Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » 167 cm magas vagyok és 95 kg...

167 cm magas vagyok és 95 kg és 26 éves férfi. Szerintetek kaloriabazis szerint kiszámolva napi 1500-1550 kalóriát fogyasztani vegyesen minden ételből és kalóriadeficittel lehet tartósan fogyni?

Figyelt kérdés

Mellette még elkezdtem szobabiciklizni heti 3-4 alkalommal 10-15 percet.

A biciklizés mellett még hasizmozok heti 4-5 alkalommal 100 darabot és fekvőtámaszozok 20-40 darabot!

Szerintetek ez mennyire formálhat így fél év alatt kb?

Véleményeket, tanácsokat illetve példákat várnék ha lehet! Köszönöm :)

febr. 12. 21:08
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:

30-as!

Nálam működött elsőre a kalkulátor alapján meghatározott szükséglet és az általam beírt fogyasztott kalória aránya. Nekem 2900 a napi szükséglet, 2600-at eszem, plusz ha sportolok, akkor ahhoz mérten növelem a bevitelt, 3-400 mínuszt megtartva. Én is észrevettem, hogy kicsit gyengébb vagyok amíg deficitet tartok. Csak ha nem figyelem, akkor szép lassan átcsúszik többletbe és elkezdek hízni.

Inkább én is sporttal növelem a keretet.

febr. 14. 14:30
 32/41 anonim ***** válasza:
Nyáron tavaly megszívtam napi 1 órát tekertem tempósan 2 hétig, 2000kcal volt a napim de nem ment le semmi. Most majd jobban figyelek. Köszi a tippet.
febr. 14. 14:37
 33/41 anonim ***** válasza:
27: Több emberrel átnézettem, jókat írtam be, szerinte hízok, orvos és dietetikus is frászt kap a kalóradeficit fogalmától, 40 kilótól szabadult barátomnak sem működik.
febr. 15. 14:47
 34/41 anonim ***** válasza:
Betegség miatt kértem szakértő tanácsát, de a betegségem nem mérvadó benne. Vagyis nekem nem szabad cukorról lemondanom és úgy fogytam. Barátomnál nincs betegség. Ezért is mondják azt, hogy - alapvető jó étrend mellett - teljesen egyéni minden és nem lehet így csinálni.
febr. 15. 14:49
 35/41 anonim ***** válasza:

33-as!

Gondolom akkor te vagy a 10-es. Az adataidat beírtam a kalkulátorba és 1700 körülit hozott ki, nem 1350-et, amit írtál.

A kalóriadeficit fogalmától szerintem azért kapnak frászt, mert nem szabad csak azt nézni. Tehát ha neked mondjuk 1800 kalóriát kellene enned, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy ezt franciakrémessel viszed be, vagy hússal, zöldséggel. Sokmindent figyelembe kell venni egyénre szabottan, de maga a fogyás csak kalóriadeficittel tud megtörténni. Egyszerűen képtelenség fogyni ha többet eszel, mint amit elhasználsz. De pl rossz táplálkozás késztetheti arra a szervezetedet, hogy kevesebb kalóriát használjon. Megfelelő összetételű táplálkozás mellett több kalóriát ehetsz és mégis fogysz.

febr. 15. 17:32
 36/41 anonim ***** válasza:
35. Én vagyok a 10-es, nem akivel vitatkozol. Én valóban rosszul írtam be az adatokat. De mondom, nem velem vitatkozol. :) Én pont ellenkezőleg, többet eszem jóval annál az 1700-nál is és úgyis fogyok. :)
febr. 15. 18:43
 37/41 anonim ***** válasza:

36-os!

Nem vitatkozom én senkivel :)

Ha fogysz, akkor vagy több a kalóriaszükségleted, vagy kevesebb kalóriát eszel,mint gondolod. Azért kell egyénileg kitapasztalni az értékeket,mert nem mindenkinél jó amit átlag alapján kiad a kalkulátor.

febr. 15. 18:55
 38/41 anonim ***** válasza:
30%
Kamu a deficit.1500 1 hónapja egy deka nem ment le, mellé heti 3x súlyzós edzés.Hazugság az egész.
febr. 15. 22:37
 39/41 anonim ***** válasza:
Azért kapnak frászt, mert egészségtelen kevesebbet enni a szükségletnél. Határozottan nem ajánlják ezt. Megfelelő rostos étkezést és mozgást ajánlanak. Nálam csak alkalmanként túra a mozgás, de bevált.
febr. 19. 12:50
 40/41 anonim ***** válasza:

39-es!

De a mozgással pont a kalóriaszükségletet növeled. Tehát többet használsz a bevittnél. A lényeg, hogy nem szabad sokkal kevesebbet enni a felhasználtnál.

febr. 19. 16:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!