Ha napi 1200 kalóriát eszek, lefogyhatok úgy, hogy tartani is tudom a súlyomat?
De, belassulna. Ez neked kevés. A minimum a BMR amit fogyas alatt is meg kell enni. Neked 1400-1420 kcal. Az alatt ha eszel pár hét alatt belassítod. Szóval az a minimun.
A jojózás meg csakis attól függ hogy utána mit eszel. Ha fogyás után ugyanazt és ugyanannyit eszel mint most, akkor visszahízol
Ezt a lelassuló anyagcsere kifogást el kéne már felejteni. Igen, 1200kcal meglehetősen kevés, azzal akkor is fogyni fogsz, ha esetleg 50kg ig fogynál le.
De a gond ott szokott lenni, hogy át emberek nem becsületesen számolnak. Hány éves vagy!
#7 igen, fogyni fog. 1-2 hónapig. De a test Éhezik! BMR alatt. Tehát valami nem mikodik jol. A test optimalizál. Elkezdi kevesebb energiabol is mukodtetni, habar nem tokeletesen. Onnantol kevesebb energiara van szuksege. Tehat kisebb lesz maga a BMR. Tehat a kaloriaszukseglet. Tehat ha fogyas utan visszaal valaki csokke t BMRral egy kiszamolt sulytarto kaloriara azzal lehet hizni fog. Mert kissbb a BMR amibol kiindul.
A -500 kcal meg hulyeseg. 154 cm vagyok heti 4 sporttal. Ha 500 kcalt kivonnék a napi igényből, bMR alatt lenne tehát veszélyesen, egészségtelenül fogynék. Azoknak a nőknek akik vékonyak vagy alacsonyak, a -500 kcal túl sok. Nagyon téves ez az 500 meghatározás. Nem véletlen szoktak manapság max 20-25 százalékos csökkentést javasolni
#8 túl sok volt a netes marhaság. 500kcal deficit az senkinek nem túl sok.
Okoskodni lehet, de attól még mindig nem fogsz lefogyni.
9
Dehogynem sok... Nekem is sok lett volna ha nem sportoltam volna. 60 kilóról fogytam, akkor 1524 lett volna a súlytartó kalóriám ha ülő életmódot folytattam volna, a BMR-em pedig 1270 volt. Tehát a mínusz 500 Kcal-al jóval a BMR alatt ettem volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!