Most akkor mennyi kalória kell?
Sziasztok!
31 éves nő vagyok, ülőmunkát végzek. 167 cm magas 62 kg vagyok, túl 15 kg fogyáson.
Annak idején is kalóriaszámlásással fogytam le és emiatt érdekes lehet a kérdésem, de akkor belőttem a 77 kg-hoz 1500 kalóriát és fogytam mint a chips egy kibontott zacskóból.
Már 3 éve tartom ezt a súlyt, 60-62 ingadozás és aktívabb lettem, de leginkabb ez szobabiciklizésben merül ki meg nyáron hosszú sétákban.
Namármost. Eldöntöttem, hogy végre szerzek egy kis izmot, mert hosszútávon az ülőmunka nem fog jót tenni, el is kezdtem 2 hete otthon súlyzós edzést végezni. Ezer éve jártam sokáig edzőterembe, van némi jártasságom a helyes kivitelezést illetően, meg hogy milyen gyakorlatokat kell végezni.
Heti 4xkb 45 perc intenzív súlyzós edzést végzek teljes testre.
Szeretnék még kicsi zsírt veszíteni (sajnos a hátamra és a hasamra rakódik...) és ehhez újra a kalóriabázist hívtam segítségül.
Majd egy évet adtam magamnak a bázisnál azonban így is 1500 kalóriát hozott ki.
Ma beírtam más kalkulátorokba és a chatgpt-re és mindenhol ilyen 1650-1700 körül írta, lassú fogyáshoz.
Most akkor mi az igaz?
Szeretnék egy esztétikus, formás testet, kevesebb hasi és háti zsírral (tudom nincs lokális zsírégetés) a tápanyagokra odafigyelve.
Szerintetek?
Sokkal jobban jársz ha magadnak számolod és nem a bázissal. Sajnos főleg a kis súlyuaknak ott nagyon kevés a keret, általában túl gyors a cél.
1350 kcal a BMR-od. Az edzésekkel együtt napi 2
1950 körül van a szintentartód.
Közte fogysz. Viszont az edzésekhez fog kelleni az energia bőven, nem bírnál alacsony ddficitet. Inkább 3-400 legyen de tartós mint 500 és falásrohamokkal.
Olyan 1600 körül javasolnám.
Minden értékkel fogyni fogsz csak az egyik könnyebb es lassabb. A másik kicsit nehezebb és gyorsabb.
Amúgy én sokáig azt csináltam hogy tartottam a kevesebbet (1450-1500) és ha edzésnapokon éhes voltam akkor egy étkezéssel többet ettem. Bevált nagyon
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!