Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Tenyleg csak ennyire a kaloria...

Tenyleg csak ennyire a kaloria szamit? Vagy lehet enni sok zöldséget es hust, kaloria számlálás nelkul?

Figyelt kérdés

Honnan tudja a szervezetem hogy hopp! Ez a barack/szelet hus mar meghaladja a napi kaloria igenyemet, ezert ezt most elraktarozom! A gyümölcs ha belefér a keretembe (kcalba) viszont a maj glikogén raktára telített, megy zsírba az az alma/dinnye?

En nem fogyozom, de ez borzasztóan érdekel. Koszi!:)szep napot!

2015. júl. 13. 15:44
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:

?

Húsevők mint elhízott emberek? Hol?

Aki nem tol kenyeret a hús/szalonna stb. mellé az hol hízik el? A gyakorlatban, én nagyon kevés ilyet láttam.

Olyat láttam már, aki rosszul csinálta a ketogén étrendet (vagy atkins típusú étrendet) sok fehérje, ultrakevés ch, évek alatt túl magas kortizolszint mellett kimerült a mellékvese, hát ezt nevezi az évezredes bölcsesség túlzott tűznek, ugye a húst ilyen tüzes típusú kajának lehet tekinteni, találóan..

Kimerült mellékvese mellett a magas korti miatt felborul a normál hormon működés, így már krónikus károsodás következtében persze, lehet szalonnát növeszteni. Most ez egy ilyen szélsőséges példa szerintem, tényleg húsevéssel függ össze, bár ez a húszabálás kifejezésre is méltó.

2015. júl. 13. 18:10
 12/34 Carragher_x ***** válasza:
"Aki nem tol kenyeret a hús/szalonna stb. mellé az hol hízik el?" - elsősorban a testén:) Ha vki betol napi 80-100deka marhahúst s kevés igénybevétellel járó életmódot él, akkor simán elhízhat (nyilván kismillió tényező tologatja az energiaszükségletet, a lényeg, hogy csak hústól egyáltalán nem lehetetlen elhízni).
2015. júl. 13. 18:36
 13/34 anonim ***** válasza:
80%

1 kiló marha hús nem meghatározott zsírtartalommal, kb. 2000 kcal alatt van... viszont ha ezt megeszi egy ember már nem lesz túl éhes, tehát napi 1 kiló marha hús fogyasztása életszerű is lehetne.

Nem fogom azt állítani, hogy ha így enne egy ember, alacsony fizikai aktivitás mellett akkor nem hízna el.

Pedig sok tapasztalat erre enged következtetni, de én nem akarok most vallásokat teremteni vagy nyomatni.

Azért aki nem tol sok cukrot vagy lisztet, annak jóval alacsonyabb az inzulinszintje mint másoknak. Bár nyilván a sok hús (fehérje) ezt is megemeli.

Én ezt nem tekintem ám vitának, ezért nem érvelek. Hülyén érezném magam, ha elkezdenék érvelni egy ilyen témában, most. Jut eszembe, ha akarnám sem lenne igazán említésre méltó érvem.. oké. Meg kimondottan nem tartanám jónak ezt a napi 1 kiló mennyiségű húsfogyasztást! :)

Biztos okozhat hízást :)

2015. júl. 13. 18:45
 14/34 anonim ***** válasza:

Sokan tudnak hízni ketogén alatt... Miért is ne? Nem mindenki lakik jól 2000 kcal zsíros-fehérjés, opcionálisan zöldséges étellel... Van, aki képtelen 1000 kcal fölé menni ketogénben, igen. S vagyok én, aki extrém trükköket kell alkalmazzak, s még akkor is súlytartó szinten maradok, pofonegyszerű lenne 1000 kilokalóriás többletet összehoznom, habár zsinórban mindennap szerintem már jelezne a testem, így híznom elég nehéz lenne, node ez cukros-tésztás étrend mellett is így volt.

Ha valakinél, nálam fogyás, hízás szempontjából a kalória számít, igen. Tökmindegy, cukrokat vagy zsírokat eszem-e, kalóriamennyiség kérdése, fogyok-e. Persze kevés cukorral jobban érzem magam és jóllakottabb vagyok, de azért sokkal kevesebbet akkor sem eszem (annyival semmiképp, hogy a szervezetem stagnálási képessége ne kezelje le a különbséget. gondolom, pazarol, ha sokat eszem, van ilyen).

