Ti akik kalóriákat számolgattok ti napról napra hétről hétre fogytok?
Folyamatosan ugyan annyi kalóriákat visztek be vagy vannak kilengések?
Esetleg stagnáltok néha?
5 nap meg egy hónap kb semmi, nyilván van súlyvesztés, de a fogyás hosszabb folyamat, több hónap, olykor fél év-egy év.
Kár ilyen nagyon napról napra követni, elég hetente 1x mérni és csak simán úgy csinálni mindent, ahogy kell és kész.
Én egyszerűen csak úgy csinálom a dolgokat, ahogy az kell, a diétát és a sportot is, és meglesz az eredménye. Hogy egyvagy két hónap múlva az nem is igazán érdekel, mert ha elérem a célsúlyt, akkor sem fogom fehér kenyérrel tömni a fejemet és tv előtt dögleni meg abbahagyni az edzéseket.
Fogyni életmódváltással lehet tartósan, legalábbis szerintem.
Nem mindig ugyanannyit viszek be: alapból 1300 kcal szükséges nekem, ha megyek edzeni (heti kb 5), akkor az +300/400/500 (attól függően épp mire megyek) kalória kellene ehhez, de 1500tól többet nem igazán szoktam enni, afelett már nem esik jól a gyomromnak (ha épp nem diétázok akkor szoktam 1500 körül kijönni).
Nincs igazán túlsúlyom csak 3 kg, ami pár hónapja feljött, de el akarom tüntetni, így a napról napra fogyás nálam kizárt lenne :)
169/55 kg
21/L
Változó a kalóriabevitelem. Kalóriaszámolásom története folyamán volt már 500 és 3200 között bármi (amikor ennél többet ettem, az buli volt és nem tudtam kiszámolni, hogy mennyi lehetett, de 4000 fölé semmiképp nem tudok már menni. ez persze elég ritka alkalom, 2000 nálam az átlag)... Az elmúlt hónapban 1500-2700, jelenleg inkább 1700-1800, ezt próbálom tartani, pontosabban levinni 1600-ra, elvileg nem nehéz, csak valahogy összejönnek a dolgok. 1600-zal már jól tudok lakni.
Kilengés az mindenféle van... Nem hiányzik, de... Megtörténik. Rém fegyelmezetlen vagyok, bár a drasztikus életmódváltásomat jobbára betartom most már, jó nekem így :) Szóval vannak olyan szabályaim, amiket évek óta követek és sok más ember nem bírná.
Talán látszik, én kalóriát számolok, de nem tartok be mindenáron limiteket... Csak számolom, amitől nem eszem kevesebbet, sőt, nem jó, ha folyton ételre gondolok s nem tudok egy jót enni a megjegyzendő számok miatt... Na ez volt az elején, most már kevésbé gond, bár így is macera.
De vegyünk egy kalóriadeficites időszakot. Nyilván nem fogyok napról napra, a test nem így működik. Az én tömegem még elég stabil, nem vibrál ideoda, ha egyformán eszem, de azért más mennyiségű salakanyag van az emberben, meg ilyenek. Ha épp nem tartom be az életmódomat, akkor a glikogénraktáraim töltöttsége is nagyon más lehet, márpedig a glikogén vizet köt meg.
Másoknál a menses is befolyásol vagy valami miatt bevizesednek... Plusz a mérlegek sem mérnek pontosan. Kicsit zökkenve, de megy le a súlyom, de nem napról napra. Hétről hétre azért igen, ha rendes kalóriadeficitem van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!