Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Ha napi 1200-1300 kalóriányi...

I hate this world kérdése:

Ha napi 1200-1300 kalóriányi kaját eszek (csak egészésges kaját), de nem mozgok, hanem csak ülök a gép előtt, akkor fogyhatok?

Figyelt kérdés
2013. júl. 30. 12:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Igen. Rremelem hogy csak elmeleti a kerdes es nem ilyen idiota modszerrel akarsz fogyni.
2013. júl. 30. 12:24
 2/12 anonim ***** válasza:
1200-1300 kalória az 1,2-1,3 kcal, annyitól éhen lehet halni.
2013. júl. 30. 12:24
 3/12 A kérdező kommentje:
Bocsi, kcal-ra gondoltam!
2013. júl. 30. 12:31
 4/12 anonim ***** válasza:
Lehet de azt ugye tudod hogy ritka rusnya látvány leszel?
2013. júl. 30. 13:31
 5/12 A kérdező kommentje:
Csak kiváncsi voltam :D ma is tekertem fél órát szobabiciklin meg tornáztam.
2013. júl. 30. 13:59
 6/12 anonim ***** válasza:
én így fogytam pont most 6 kilót 40 nap alatt. nem volt időm mozogni, amúgy futottam a diéta előtt. simán lefogytam DE laza vagyok mint a rigalánc :( most futnom kell nincs mese :)
2013. júl. 31. 01:08
 7/12 anonim válasza:
Én meg 2 hét alatt leadtam 9 kilót. :) Kibírom, hogy naponta csak egy tányér levest eszek, aztán meg egész nap csak iszom. Mellette a mozgás nulla.
2013. aug. 1. 01:27
 8/12 anonim ***** válasza:

A lényeg, hogy ne egyél semmit amiben feldolgozott anyagok vannak. Például hozzáadott cukor vagy liszt. Gyakorlatilag ennyi. Egyáltalán nem nehéz megállni. Például aszalt gyümölcsöket egyebeket ehetsz. De a méz már szintén nem ok.

Nem kell örökre lemondani róla, de az első pár hónapban teljesen állja le ezekket. Például ne egyél csokit, kiflit, kenyeret, és semmit amiben hozzáadott cukor van.

Nagyon sok jó ízű étel van van eszeken az egészségteleneken kívül is és tényleg nem nehéz dolog.

Szóval ne az legyen, hogy na jó még ezt a csokit megeszem, mert biztos nem árt, vagy na jó még csak egy pohát cola-t iszok mert azzal nincs gond, hanem teljesen állj le ezekkel.

Megfelelő mennyiségű cukor zsír és szénhidrát van a temészetesen ételekben is. Azért adnak még többet hozzá, hogy fokozza az ízt és biztosan megvedd.

Egyél például müzlit, illetve nem tudom hallottál e róla, de már kitaláltak olyat is hogy zöldség és gyümölcs. Tudok, hogy hihetetlen, de így van.

Müzliből viszont felejtsd el ami mondjuk csokis, vagy mézes vagy bármilyen hozzáadott cukor van benne.

Szóval ne a kalóriát számold és nyugodtan zabáld tele megad, de ne feldolgozott ételekkel.

Az pedig hogy egész nap a gép előtt ülsz és nem mozogsz nem a fogyás miatt hülyeség, hanem egyébként is.

Én több mint 30kg-ot fogytam így. Ha mozogsz az csak gyorsítja az eredményt, de a fontos, hogy mit eszel.

A mozgás viszont azért is jó, mert ha elég hosszan csinálod akkor tested dopamont termel ami endorfint szabadít fel és jó érzés. Ha csak kicsit mozogsz akkor max csak fájdalmaid lesznek mivel a dopamin termelődés beindulásához idő kell.

Szóval a lényeg, hogy vedd a fáradtságot és olvad el a csomagoláson miből van az étel amit veszel. Elég tanulságos irodalom, hogy miket próbálnak megetetni velünk.

2013. aug. 3. 09:08
 9/12 anonim válasza:
Fogyókúrázóknak az aszalt gyümölcsről: nem írom ide a márkát, de az USÁ-ból származó vörösáfonya (egyik kedvencem) hátoldalán szerepel, hogy összetevők: vörösáfonya, cukor, növényi olaj !! A piaci kimértben cukor nincs, de van olaj (mennyi ?), hogy ne ragadjon össze, mondta az eladó. (Lehet, hogy a cukrot tagadja?)
2013. aug. 3. 16:38
 10/12 Kripton001 válasza:

Annyiban csatlakoznék az előttem szólóhoz, hogy a feldolgozott, cukros, zsíros, és alapjában véve "mű" ételek kerülése kifejezetten hasznos, nem csupán a fogyás szempontjából, hanem a hosszútávú egészség megőrzéséhez is szinte nélkülözhetetlen.

Először is azt kell megértened, hogy a fogyás/hízás egy energiamérleg alapján következik be. Energiát használsz fel a mindennapok során, és ha kevesebbet viszel be vagy többet használsz fel, akkor fogyni fogsz.

Viszont, pár fontos dolog:

- Mozogj!

Ez megint nem csupán a fogyás, hanem az általános egészség megőrzése miatt is fontos, ráadásul minél nagyobb az izomtömeged, annál több energiát használ fel a szervezeted "alapjáraton" is, ez pedig segít a további fogyásban és az ideális súlyod megtartásában. Klassz ha sovány vagy, mert keveset eszel, de ha a mozgásszegény életmód miatt beteg és sovány ember leszel, az már nem olyan jó. Szóval mozogj rendszeresen (legalább heti 3×).

- A táplálkozás nem pusztán kalóriabevitelt jelent. Ily módon jutsz hozzá szinte az összes olyan létfontosságú anyaghoz, mely életben tart. Részemről ezért betiltanék minden egyoldalú diétát (csak szénhidrát vagy csak fehérje fogyasztása). Étkezz egészségesen és amennyire csak tudsz rendszeresen. Fogyassz minőségi ételeket, de ezekből se edd magad soha degeszre. Mivel, gondolom, nem az izomszövetedből szeretnél fogyni, figyelj a fehérje és vízbeviteledre. Nem árt, ha ezeken kissé emelsz.

- A másik csapda a hirtelen túl alacsony kalóriabevitel. Ezzel kezdetben gyors és látványos eredményeket lehet elérni, de egyrészt a hasznos izomtömegedből is jelentős mennyiség fog leépülni, másrészt a szervezeted az éhezés miatt "pánikba" esik. Ez nem túl jó dolog.

- Végül, kérlek, ne akarj 1 hónap alatt lefogyni. A mostani felesleg (akármennyi is), gondolom hónapok vagy évek alatt rakódott rád. Ne gondold, hogy ennyi ideig tartó egészségtelen életmódot egy csapásra helyrehozhatsz. Adj időt magadnak, és légy kitartó. A fogyás (is) elsősorban fejben dől el.

2013. aug. 4. 03:06
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!