Szerintetek elég a kalóriabevitelem, elég a fogyáshoz?
Ma úgy tervezem hogy összesen 1200 kalóriát fogok megenni, de amit a kalóriabázis nekem szánt naponta ami megengedett az 1371 kalória.
Ma sétáltam 1 órát és 40 percet normál sétát és 20 percet sietős gyors sétát.
Ha így folytatom akkor le fogok tudni adni hetente 1 kilót?
Nos mivel sétáltam is így megemelkedett a megengedett kalória keretem is de nem használom ki.
1823-ra növekedett.
Kérdés inkább az, hogy 1200 kcal-lal mennyi hasznos és esszenciális tápanyagot tudsz elfogyasztani.
Vitaminok, EFA stb.
A megemelkedettt kalóriát le lehet enni, attól még fogyni fogsz, de ha ennél kevesebbet akarsz, akkor max 500 kcal-la egyél kevesebbet, mint a megemelt keret.
A heti 1 kg fogyás csak akkor reális, ha nagy túlsúlyod van, sokkal jobb és tartósabb a heti fél kg.
A heti 1 kg-ot a böröd nem fogja tudni követni és lógós lesz, amit utólag nem lehet helyrehozni, legfeljebb mütéttel, ami se nem egészséges, se nem olcsó megoldás.
Szerintem kevés az 1370 kalória, valamit nagyon elszámoltál, vagy extrém alacsony és sovány vagy.
Viszont a kalóriák nem naponta számítanak, nem úgy működik, hogy ma sétáltam, így ehetek még 2 falatot, tegnap meg nem sétáltam, ezért kevesebbet ettem, és nem fogok hízni.
A bevitt és felhasznált kalóriák HOSSZÚ TÁVON számítanak. Ha legtöbbször a szükségleted alatt eszel, fogyni fogysz. Ha felette, akkor hízni.
A heti 1 kg nem reális, és bazi gyorsan vissza lehet hízni, ha abbahagyod az 1200 kalóriás koplalást. Esetleg fél kg.
160 cm és 67 kiló vagyok elég zsíros fajta, mai menüm ...
Reggelire 2 db tükör tojás, 11 gramm sült szalonna,10 gramm sajtkrém, 3 dl tej.
Tízórai elmaradt!
Ebédre 18 dkg pelmenyi vajjal.
Uzsonnára főtt csirke hús levest fogok enni 10 dkg hússal.
Estére sárgaborsó levest fogok enni.
Nagyon gyorsan jöttek fel rám a kilók kb 2 hét alatt 3 kiló aztán semmi 2 hétig aztán megint 2 kiló kb aztán megint semmi így tartok + 10 kilónál.
Az benne a lényeg hogy 2 gyermeket szültem idő közben és az elsővel is maradt fenn + 5 kiló amit sajnos nem tudtam leadni és tartottam a súlyom a következő terhességemig évekig aztán terhességem alatt jól meghíztam kb 13 kilót szedtem fel gyermekkel együtt aztán hirtelen az első hónapban fogytam sokat aztán a második hónaptól kezdve depresszió miatt elkezdtem zabálni nassolgatni és visszaszedtem egy csomó fölös kilót.
Kb 10 kiló feleslegem van és hetek óta nem mozdul a mérleg hiába hogy nem fogyasztottam kenyeret és liszteset és nem nasoltam.
3 napja a kalória bázist bújom és betartom a keretet.
Bízom benne így már le fogyhatok eredeti súlyomra mert elég nagy problémát fog okozni nyáron ha össze fog érni a két combom, sajnos még nadrágban is, ha lentebb csúszik a nadrág ülepe.
Én arra szémítok ha sikerülne leadnom ezt a fölösleges kilókat a szülés utánit akkor nem híznám vissza, mert jól tudom tartani a súlyomat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!