós palacsinta
Ez így jó vagy kevés?Ha számít akkor napi 1-1,5 liter vizet iszok! :)
De a palacsinták helyett összeüthettél volna egy tojásrántottát például és akkor nem kellett volna egész nap palacsintát enni.
Meg a palacsinta szerintem nem is olyan gyors. Egy főzelék gyorsabban meg van. Pl. egy zöldborsó vagy zöldbab főzelék, feltétnek meg sütsz hozzá egy-két tükörtojást.
De persze palacsintát is lehet enni. Mi valami tartalmasabb leves után szoktuk enni.
Régebben kérdezted, de igen, joghurttal is kevés és a fehérje valószínűsíthető hiányán nem segít, mert a joghurt szinte semmi.
Néha palacsintázhatsz, én is szoktam, igaz, az én palacsintáimmal nincs olyan nagy baj (szerintem, de mindenbe bele tud kötni valaki), sok tojás, kevés egyéb (változó, hogy mit használok liszt helyett), kevés szénhidrát. De a rántottát is kedvelem, ráadásul ahhoz illik a nyers zöldség, ami szerintem hasznos.
Az nem gond, ha nem eszel levest.
Hús, tojás, sajt, ezek elég fehérjedúsak (az utóbbi 2 zsíros is, persze húsból is van olyan). A túró is ott van. A hal is hús, az is jó (illetve nekem számít a minőség is valamit). A legtöbben jobbnak tartják sütve, mint rántva, nem alaptalanul, de nem kicsit mindegy, milyen az étrend, s a rántott cucc lehet szénhidrátban szegény (mert nem liszttel és morzsával készült, bár lehet, hogy ezt már sokan nem nevezik rántottnak, de ha egyszer olyasmi), zsírban pedig roppant gazdag s lehet kicsit szénhidrátosabb és zsírban szegény is, sütőben sütve... Nem mindegy. A halrudakat inkább kerülném, de én már elég sokmindennel így vagyok, a fehérjeszegény étrendnél a halrudas is jobb.
A növényi fehérjeforrásokat most nem taglalom, mert az komplikáltabb, mert nem komplett fehérje. Ha valaki nem vegán, egyszerűbb állati fehérjére alapoznia.
ha elmúltál már 12 éves, akkor nem kell az "anyuci csak ilyet főz" baromsággal takarózni. egyszerűbb ételeket (pl tojásrántotta, saláta, barnarizs, natúr sülthusi) simán össze tudsz dobni.
nagyon durván egészségtelen, ha ilyeneket eszel állandóan.. minimum alapnak kéne lennie egy csomó zöldségnek-gyümölcsnek, ráadásul semmi fehérje, és még keveset is iszol..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!