Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Melyik opció lenne jobb?

Melyik opció lenne jobb?

Figyelt kérdés

160 cm 68 kg, 38 éves nő. Három gyerek2,4es 8 évesek. A cél 58 lenne,de a 60-nak is örülnék. Ennyi voltam a gyerekek előtt. Edzeni itthon tudok,youtube random videókra szoktam. Eszközeim tornaszonyeg és két egy kilós súlyzó. Na meg a legkisebb gyerek utáni futkosas egész nap,még úgy amblokk a gyerekek és a háztartás 24-bol 26 órát. Az alvási kritikus pont,sajnos max öt óra jut egy nap,ha nagyobb lesz a két kisebb talán javul.

Elsősorban az egészségem miatt szeretnék fogyni. Egy kisgyerekes,kialvatlan elfoglalt anyának (segítség nincs,a férjem egész nap dolgozik) mennyi idő lenne leadni ezt a súlyt,egészségesen,illetve a legfontosabb,mennyi kalóriát kellene ennem? Amit a kaloraibazis kiadott 1600 körül attól kb éhen halok,pár napig bírtam. Nem tudom hogy a gyerek után futkosas meg az egész napos házimunka (mindig van mit csinálni) vajon fizikai munkának számít e,de gyanítom igen. Biztos az sem segit,hogy az alváshiány miatt jobban kívánom az édességet,erre igyekszem odafigyelni,de egyelőre nem opció a több alvas.

Melyik lenne jobb?

Érdemes eleinte nagyobb kalóriát beállítani,és ahogy fogyok,úgy vinni lejjebb? Ha igen,mennyit adjak még most és hogyan modositsam később? Vagy adjam meg a cél súlyt,és ahhoz számoljon kalóriát,és egyem azt? Ez így logikusnak tűnik nekem,idővel a kalóriaval összhangba kerülne a súlyom,de tartok tőle így baromi sokáig tartana.

UI bocsi a hibákért ha vannak,sietnem kellett az írással.

tegnap 16:21
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia! Az alvást nem értem, hogy nincs időd, a kicsik még sokat alszanak éjszaka, akkor is, ha nap közben is van alvás. Max a legkisebbel vagy otthon, ha nem bölcsis, mellette megcsinálod a napi teendőket nap közben, esti rendrakásban meg mindegyikük részt tud venni. Velük együtt lefekszel aludni, vagy max 1 órával később. Nem lehet, hogy rosszul menedzseled az időd? - nem bántásból írom. A pihenés tényleg az egyik alappillére a fogyásnak.

A kalóriák. 1600 biztosan kevés, ha éhes vagy. Ennyi kilóhoz 2000 is lehet (úgy számítva, hogy amit lemozogsz azt még hozzáadod ehhez). Nagyon fontos, hogy miből jön össze ez a kalóriaszám. Például egy tábla csoki majdnem kitesz egy főétkezést, ugyanakkor nem laksz jól vele. Próbáld meg úgy összeállítani az étrendedet, hogy sok hús és zöldség legyen benne, minimális zsír, és felejtsd el a fehér lisztet és a péksütiket. (Nekem ez vált be annó, sőt volt, hogy egészséges kajákból nem bírtam összehozni azt a kalóriaszámot, mert már jóllaktam - ha zöldség volt a vacsi konkrétan még el is fáradtam az evésben :D A hús nekem mumus, sose bírtam megenni belőle amennyit kellett volna, ezért fehérjeporral egészítettem ki a diétámat.)

És még annyi, hogy nagyon ügyes vagy, hogy mozogsz is. Sok sikert kívánok neked!

tegnap 20:30
 2/4 A kérdező kommentje:

kicsik még sokat alszanak éjszaka, akkor is, ha nap közben is van alvás

Tell me you dont have children without telling me you dont have children. 😅

De amúgy köszi szépen a választ!

tegnap 20:53
 3/4 A kérdező kommentje:

Az alvást részt nem részletezem,ez van és kész. NEM az idobeosztasommal van gondom.

A kalóriákra viszont nem kaptam választ. A kettő közül akiket leírta. melyik opció lenne jobb?

tegnap 20:59
 4/4 anonim ***** válasza:

Az egészség a megfelelő énidővel, kipihentséggel, bioritmussal, mentális egészséggel, hormonrendszerrel kezdődik. Utána jön az étkezés.

Amíg nem szánsz időt teljes értekű tápláló ételek összeallítására addig nem fog menni.

Igen, eleinte nagyobb lesz és utána csökken. BMR szint alatt sosem szabad enni, fogyáshoz sem

tegnap 23:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!