Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Szerintetek elég a kalóriabevi...

Szerintetek elég a kalóriabevitelem, elég a fogyáshoz?

Figyelt kérdés

Ma úgy tervezem hogy összesen 1200 kalóriát fogok megenni, de amit a kalóriabázis nekem szánt naponta ami megengedett az 1371 kalória.

Ma sétáltam 1 órát és 40 percet normál sétát és 20 percet sietős gyors sétát.

Ha így folytatom akkor le fogok tudni adni hetente 1 kilót?

Nos mivel sétáltam is így megemelkedett a megengedett kalória keretem is de nem használom ki.

1823-ra növekedett.

2014. ápr. 15. 14:10
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Az értelmező szótár nem ír semmit arról, miféle optimális makronutriens arányt használ a kalóriabázis primitív algoritmusa.

Tehát újra megkérdezem: mi az optimum a kalóriabázison a makronutriens bevitelnél?

Esetleg az az érték, amit a coca cola és a dairy council illetve egyéb cukros-lisztes műkajagyártó multicégek által támogatott amcsi 'Academy of Nutrition and Dietetics' emberellenes és áltudományos zárvány illetve az őket követő itthoni kis dilettánsok ajánlanak? O_o

2014. ápr. 15. 16:13
 12/24 anonim ***** válasza:

Sült szalonna,tej,vaj?

Ilyen evéssel nrm fogsz fogyni.

2014. ápr. 15. 16:18
 13/24 anonim ***** válasza:

Az optimumot én se értem, a kalóriabázisnak van 4 különböző beállítasa, plusz egy ötödik, ahol mi adjuk meg a makrotápanyagok mennyiségét (ez esetben nem arányát, de elvileg a limitünk környékén eszünk). Mivel az 50-55% szénhidrát trendi, de nem az én világom, én az ötödik verziót használom, amikor épp számolni akarok. Elég sokféle jó arány van, nem kell félni eltérni a szénhidrátdús táplálkozástól, ha az nem fekszik nekünk.

Kérdező, a többiek már leírták, ami a lényeg: 1 kiló sok, hacsak nincs nagy túlsúlyod - de akkor többet kéne enned, bár valószínűleg így is, nagyon keveset eszel és mozogsz is, túl nagy a deficit és a testedet érő teher...

Zöldséget nem szoktál enni? Ez nekem mindig olyan furcsa.

2014. ápr. 15. 16:35
 14/24 A kérdező kommentje:

Nekem azt mondták hogy egyek mindent csak sokkal kevesebbet mert ha abbahagyom a diétát akkor neki fogok esni a hűtőnek mert annyira fogom kívánni azokat amiket megvonok magamtól.

Úgy kell megtanulnom étkezni azokból amiket ezután is fogok enni csak meg kell tanulnom mértékkel.

Elvégre csak fogyni szeretnék és nem megvonni mindent magamtól egy életen át.

És ha azt nézzük már elég eredmény az is hogy nem kell nassolgatnom és sokkal kevesebbet eszek mint ez előtt.

2014. ápr. 15. 16:37
 15/24 A kérdező kommentje:
Szoktam enni zöldségeket csak nem mindig és általában csak a levesben fordulnak elő, köret ként nem szoktam enni.
2014. ápr. 15. 16:39
 16/24 anonim ***** válasza:

Épp ez az.

Ha le akarsz fogyni akkor ki kell szórni a felesleget az étrendből.

Hs eszel mindent az nagyon hátráltatja a fogyást.A szalonna tele van zsírral könyörgöm.

Annyi akaraterővel remélem rendelkezel hogy kibírd par hétig ezek nélkül és utána ne ess nekik.

2014. ápr. 15. 16:52
 17/24 anonim ***** válasza:
#16: A szalonna tele van zsírral... És? Legalább ő nem zsírfóbiás, nagyon helyes. Biztos, hogy szerencsétlen 11 GRAMM szalonnába kell belekötni eme étrendben? Semmi baj nincs azzal, ha valakinek zsírbevitele is van. A fogyásnak is jót tud tenni, van, aki igen sok zsírral fogy s nem is igazán tud máshogy... A zsírok fajtáiról már lehet vitázni, én ugyan nem fogok, de mint makrotápanyag, egy bizonyos szintig mindenkinek szükséges (sokkal nagyobb mennyiségben, mint a kérdező kis szalonnadarabkája), egyeseknek pedig érdemes sokat bevinni belőle, mert jó energia, laktat és gyakran az étel ízének is jót tesz :P
2014. ápr. 15. 18:22
 18/24 anonim ***** válasza:

Nem az a baj ha eszik egy kis szalonnát hanem az elv.

Ha mindennap megszegi-épphogy csak egy kicsit-a diétát azzal szépen kitolja a határidőt.

2014. ápr. 15. 18:35
 19/24 anonim ***** válasza:

Olyan "diétának" semmi értelme, ahol minden zsírt meg szénhidrátot kitiltanak, mert azzal ugyan elöfordulhat, hogy lefogyna a kérdezö, de utána duplán visszaszedi, ha elérte a célt és nem diétázik tovább.

Sokkal értelmesebb, amit most csinál, normálisan, vegyesen étkezik, minden tápanyagot bevisz a szervezetébe, némi odafigyeléssel. Ilyen módon lehet csak tartós eredményt elérni.

2014. ápr. 15. 19:17
 20/24 anonim ***** válasza:

"Ha mindennap megszegi-épphogy csak egy kicsit-a diétát azzal szépen kitolja a határidőt."

Nagyon el vagy tévedve, itt szó sincs MEGSZEGÉSRÖL, hanem ez a napi KIEGYENSÚLYOZOTT ÉTREND része. Így ugyan nem két hét alatt fogy el, de cserébe nem is szedi vissza egy hét alatt utána.

2014. ápr. 15. 19:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!