Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Így fogyni érdemes?

Így fogyni érdemes?

Figyelt kérdés
Nagyjából 2500 kcal a napi alapanyagcserém. Ebből beviszek minden éhezés nélkül egy nap 1200-2000 kalóriát, viszont nem mozgok. Tervezek mozogni szó se róla de egy jó darabig most nincs lehetőségem rá.

máj. 27. 15:22
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Valami nem stimmel.

Az alapanyagcsere az, ami alá nem szabad menni, nem pedig annak x részét kell bevinni. Nem kevered a súlymegtartáshoz szükséges kalóriával?

máj. 27. 15:32
 2/16 A kérdező kommentje:
De, valószínűleg igazad van. Csak én mindig úgy kerestem rá hogy alapanyagcsere kalkulátor, és ott kiírta hogy az adott szám alá menjek fogyáshoz és a többi értelemszerűen. De igen akkor ez a 2500 az, amivel megtartom a jelenlegi súlyomat.
máj. 27. 15:38
 3/16 anonim ***** válasza:

Akkor nézd meg, hogy mennyi az alapanyagcseréd, mennyi a súlytartó és valahova a kettő közé próbáld belőni. Mozogni pedig majd mozogsz ha tudsz.

Ha gondolod add meg az adataid (magasság, súly, életkor, aktivitás) és megnézem én is, mennyit javasol.

máj. 27. 15:42
 4/16 anonim ***** válasza:
Ha 2500 a súlytartásid, akkor 2000 körül egyél legalább, különben nem fogod tudni tartani és nem is egészséges a túl nagy deficit.
máj. 27. 16:20
 5/16 A kérdező kommentje:

3, Az a baj ilyen 2300-2500 közé lövi. Megnéztem szinte az összes oldalt és mindenhol némileg más jött ki.

4, Miért nem tudom tartani?

máj. 27. 16:52
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Mert éhezni fogsz

(Egy máisk valaszoló)

Plusz hozzátenném hogy BMR alá sose menj. Azt számold ki. Meg fogyásnál se. Mert éhezik a test. Akkor is ha nem érezned hogy ehes vagy. Ez két külön dolog.

Az 1200-2000 meg óriás intervallum. Az 1200 már nekem is éhezes lenne alacsony csajként. De ha neked sport nelkul 2500 a sulytartasi kaloriad akkor a BMR-od valahol 2080 kcal korul van. Na az alá nem szabad menni

máj. 27. 16:57
 7/16 anonim ***** válasza:

4-es vagyok.

Igen, azért mert túl kevés, rosszul fogod érezni magad, folyton éhes leszel, és e miatt időnként falásrohamaid lesznek, amitől meg lelkiismeretfurdallásod lesz, ami miatt majd még jobban koplalni próbálsz, ami ugye marha egészségtelen.... Pikk pakk-pakk egy ilyen ördögi körben találod magad, nem jó út ez. Sokkal eredményesebb, egészségesebb és kényelmesebb is óvatosan fogyni, s közben jó táplálkozási szokásokat kialakítani, hogy a fogyás után se hízz vissza.

máj. 27. 17:12
 8/16 A kérdező kommentje:
Egyébként nem szoktam éhes lenni, volt egy pár nap amikor nagyon minimálisan ettem hogy szűküljön a gyomrom, és utána ettem amikor éhes voltam. Számolom nyilván a kalóriákat és minden éhség nélkül simán megvagyok.
máj. 27. 17:25
 9/16 anonim ***** válasza:

1. és 3. vagyok

Meg kellene nézni, hogy a BMR-ed mennyi, azért írtam, hogy ha megadod az adataid megnézem. Az kb. egységes szokott lenni. 2300-2500 kalória nem valószínű, nekem soknak tűnik.

máj. 27. 17:36
 10/16 A kérdező kommentje:
9, 180cm 110kg 20 aktivitás meg legalacsonyabb,nem mindig de inkább legyen kevesebb
máj. 27. 17:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!