Hogyan küzdjem le a nassolás iránti vágyat?
Nem tudhatom, adott esetben mi lehet a jó... Több lehetőség van.
Ne legyél éhes. Olyankor az én eleve nem nagy önkontrollal rendelkező, de saját szabályait tisztelő lényem is megvadul...
Nekem az ilyeneknél segít, hogy kutakodtam, mennyire nem egészségesek az effélék. NAGYON fontos számomra az egészségem, komoly visszatartó ereje van. Ha megkívánok valamit a boltban, csak elolvasom az összetételét s már nem is kell :D
S amit már írtak, ha megkívánod ezeket, egyél, de a saját ételed. Valami finomat, de jót.
Nekem valami durván zsíros a legjobb ilyenkor, de Te jó eséllyel nem így eszel. Bár ha a kakaóscsiga zsírtartalmának megfelelő zsiradékot összekevered egy kis kakaóporral, miegymással, akkor az a tömény cucc versenybe szállhat a kakaóscsigával, s ha nem esik rosszul megenned, akkor tuti jobb, mint a kakaóscsiga... (Sosem tudom, mennyire zsírosan tud enni egy normál ember, de elnézve a sütiket, amikhez fél kiló vajat használnak, azért elég rendesen tudják tolni a zsírt ők is, ráadásul özön cukorral. A párom szénhidrátfüggő, a durván zsíros ételeimet nem bírja, de ha édesség témakörbe tartozik, akkor igen.)
Szia!Nézd meg ezeket: [link] még,biztosan találsz:)amúgy meg egyáltalán nem vagy kövér,ha szeretnél,akkor sem kell(nem szabad)sokat max.- kg-t
13/L:D
A cikk nem rossz :) Valóban, edzés után a glikogénraktárakat tölti a nem óriási mennyiségű gyors szénhidrát, olyankor lehet a legbüntetlenebbül enni...
Sok ketogénező (akinek a szénhidrátlimitje elvileg nagyon alacsony) edzés előtt eszik szénhidrátot s az edzés miatt az kevesebbet kavar be. S ahogy a cikk írja, ha nem egyedül esszük, hanem fehérjével vagy zsírral, az jobb. Kevésbé emeli meg az inzulinszintet.
A cukrosakat akkor is kerülném. Sokaknál édességvágyat okoz az édesség, az ember elkezdi enni és ördögi körbe kerül... A ropi is szénhidrátdús, eléggé inzulinemelő az is, nem kell még cukor is a keményítő mellé.
De annyit azért nem ér az egész, hogy sokat stresszeljen rajta az ember s szenvedjen - már ha igazán meg akar enni valami effélét. Nem vagyok az, aki azt mondja, mértékkel lazán bármit, de inkább egyél egy pici cukros nasst, minthogy szerencsétlen áldozatnak érezd magad.
Ja és étcsoki, ha szereted, kérdező. Sokan állítjuk, komoly csokoládéevős múlttal, hogy a tömény étcsokiból 1-2 kocka is roppant hatékony tud lenni... S mivel a mennyisége apró, s annak is jelentős része kakaópor és -vaj, ami jó cucc, nem sokat tud ártani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!