Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Kaloriabazison ti hogy csinálj...

Kaloriabazison ti hogy csináljátok?

Figyelt kérdés
Szóval ugye mindig megadja a napi keretemet, de ha sportolok, mozgok, ennél többet engedélyez. Ilyenkor is az eredeti keretben maradtok, vagy ha pl. sport nélkül 1300at ír, sporttal meg 1500at (csak példaszámok), akkor 1500at visztek be?
2013. szept. 18. 09:05
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Nálam változó. Van mikor csak az eredeti keretet eszem meg, máskor meg ha még kívánok valamit akkor megeszem a többet. Valahogy úgy vagyok vele, hogy amit a szervezetem megkíván.
2013. szept. 18. 09:31
 2/16 anonim ***** válasza:

Hát, az eredeti keretem 1000, ezt nagyon nehezen tudom tartani. :S

Sporttal engedne 1500-1600-at is, de azt meg sokallom, szóval kb. 1200-1300 között igyekszek mindig lenni.

2013. szept. 18. 09:58
 3/16 anonim ***** válasza:

És sportos napokon többet eszem, már csak azért is, mert fogytam 8 kg-ot így már tökre lecsökkentette a keretemet, nehéz tartanom, így legalább azokon a napokon szabadabban ehetek, belefér mondjuk egy kis gyümölcs vagy mandula is :)

De nem merítem ki a nagyobb keretet maximálisan általában...de előfordul hogy igen. Nem nagyon csinálok belőle ügyet, főleg ha mozgok, akkor több energiára van szükségem...érthető módon :)

2013. szept. 18. 10:42
 4/16 anonim ***** válasza:

Nem az alapján eszem, hogy mennyi a keret... Ha éhes vagyok, eszem, amúgyis tapasztaltam, hogy nekem kell 1800 kcal a normális működésemhez. Az alapkeretem 1450 alatt van most, na az iszonyúan kevés.

A mozgékony napjaimon ugye nő a keret, de úgyse fogja senki megmondani, hogy mennyit sétáltam le, még +/- 50 %-os pontossággal sem :D A kalóriaigény messze a legpontatlanabb az egészben, de ez nem baj. Eszem, ha éhes vagyok, jobbára értelmes dolgokat, próbálok néha mozogni is s így a hatás nem marad el.

Úgyhogy a megnövekedett keretet is kitöltöm - de ha majd teljesítménytúrázom egész nap, akkor sem viszek be 3000 kalória fölött... :D Mozgékony napokon eleve inkább kevesebbet eszem.

2013. szept. 18. 12:47
 5/16 A kérdező kommentje:
ti mit mozogtok? mi az, amit otthon lehet, és sok kalóriát el tudok égetni vele?
2013. szept. 18. 14:14
 6/16 anonim ***** válasza:
0%
És akkor így kalóriakereten belül nyugodtan eheted a lisztes cukros kajákat, és jó lesz, vagy ez miért jó?
2013. szept. 18. 14:17
 7/16 A kérdező kommentje:

Táplálkozásharcműves. Most megkérlek, szépen és kulturáltan, hogy legyél kedves a továbbiakban NEM válaszolni a kérdésemre.

Köszönöm.

2013. szept. 18. 14:52
 8/16 anonim ***** válasza:

#5: Itthon tánc, torna, súlyzózás... Nagyon kevés, mert én eléggé kifáradok 10-20 perctől is :)

Szeretek mászkálni és teljesítménytúrázni is, ott jópár óra tempós gyaloglás van, nem kis részben hegynek föl, az nem rossz, s nem munka, hanem frissítő élvezet szép tájakon :)

No meg biciklivel megyek énekkarra és a zöldségeshez, ez alkalmanként 10-16 km, mert messze van a saját falunk is :)

A kalóriabázison nem a mozgásszegény szintet állítottam be, mert itthon sem ülök egész nap, túl fontos ahhoz nekem már az evés is, úgyhogy naponta több tucatszor rohangálok le-föl a lépcsőn :D Ha picit intenzívebbé akarom tenni, akkor felkapcsolom a 2 kilós bokasúlyaimat is.

Ez nem sok mozgás, de azért segít.

A ház körüli munkák egy része is intenzívebb. Ma már nem hasogatok fát, de olykor török követ, majd ásni is fogok... Szeretem a hasznos tevékenységeket, élvezetesebbek is szoktak lenni számomra, mint a torna, bár utóbbiból is van szórakoztató, legalábbis pár alkalom erejéig...

2013. szept. 18. 14:55
 9/16 anonim ***** válasza:
#3 Én aerob mozgást végzek leginkább, lépcsőzőgépezek 50 percet, vagy ha azt unom, akkor egyszerű aerobic alaplépéseket csinálok, ahogy éppen jól esik...egyébként szerintem nem is az a lényeg, hogy mit, hanem hogy én pl pulzusmérő órával végzem a mozgást, zsírégető zónában 50-60 percet, és nagyon szépen kiegészíti a diétámat, szépen fogyok. Nekem csak itthon van lehetőségem mozogni, itthon vagyok a pici lányommal, nincs kire bíznom...
2013. szept. 18. 15:14
 10/16 A kérdező kommentje:
igen, ez lenne a legjobb, de nekem sajna nincsen ilyen órám...
2013. szept. 18. 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!