Kalóriaszámolásnál (kalóriabázis) csak azt a részt kell számolni amit elfogyasztok?
Pl. banán, mangó, kukorica meg hasonlók esetében az egész gyümölcsöt/zöldséget kell lemérni és azzal számolni vagy csak azt amit megeszek?
Használom a kalóriabázist és észrevettem, ha úgy adom meg, hogy egy cső kukoricát ettem meg, akkor annak annyi súlyt ad meg mint egy ténylegesen egész kukoricáé, a középső részét is beleszámolva. Tehát ha én mérem azt a részt amit elfogyasztok, akkor mindig sokkal kisebb érték jön ki.
Mindig azt mérem, amit megeszek.
Elméletileg a kalória értékek az elfogyasztásra szánt részekből vannak kiszámolva. Ha nem vagy biztos a megadott értékben, nézz utána a Google-ban. De szerintem mindenhol csak az elfogyasztott mennyiség van számolva.
A kukoricánál, most utána néztem elég nagy a szórás.
Én nem eszek kukoricát.
Én pl ezért írok darabszámot, ha van olyan lehetőség. De különben a nyers alapanyagot kell mérni, tehát pl. banánt ha méred akkor héjával együtt mérd. Akik az adatbázisba betöltik az adatokat nem feltétlenül olyan elszántak hogy megmérjék külön a banán héját és kivonogassák minden kajálásnál hogy akkor mekkora is volt az a banán.
Meg akkor ennyi erővel pl egy dinnyét is mag és héj nélkül kellene mérni mert azt sem eszed meg :D
Amiben én sokáig csaltam az az volt hogy sütésnél nem mértem az olajat amivel főzök, ami mint kiderült elég sokak hibája, nagyon sok kalória és nem is a jó fajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!