Lehet egy életen át számolni a kalóriákat?
Nem lehet. Nekem 4 év kellett hogy beleőrüljek. Próbálom elhagyni de nehéz, ezért dietetikus segítsegét kértem.
Az étkezési zavar persze nem segít. Anélkül simán elhagynám mert 4 év tudatosság alatt mar felismerem a testem éhség és telítettségi jeleit
Maximum betegeknek kéne most is. Ehelyett trendi meg divatos, de nem embernek való.
A szervezet tudja,hogy mire van szüksége, figyelni kéne rá. Ennyi.
Szerintem nem kell minden étkezést precízen kiszámolni.Az jó, ha tudod bizonyos ételekről, hogy mennyi kalória van benne, illetve ha kialakítasz magadnak rutin étkezéseket, pl. reggelire szánsz x kalóriát, és nagyjából tudod, hogy abba belefér rántotta 2 tojásból, fél szelet kenyérrel, vagy egy nagy szelet sonkás-sajtos-főtt tojásos kenyér stb. A családi-baráti összejöveteleken meg figyelj oda, pl ne menj oda éhesen, ne csipegess, hanem egyvalamit egyél, döntsd el, hogy mondjuk 1 pohár üdítőnél/1 pohár bornál nem iszol többet amúgy igyál vizet stb.
Ja és ne edd meg a gyerek maradékát :)
Èn 20 éve számolom,nem nehéz,mert nagyjából ugyanazokat eszem.Ha új receptet találok egyszer kiszàmolom,lemérem és elmentem.Régen füzetbe írtam, amikor kezdtem,mostmár nyílván telefonos appal.33 évesen ugyanannyi kg vagyok mint 16 évesen voltam,leszámítva 1-2 kg ingadozást,úgyhogy csak jól csinàlom.
Nagyobb beviteli különbségek csak kivételes alkalmanként adódnak (pl 3-4000 kcal bevitel),annyi meg belefér.
Azonban ha csak általàban gyümölcsöt,zöldséget,fehér húsokat fogyasztasz,teljes kiőrlésű kenyeret (2-4 szeletet naponta),sovàny tejtermékeket,vagy kerülöd a cukrot,alkoholt,feldolgozott ételeket,ígyis-úgyis normálisan alakul a beviteled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!