Kaloriabazison ti hogy csináljátok?
Hát, az eredeti keretem 1000, ezt nagyon nehezen tudom tartani. :S
Sporttal engedne 1500-1600-at is, de azt meg sokallom, szóval kb. 1200-1300 között igyekszek mindig lenni.
És sportos napokon többet eszem, már csak azért is, mert fogytam 8 kg-ot így már tökre lecsökkentette a keretemet, nehéz tartanom, így legalább azokon a napokon szabadabban ehetek, belefér mondjuk egy kis gyümölcs vagy mandula is :)
De nem merítem ki a nagyobb keretet maximálisan általában...de előfordul hogy igen. Nem nagyon csinálok belőle ügyet, főleg ha mozgok, akkor több energiára van szükségem...érthető módon :)
Nem az alapján eszem, hogy mennyi a keret... Ha éhes vagyok, eszem, amúgyis tapasztaltam, hogy nekem kell 1800 kcal a normális működésemhez. Az alapkeretem 1450 alatt van most, na az iszonyúan kevés.
A mozgékony napjaimon ugye nő a keret, de úgyse fogja senki megmondani, hogy mennyit sétáltam le, még +/- 50 %-os pontossággal sem :D A kalóriaigény messze a legpontatlanabb az egészben, de ez nem baj. Eszem, ha éhes vagyok, jobbára értelmes dolgokat, próbálok néha mozogni is s így a hatás nem marad el.
Úgyhogy a megnövekedett keretet is kitöltöm - de ha majd teljesítménytúrázom egész nap, akkor sem viszek be 3000 kalória fölött... :D Mozgékony napokon eleve inkább kevesebbet eszem.
Táplálkozásharcműves. Most megkérlek, szépen és kulturáltan, hogy legyél kedves a továbbiakban NEM válaszolni a kérdésemre.
Köszönöm.
#5: Itthon tánc, torna, súlyzózás... Nagyon kevés, mert én eléggé kifáradok 10-20 perctől is :)
Szeretek mászkálni és teljesítménytúrázni is, ott jópár óra tempós gyaloglás van, nem kis részben hegynek föl, az nem rossz, s nem munka, hanem frissítő élvezet szép tájakon :)
No meg biciklivel megyek énekkarra és a zöldségeshez, ez alkalmanként 10-16 km, mert messze van a saját falunk is :)
A kalóriabázison nem a mozgásszegény szintet állítottam be, mert itthon sem ülök egész nap, túl fontos ahhoz nekem már az evés is, úgyhogy naponta több tucatszor rohangálok le-föl a lépcsőn :D Ha picit intenzívebbé akarom tenni, akkor felkapcsolom a 2 kilós bokasúlyaimat is.
Ez nem sok mozgás, de azért segít.
A ház körüli munkák egy része is intenzívebb. Ma már nem hasogatok fát, de olykor török követ, majd ásni is fogok... Szeretem a hasznos tevékenységeket, élvezetesebbek is szoktak lenni számomra, mint a torna, bár utóbbiból is van szórakoztató, legalábbis pár alkalom erejéig...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!