Miért hízok kalóriadeficitben?
Heti 3x sportolok, 26 éves nő vagyok. Egyszer már fogytam drficittel, 28kg-t csak 6 visszajött.
Elozo hetfon elkezdtem ujra mindent szamolni, grammra. Ma reggel 77.7 kg voltam. Hétfőn 76.3ról indultam.
1400-1500 kcalt eszem. Ennyivel fogyni kéne.
Ir, pcos nincs.
Szia, pár kiló ingadozás normális, pláne nőknél. Ezért javasolják, hogy elegendő hetente mérni, sőt, inkább havonta. Feleslegesen idegesíted magad a heti több méréssel.
Amiért ma többet mutathatott a mérleg: lehet az oka a tegnapi étkezésed, például amiatt több vizet tart vissza a szervezet. Lehet, hogy közeledik a menstruációd. Lehet, hogy ez a hőség az oka. Most csak párat soroltam fel, hogy lásd, nincs miért aggódnod. Folytasd a sportot és deficitet, csak így tovább :)
Nekem kell kb. 2-3 hét, mire megmutatkozik a mérlegen is a szám. De ez nem feltétlen érdekel, mert a tükörben látom, hogy szárazabb a forma..
2000 kalória, heti 6 edzés, napi 40 ezer+ lépés, edzések után 45p kardió. Igen, nekem ennyire meg kell szenvedni a fogyáshoz. Nincs sok felesleg rajtam, kb 5kg zsír még lemegy már nagyon jó lesz.
Testsúlyod tud ingadozni:
több só, több szénhidrát, több/kevesebb víz, keményebb edzés, stressz.
Pl én elég sokszor felébredek egy éjszaka alatt, így is meg van a 7-8 óra alvás, de ez mondhatni egy stressz a szervezet számára.
A stressz pedig vizet tart vissza. Ettől függetlenül fogysz, csak nem látszik a mérlegen. Akár 6-8 hét is kellhet, hogy a szervezeted megszabaduljon ettől a stressz által visszatartott víztől.
Ne aggódj, csináld tovább. De az én deficitemből adódóan simán benne van, hogy nem vagy deficitben, ha te is ilyen szerencsés vagy genetikát tekintve, mint én..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!