Tippek kalóriaszámolasra nyaralás alatt?
Tudom, a nyaralás legyen lazulás,de én sajnos az a fajta vagyok,aki képes elengedni magát és egy két kilengés után elengedni a gyeplőt. Egy hétre megyünk. Kaja ugyan nincs a szálláson,de főzőcskezni sem fogok. Azon túl,hogy ne zabáljak,milyen módszerekkel lehetne nagyjából nyomon követni a kalóriákat?
35 éves kétgyerekes nő vagyok, 25 kilót fogytam,de ha nem számolom a kalóriákat,sajnos tapasztalat alattomban szépen ismét felkusznak. Ezért csak szintén tartás a cél.
Mindenképp nagyjából számolni akarom. Nekem az a legnehezebb ha kiesek a rendszerből. Tavaly nem számoltam,és bár nem zabaltam össze vissza,három kiló plusszal jöttem haza,amiben nem ez volt a legrosszabb,hanem sokkal nehezebb volt visszaállni a rendszerre, a plusz három több hónapig maradt is. Idén nem szeretnék ugyanebbe a hibába esni.
Ne számold. Ha az a baj hogy mennyiségre vagy képes túl sokat enni, két szabályt javaslok
- csak akkor egyél amikor éhes vagy (fagyit is, dinnyét is)
- mindenből 1et. Egy szelet kenyeret, egy szelet tortát, 1 gombóc fagyit, egy tányér ebédet stb
Két kisgyerekkel megyünk,sajnos nem fog annyira menni az akkor egyél amikor éhes vagy. Ha beülünk valahova,akkor eszek,mert akkor van rá lehetőségem.
Köszönöm a választ,de tényleg a kérdésre szeretnék inkább választ kapni!
Nekem jobb híján az az ötletem,hogy amit eszel,azt kikeresem,a mennyiséget pedig próbálom megsaccolni (rutinom azért van benne).
Mondkm,nálam gátszakadás tud lenni. Nagyon jó elméletben az első válasz,egy napig talán oké is,de ha én nem vezetem,akkor a bszk bele nyaralon,egyszer élünk fog győzni.
A kérdésedre válaszoltam
De ha nyaralás alatt számolgatni akarsz vigyél merleget. Anélkül nem pontos. Ha meg ezt megfontoltad vagy akár a számolgatást, keresa pszochológust.
De úgy tünik így is messze vagy az életmódváltástól és inkább kőzel az étkezési zavarhoz hisz ahogy látod amit most csinálsz hosszútávon nem fenntartható és megvalósítható
Nézd,imádok enni,imádom az édességet is,ehhez van egy alacsony termetem és egy átlagos életmódot ami a mozgást illeti
Szeretem a nagy családi összejöveteleket is,imádom a szociális eseményeket,és ez bizony sokszor asztalnál tortenik. Nyaraláskor is beülünk,eszünk iszunk,nagyon könnyen lecsúszik ilyenkor egy egy plusz koktél,nagyobb kaja,bármi. Ezzel nem is lenne baj,ha egy napig tartana, de nekem egy egy ilyenből,ha eleresztem a gyeplőt,nehéz visszajönni.
Nem szeretem az olyan megmondó embereket,akik egy két mondatból egyből pszichológushoz kiáltanak. Én is tudnék írni,ha nem tetszik a válaszom,fogadj pszichológust,mert nem bantasbol írtam,hogy nem erre vagyok kíváncsi. Peace✌🏻
Nem,évente egyszer plusz hosszú hétvégék párszor.
De a kérdésemben benne van,miért is akarom számolni,miért is nem akarom elengedi teljesen a gyeplőt.
Nagyjából szeretném,nagyjából. Gátszakadás ellen.
Kimaradt egyébként hogy kaloriabazist használok.
Igazából.ugy gondoltam,de ez már a kiírás után jutott eszembe,hogy rakeresek arra,amit ettem, és úgy írom be. A súlyokat nagyjából be tudom lőni,persze nem koppra. Tudom,hogy nem az igazi,de mint mondtam,nem is az a cél,hogy pontos legyen,inkább a gatszakadast szeretném elkerülni. Ez az alkalmazás prima rá. Ha látom,hogy már eleve plusz háromszáz kalorianal járok,nem fogok még egy plusz fagyit azbap letolni,vagy a hatodik sütit elvenni,mert karácsony van (tavaly karácsonykor ez mentett meg a gatszakadastol,bár akkor megza súlyvesztés is cél volt)
Teljesen feleslegesen írsz be BÁRMIT a kalóriabázisba, mert olyan fals eredményt hoz, mint a franc. Mivel olyan alap infókat nem tudsz, hogy mennyi olajjal készült ez vagy az az étel - és sorolhatnám.
Bár elég problémás, hogy ennyire rápörögtél, hogy még egy hetet!!! sem bírsz ki számolgatás nélkül. Ez nem normális, hiába próbálod annak eladni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!