Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Milyen módszerekkel lehet...

Milyen módszerekkel lehet elkerülni a nassolás utáni vágyat, főleg diéta idején?

Figyelt kérdés
A napi 5-szöri kevés étkezést ezért találták ki?

2014. dec. 14. 10:21
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Kedves ötös, diabetológus vagy? Én vagyok az inzulinos. És mielőtt cukorbeteg lettem, kétszer, legfeljebb háromszor ettem egy nap, nem nassoltam, és nem sok szénhidrátot fogyasztottam. Én tanácsoltam az uborkát, mert én azt ettem édesség helyett.

Nagyon nehéz volt átállni hatszori étkezésre, és igen, muszáj ennem, különben hipozok. Neked meg jó egészséget.

2014. dec. 14. 20:17
 12/17 anonim ***** válasza:

Van autoimmun eredetű diabétesz is, illetve a nem sok szénhidrát meglehetősen relatív.

Kifejtenéd, miért hipózol ha nem eszel napi 6x?

2014. dec. 14. 20:20
 13/17 anonim ***** válasza:
12-es, te az ötös voltál? Mit kell azon kifejteni? Ha valamiért kimarad egy étkezésem, leesik a cukrom. Ennyi.
2014. dec. 15. 06:28
 14/17 anonim ***** válasza:
48%

Igen, nézd a százalékot.

Nem, azért nem esik le a cukrod, mert kimarad egy étkezésed.

Akkor esik le a vércukrod, hogy ha tönkreteszed a szervezetedet rengeteg szénhidrátevéssel, és szénhidrátfüggővé válik a szervezeted.

De még inkább akkor, ha indokolatlanul sok inzulint használsz.

Végülis arra célzol, azért 'kell' napi 6-szor enned, hogy ellensúlyozd a beadott inzulint? Tehát már a gyógyszerhez igazítod az életmódodat, nem a gyógyszert az életmódodhoz?

Na ugye ezért mondom, hogy a diabetológia és a diabéteszesek kezelése úgy el van b.aszva, hogy az nem igaz.

És a tájékozottság.. a vércukorszintünk nem esik csak úgy le, mert kimarad egy étkezés. Ha ilyen gyengék lennének az emberek, akkor Afrikában csak úgy potyogna mindenki..

Csakhogy az emberi szervezet pufferel, vannak glikogén raktárak és szintetizál cukrot a májunk, tehát nem esik csak úgy le a vércukorszintünk.

Kivéve, ha a sejtanyagcserét már nagyon tönkretettük, és alig-alig tudunk zsírból energiát előállítani, olyankor tényleg fáradékonyak vagyunk rendszeres evés nélkül, ez egy beteg állapot amit jó dolog kezelgetni.

2014. dec. 15. 07:28
 15/17 anonim ***** válasza:
53%
Te már csak tudod, hogy az én cukrom miért esik le. Én megkérdeztem, hogy diabetológus vagy-e, de nem válaszoltál. Baromi tudományosan előadod a glikogént meg az inzulint, kár, hogy nem hozzád fordultam annak idején. Csak megjegyzem, hogy a hasnyálmirigyem egyáltalán nem működik, és ezzel lezártnak tekintem ezt az eszmecserét.
2014. dec. 15. 08:09
 16/17 anonim válasza:
Dobd ki a nasit!
2015. jan. 2. 18:38
 17/17 anonim ***** válasza:

Lezárultnak tekinted az eszmecserét?

Cukrot nem a hasnyálmirigyed termel, tehát attól hogy nem működik, még nem fog leesni a vércukorszinted.

Tehát attól esik le a vércukorszinted, hogy túl sok külső inzulint viszel be, mert a rohadt betegségipart követed és nem eszel úgy, hogy az az állapotodat lehetőleg stabilizálja.

És szerencsére nem vagyok diabetológus, mert én semmiképpen sem szeretnék megvezetett, ostoba szerencsétlen lenni aki pont a beteg embereket vezesse félre, mert baromságot tanult és mert túlságosan korlátozott és csökönyös ahhoz, hogy ezt felfogja és beismerje, hogy az oktatási rendszer valamint a nyugati egészségügy működése és felfogása is egy katasztrófa, zsákutcába jutott és új dolgokat kellene tanulnia.

Tehát ilyen nem vagyok, és ez jó.

2015. jan. 2. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!