Ti hogyan oldjátok meg, hogy magatoknak csináljátok a fogyókúrás ételt és mégsem esztek egyoldalúan?
Fogyókúrás ételek gyorsan főnek/sülnek. Csirkemell, hal, zöldségek, rizs, tészta. Reggel fél óra alatt össze lehet dobni kis rutinnal, esetleg előző este összekészítesz mindent, akkor gyorsan megvan.
Fogyókúrás lehet még zabpehely kefirbe áztatva, túró, de reggelire egy 2 tojásos rántotta sem túlzás.
Én reggel mindig zabkását eszek az 5perc, hozzá joghurt és egy alma
Ebédre ami van otthon, ha olyan hogy pl rántott hús akkor külön megpárolom magamnak ami kb 25perc, ha főzelék és ahhoz zsíros lecsókolbász van, főzök magamnak 2db tojást
Rizseshús, lecsó, paradicsomos húsgombóc, resztelt máj krumplival, rizottok, rakottzöldségek-ezek sűrűn vannak itthon, szóval ilyenkor nem csinálok magamnak külön.
Este van, hogy 2db tojásból rántotta, kb 10perc, vagy tonhalkonzerv salival stb
Van 1 alap étrendem és a kiegészítéseket variálom,például:
Reggeli: 2 szelet barnakenyér,1 dl tej (kávéhoz) - ezt elkészítem sajtos pirítósként,vagy 2 tojással bundás kenyérként,vagy 2-3 kiskanál cukormentes lekvárral kenem meg,vagy tömlős sajtkrémmel,vagy 2-3 szelet csirkemellsonkával
Uzsonna: 100 g joghurt és 100-200 g gyümölcs- ehhez teszek 10 g lenmagtöretet vagy 10-15g darált diót,vagy 10 g szezámmagot. A gyümölcs is változó,alma,narancs,kiwi - mikor mi van otthon. Ha van otthon túró akkor abból is szoktam 50 g-ot beletenni,finom krémes lesz tőle és 10 g cukormentes lekvárral kész desszert :D
Vacsora: saláta - sosem állandóak az összetevők,variálom a répát,a brokkolit,a karfiolt,a káposztát,a fejessalátát,,az uborkát,a paradicsomot,a paprikát,a fekete retket,a hagymát-fokhagymát. Változtatom a fűszerezést is,néha egy csepp olajjal és zöldfűszerrel,néha ecettel készítem,néha joghurtos öntettel. Néha ebbe is pár szem aprított diót teszek,vagy pár szelet csirkesonkát,netán reszelt sajtot vagy főtt tojást.
Mindegyiket kb. ugyanannyi idő elkészíteni és mégis változatos :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!