Tenyleg csak ennyire a kaloria szamit? Vagy lehet enni sok zöldséget es hust, kaloria számlálás nelkul?
Honnan tudja a szervezetem hogy hopp! Ez a barack/szelet hus mar meghaladja a napi kaloria igenyemet, ezert ezt most elraktarozom! A gyümölcs ha belefér a keretembe (kcalba) viszont a maj glikogén raktára telített, megy zsírba az az alma/dinnye?
En nem fogyozom, de ez borzasztóan érdekel. Koszi!:)szep napot!
Akik azt vallják, hogy az emésztésünk hatékonysága napszakonként, ciklusosan változik (pl. este már nem jó?) azok szerint számít az időpont.
Mittudomén. Ez is olyan, hogy lehetne állást foglalni, és akkor újabb ember lennék aki téved, de nem tud a tévedéséről.
Nekem nincs elég infóm, de úgy tűnik hogy számít is az étkezési időpont, de nem számít olyan sokat.
De pl. elolvasod a Légrády Péter könyvét, és ott megfigyelte az emésztőenzimek kiáramlását, az epe ürülést étkezésekkor, és ehhez optimalizálta az étkezések időpontját és összetételét.
Bőséges reggeli, kisebb ebéd, este leginkább pihentetés és akkor reggelre újra tele lesz az epehólyag.
Nem olyan sokat számít az időpont, mint sokan hiszik.
Úgy tudom, a testnek más az inzulinérzékenysége a különböző időpontokban, de kb. ennyi, a testnek elvileg működnie kell a legkülönbözőbb időpontú és méretű étkezésekkel. De az adott ember egyéni dolgai már bekavarnak. Nyilván sokan nem bírnánk 6 kiló ételt egyszerre betolni, én pedig nagyon erős ellenállást érzek a testemben a nem délután történő evéskor. Egyszerűen nem esik jól, az nem evési időszak... Gyerekkorom óta ez van, bár akkor még bírtam enni dél előtt nem sokkal.
Viszont délután 2-re meg is éhezek, nagyon kemény lenne átnevelni magam pl. csak esti evésre és eszemben sincs.
Ha nagyon térfogatosan ennék, akkor muszáj lennék elosztani. Ha éhes lennék reggel, ennék reggel. Szóval vannak ilyen egyéni szabályok, amik miatt nem időzíthetünk akárhogy (bár biztos meg lehetne szokni bizonyos keretek között. illetve van, akinek menne).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!