S hogyne tudná? Jó, nem TUDJA, de ha egyszer érkezik az energia és nincs rá szükség, logikus elraktározni... Kivéve, ha ez nem tetszik neki s inkább pazarolni akar.

Egyesek azt hiszik,hogy hússal, zsírral nem lehet hízni, nos, lehet. Ha hormonális szempontból jól eszünk, akkor is számít a kalória...

2015. júl. 13. 19:12
 15/34 anonim ***** válasza:
A gyümölcs érdekes, mert csak mert valaki betol 2000 kcal gyümölcsöt egy nap, még nem kezd el rohamosan hízni... Bármi is történik bármivel. Nem értek hozzá, de nekem az atippem, hogy nem megy az egész zsírba, miközben zsírbontás is történik egy más raktárból, hiszen energia kell, hanem kicsit ésszerűbben oldja meg a test, amennyiben megfelelő időzítéssel kapja az üzemanyagot :) Egyesek népi naiv elképzeléseit, miszerint a gyümölcs jól lerakódik, a test pedig fényből él, ha nem kap mást, úgyhogy a gyümölcsimádó delikvens majd rohamosan hízik, nem kommentálom.
2015. júl. 13. 19:14
 16/34 anonim ***** válasza:

Ketogénben meg létezik ketontest ürítés, ami bizonytalan érték egy elméleti kalória mérleg egyenletben.

Bár itt húsevésről volt szó, a húsevés meg távolról sem ketózis. Sőt, a sok fehérjéből szintetizált cukor még magas szénhidrát 'fogyasztásnak' is számítHAT, ami teljesen hazavághatja a ketózis állapotot, elvileg.

Nyilván nem jó a sok hús és nyilván LEHET hízni vele. Meg is lehet betegedni vele akkor pedig simaliba a hízás.

DE a gyakorlatban én mégis kimondottan a 'nem hizlaló, edd nyugodtan' kategóriába sorolnám a (főtt?) húst, azon a skálán ahol a keményítő és gluténbomba búza és az inzulinfröccs tejtermékek a 'ne igazán edd már basszus' kategóriában vannak.

2015. júl. 13. 19:34
 17/34 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

11-es! Azt írtad: "Kimerült mellékvese mellett a magas korti miatt felborul a normál hormon működés, így már krónikus károsodás..."

Miert merül ki a mellekvese? Mi a látható jel erre?

Hormonalis szempontból akkor mi a jo étrend? A táplálék es annak bevitele?(étkezés közt eltelt ido,étkezések száma)mi az ideális?

2015. júl. 13. 20:36
 18/34 anonim ***** válasza:
#16: Való igaz, sok hússal még sokkal könnyebbnek látszik a hízás. Viszont kevesen esznek sok húst, laktató cucc, amennyire tudom. Nyilván akad, aki megoldja azért.
2015. júl. 13. 20:45
 19/34 anonim ***** válasza:

Én azért továbbra is a pufi arcot, nagy segget gabona testnek nevezném, nem hús-testnek.. De ez szubjektív.

Ebben a cikkben írnak a kortizolról normálisan?

Mellékvese túlműködés majd alulműködés, a kettő összefügg. Túlműködés után úgyis alulműködés lesz..

Sok lowcarb étrendű, sok paleós (elvileg) az étrendváltás sok pozitív hatása után néhány évvel elvileg elkezd negatív tüneteket érzékelni, amik a nem jól beállított étrend következményei.

Ugye a ch nem esszenciális tápanyag, viszont ha az összes cukrot a májunk szintetizálja és mellette nincs visszafogva a fehérje bevitel (lásd fehérje mérgezés, zoldhaz.info) akkor elvileg krónikus stressz, kórosan emelkedett korti szint jelentkezhet

(fáradtság, álmatlanság, ingerlékenység, immunproblémák, mindenflée problémák amikből az ember amúgy kigyógyulni szeretne az életmódváltással, emelkedett ásványi anyag vesztés ... )

Ennek a kivédése elvileg némi szénhidrát fogyasztás és korlátozott, mérsékelt fehérjefogyasztás.

