Mai étrendem ez! Kevés, vagy pont jó?
17 éves lány, 170 cm, 75 kg
Reggeli: gyümölcsök- kb. 7 szem kicsi eper, 10 kocka sárgadinnye, egy közepes alma. Ez egy müzlis tálnyi gyümölcs volt
Ebéd: 200 kg zacskós saláta, 35 kalória van ráírva. Tudom, hogy jobb lenne a friss, de sajnos az ma nincs itthon. Rá fogok önteni egy doboznyi tonhalat, saját lében.
Vacsora: 3-4 tojásból rántotta, mellé két-három csemegeuborka.
Szerintetek milyen ez mára? Ha tudtok, megmondanátok, körülbelül hány kalória lehet ez?
Hülyeség kalóriát számolgatni. Ez az étrend kicsit fehérjeszegénynek tűnik nekem, vagy épp elégnek. Mindenesetre az első étkezésekkel nulla fehérjét viszel be.
Ha fogyni akarsz, akkor az alapvető tápanyagok megvonása mellett a gyümölcscukor, a telített zsírok nem a legjobb ötlet.
[link] on megtudod nézni te is hány kalória.
Reggeli lehetne fehérjedúsabb.
Ha fogyni akarsz, sok fehérje kell, és minimális szénhidrát.
Első hiba: napi 3 étkezés. Ez nem jó. Minimum napi 5-6 kell, hogy pörögjön az anyagcseréd. 3 óránként.
Második: alig eszel fehérjét. Minden étkezésnek tartalmazni kéne legalább annyit, mint amennyit a vacsorád. Kevés fehérje mellett nem zsírból, hanem izomból fogysz. Ez nagyon nagyon rossz, sok csaj esik ebbe a hibába. Szinte mind.
Harmadik hiba: kalóriát számolsz. A szervezetednek fogalma sincs, hogy mi az a kalória. Ez egy ember által kitalált fogalom, teljesen hülyeség. Bevihetsz te napi 1000 kalóriát pl kenyérből, müzliből, stb, tuti hogy hízni fogsz. Viszont bevihetsz napi 3-4000 kalóriát is zöldségből és sovány húsból, még fogyni is fogsz. Ezért baromság kalóriát számolni, magadat vered át vele.
Helyes étkezés: sovány húsok, tojás, hal, sok zöldség, némi zsír, és minimális rizs, zab, gyümölcs, ha edzel, akkor edzés után táplálékkiegészítő. Így, ebben a fontossági sorrendben. Jól látod, kerüld a cukrot, üdítőket, virsli/parizer féle műkajákat, és a fehér lisztet(kenyér, tészta, stb). Ha ezt betartod, 100% hogy lefogysz. Testépítők sem csinálják egyébként másképp, mégis ők a legjobbak fogyásban is.
19F
Először is. Ne csak reggeli, ebéd és vacsora legyen, hanem vezesd be, a 10 órait és az uzsonnát. Többször egyél egy nap, de kevesebbet inkább, minthogy háromszor és többet, mert az anyagcseréd lelassul és így rosszabb lesz. Aztán, a tojásokat inkább jobb, ha főzöd, mert ha serpenyőben olajban csinálod az nem éppen a legjobb, az olaj miatt.
Ügyelj arra, hogy naponta kb 1200 kcal-t vigyél be és ahogy írtam apránként. Ha keveset eszel és kevésszer vagy ha sokat és keveset, akkor csak magad ellen dolgozol.
Ja, és szerintem jobb lenne, ha a tojást inkább ebédnek ennéd, mert abban van fehérje, vacsorára meg nem lenne a legjobb annyit megenni. Szóval csak hajrá, ja és 6 után nem ajánlott az evés. De ha az nehéz, akkor szerintem 7-ig még nem vészes.
Viszont egy is plusz sporttal rá segítenél, mondjuk egy 0,5-1 óra bicikli hetente 3-4x
Utolsó, sokmindent remekül leírtál, csak az a hat után nem evéses dolgot ne tetted volna bele a végére...meg még néhány dolgot.
Nyugodtan lehet olajat használni, amennyiben telítetlen zsírsavból áll. Sütésre a kókusz és pálmaolaj a legjobb.
A kalóriát számolgatni értelmetlen dolog, mert
-nem tudod, a kérdező milyen súlyú
-mekkora fizikai munkát végez
-milyen gyors metabolizáló
Nem azért kell valamit ebédre enni, mert abban van a fehérje, minden étkezés kell tartalmazzon fehérjét! Az utolsónak is! Ami pedig lefekvés előtt két órával kell megtörténjen, így itt a hat utános dolog megbukott.
Meg a "sokat és keveset eszel" elírás volt még olyan cuki, de ezt már abszolút nem bántásból mondom :D
Örülök, hogy legalább jó irányba tájékozódsz, és nem éhdiétára meg citromkúrákra biztatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!