Ti mikor fogytatok diéta elkezdése után? Sokszor olvasom azt, hogy "-mit vársz 2héttől mikor a felesleg sem 2hét alatt ment rád? "
Akik elkezdtetek fogyókúrázni mégis mikor és hogyan kezdtetek el fogyni?
Mikor indul be a fogyás?És ha már beindult akkor "meddig tart"?
Kinél hogyan volt?
Nem az érdekel,hogy mi az általános elmélet,hanem az érdekel,hogy ki hány kilóról hány kilóra fogyott mennyi idő alatt és hogyan indult be a fogyás(egyből vagy hetek múlva stb.)
Kérdező, ez már súlyosabb, igen. Nem ártana egy kivizsgálás, ez nem normális, normális esetben itt már elég szép deficit van. Sajnálom, hogy van, akinek ennyire nehéz.
Lehet, hogy valami étrendváltozás még segítene, de ez már nem az a téma, amiben otthon vagyok, csak tudom, hogy kalóriák ide meg oda, egyeseknél bekavarnak ártatlannak tűnő ételek is.
Krisz85, kimaradt még valami. Az agy egy része az, aminek glükóz kell, a többi sejt át tud állni zsírra.
Még csak szénhidrátszegény étrend sem kell ahhoz, hogy zsírból merítsünk sok energiát. A zsírból fogyás is pont arról szól, hogy a zsírt felhasználja a test, de amikor valaki zsírdúsan eszik, akkor is az az egyik fontos energiaforrása, ez elég egyértelmű, tudományos kémiai magyarázatok nélkül is.
De nekem mindegy, ki mit gondol, én egyszerű vagyok, mint a faék, azt csinálom, ami élvezetes, kényelmes és jó nekem, ezek szerencsére jól megférnek egymással. Informálni azért szeretek, főleg érdekes, kevésbé ismert tényekkel :)
Köszi mindenkinek!
A kérdést azért tettem fel,mert tudom,hogy minden embernél más és más diéta válik be,de ettől függetlenül titokban reménykedtem,hogy hátha van valami "kiskapu" amit használva majd nekem is menni fog:)
Még a koplalást nem próbáltam,de tudatosan,mert mindenhol azt olvasom,hogy visszajön,sőt több is.
Elképzeltem,hogy oké,azzal már biztos vesztenék súlyt,de ha több jön vissza akkor nincs értelme,mert én akkor sem fogyok mikor más fogy ennyitől:(
Próbálkoztam,de már tényleg látom,hogy a doki lesz a megoldás sajnos.
Pedig úgy gondoltam,hogy a cukrom és a pajzsmirigyem is jó(terhesség alatt nézték),de csak van valami ami nem jó:(
A koplalás akkor se jó, ha nem jön vissza. Még ha van is, aki nem bánja meg, de annak már nem árt könnyen fogyónak lennie, úgyhogy koplalásra sincs igazán szüksége...
Eleve a szigorú fogyókúra necces, mert mi van utána?
Jobb, ha egy tartható, jó életmódra váltasz, maximum kicsit szigorúbb leszel, amíg fogysz. Persze van, akinek ez sem megy egyszerűen.
Kedves Utolsó!
Terhesség előtt,alatt,után sem ettem össze-vissza.
A Mekis kajákat nem eszem meg,csokit kb.évente vagy 20dkg-ot.Alkoholt sosem iszom,nem dohányzom.
Változatosan étkezem mindig tudtam mértéket tartani.
Sajnos nem tudok hová fejlődni már,csak le szeretnék fogyni:(
Az a baj hogy a te súlyodhoz képest nagyon keveset eszel, valószínűleg már a te anyagcseréd már belassult.
Egy 60 kilós nőnek a kalóriaszükséglete 1500 kcal fogyás esetén.
Nem tudom hallottál e már arról hogy az ember akkor is tud hízni ha keveset eszik.
Mert éhező üzemmódba kapcsol, nem kapja meg a neki járó tápanyagot , szóval 1200 kalória kevés.
És van benne valami ha túl kevés szénhidrátot eszel akkor éhes maradsz, én is éhes vagyok hiába eszem sok fehérjét.
Szóval hízol ha túl keveset eszel mert tartalékol a szervezet, de akkor is tudsz hízni ha folyamatosan többet eszel mint amit fel tud égetni a szervezeted.
Én múltkor olvastam egy cikket azóta 1500 kcal fölé nem megyek, és segédeszközként a kalóriabázist vezetem.
Én 64 kg vagyok és 160 cm .
Volt egy időben mikor nem diétáztam, kíváncsiságból vezettem hogy kb aznap mit ettem meg, és meglepődtem mikor 2500-3000 kcalt megettem napvégére úgy hogy nem ettem magam durranásig, persze édességgel az élen.
Úgy érzem sikerült lekorlátoznom magam és sikerült megállítani a hízás folyamatát.
Minden nap változik a súlyom, de mindig a legkevesebb súlyt nézem és ahhoz viszonyítok.
Én is a kalóriabázist vezetem.
Nem egyből ettem ilyen keveset,hanem fokozatosan csökkentettem a kalóriabevitelt pont azért amit leírtál.
Ezért nem értem az egészet.
Az "átlag" diéták és nem átlag diéták közül is kipróbáltam már többet és mindig kicsivel kevesebb kalóriát vittem be,mert nem fogytam semmit.Az emésztésemmel semmi gond,legalábbis napi egyszer mindig van normális székletem is.
#16: Amit írtam, azt csak a koplalásra és túlzott szigorra reagáltam, a Te eseted tényleg kicsit érthetetlen már, fogynod kéne.
#17: A test a semmiből, illetve a negatív energiából nem tud tartalékolni. Nemhiába fogy le mindenki, aki éhezik, pár fényevő gurut s hasonló eseteket kivéve, ez utóbbiak viszont extrém érdekesek és szembemennek a termodinamika törvényeivel. Az OK, hogy a test tartalékolni akar és csökkenti az anyagcserét. De ha nincs miből, nem tud tartalékolni, ez világos.
Tipikusan kevesebb szénhidrát mellett lesz jóllakott az ember, ez a ketogén diétával fogyózás sikerének fő titka. Az, hogy ki mivel lakik jól, emberfüggő is, de általában a szénhidrát laktat a legkevésbé, a fehérje leginkább, de a zsír se rossz, ráadásul az nem cibálja az inzulint. A gyors szénhidrát laktat a legkevésbé, illetve legrövidebben, nagy általánosságban.
Egyesek egyszerűen nem tudnak kalóriadeficitben enni, ha nem extrém kevés a szénhidrát. Persze van, aki lazán fogy és elvan rengeteg gyümölccsel. De átlagban a kevesebb szénhidrát szokott jobb eredményt hozni. Persze egy alap kalóriabevitel azért kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!