Testépítők a sok fehérjéjükkel elvileg védettek mert mellette sok szénhidrátot szoktak enni.

Viszont olvastam intelligens orvostól (nem tudom endokrinológus volt-e, de gyanús hogy igen, mindenesetre én ok nélkül ritkán szoktam egy mondatban említeni az értelmes és az orvos szavakat) olyan cikket, amiben ezt az egész összefüggést fehérjefogyasztás, alacsony ch fogyasztás és emelkedett kortizolszint (és a velejáró problémám) között nagyon nem tartotta bizonyítottnak.

Úgyhogy én sem állítanék semmit, csak megemlíteném, mert nem árthat tudni, hogy sokan ilyenre figyelnek oda.

Ugye egy emelkedett kortizol (kimutatható bár inkább a tüneteit szokták nézni) a többi hormonunk egyensúlyát is felboríthatja.

Összességében a krónikus stressz ezért is rossz, azt már sokan tudják, hogy ez rossz. Akár munkahelyi, akár kialvatlansági, bárhonnan is származzon, kerülendő hatás (a krónikus stressz), az állandóan magas kortizol miatt.

2015. júl. 13. 21:20
 20/34 Krisz85 ***** válasza:

Cukorbetegek hipózáskor almát esznek, mert nagyon hamar feltolja a vércukrukat. Akkor mennyire nem hizlal? Egy ilyen cukorbomba? Nem hizlal, mert én egészséges vagyok, könnyű ilyet írni. De azért az alma is gyümölcs marad. ----------- na azért ez érdekes..... alma feltölja a vércukorszintet? az egyik legalacsonyabb GI indexű gyümölcs, valamit nagyon benéztél..

A kérdezőnek egy kis válasz:

Honnan tudja a szervezet? Igen a máj glikogén készlete nagyon hamar töltődik és bizonyos cukrokat gyorsabban is épít be, pl banán tipikusan ilyen, hadd ne vezessem ezt most le.

Tápanyagot ideiglenesen három helyen tárol a tested:

- májban májglikogénként

- izomban, izomglikogénként

-vérben mint keringő vércukor

Namármost állandóan és sokat pedig testzsírként tárol a tested, szervek között, pl zsígeri zsír, vagy a bőr alatt, pocak, segg stb nem kell ragozonom.

Na vegyük azt az esetet hogy hízékony vagy, ennek anyagcsere és hormonális okai vannak, illetve az izmaid nem képesek a tápanyagot olyan mértékben és hatásfokkal felvenni, mint azok akik kockás hassal eszik a mekis kaját, ez van, nem tudsz mit tenni.

HA ilyen vagy két dolgot tudsz tenni, hogy mesterségesen érd el ugyanazt a hatást, amit sajnos vagy nem sajnos másoknak megadatott a gének által:

- izommunka edzés által, ezzel stimulálod a tested hogy a jó minőségű kaját az izmokba szállítsa,

-zsíranyagcserédet edzed lehetőleg aerob jellegű edzésmunkával

Törekszel a jó minőségű, tiszta táplálkozásra. Ennél több nem kell.

A tested napi kalóriaigénye nem állandó lehet egy nap kétszer többet sétászl másik nap meg kétszer annyit henyélsz mert szabin vagy, nem lehet ezt ennyire pontosan megadni és nem is szükséges.

Tehet a tested sehonnan nem tudja, minthogy azt sem, hogy akár több éven át ugyanazt eszed, a tested tápanyagokat dolgoz fel, és azt is olyan hatásfokkal ahogy azt :

a tápanyag emészthetősége és minősége lehetővé teszi

amennyire hatékony az emésztésed,

Nem fogja megjegyezni, hogy áááá már 456. napja zabpelyhet kap reggelire, megfeleő tápanyagot kell bevinni, aki ezt tudja az nem kövér, a sportolók, legyen az hobbi amatőr vagy profi a táplálkozása TÁPANYAG centrikus és nem íz centrikus, mint a nagy, nem mozgó és egészségtelen átlagé.

2015. júl. 13. 22:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!