Hogy tudnék lefogyni? Étkezési zavar?
Valószínűleg nem tanultad meg helyesen feldolgozni az érzéseidet, stresszt. Ezzel érdemes lenne egy pszichológust felkeresni, tuti sokat segítene a fogyásban. Ha nincs rá pénzed, yt-on is vannak jó videók a témában. Ha van időd, akkor a hosszú séták nagyon hasznosak, mind mentálisan, mind fizikailag, fogyás szempontjából. Szerintem, ha már ezt tudod kezelni, és nincs falási rohamod, akkor érdemes tovább gondolkodni az étrenden, aktivitáson.
Az a baj, hogy amíg nem sikerül ezt az alap dolgot rendbetenned magadban segítséggel, vagy anélkül, addig kicsi az esélye, hogy tartani tudj egy komolyann, szigorúbb változtatást az életviteledben.
Ha tudsz angolul, akkor Healthy Gamer GG-t ajánlom. Rengeteg témában van nagyon informatív, és érdekes, néha vicces videója. Nem tudom hirtelen, hogy konkrétan erről szóló van-e, de azt igen, hogy többször is szó van az érzelmek helyes feldolgozásáról, és add tippeket is hozzá.
Szóval hallgass bele bármibe tőle, amit érdekesnek tartasz, valószínűleg lesz benne számodra hasznos. Én legalábbis így voltam vele.
Menj el pszichológushoz.
Alakíts ki egy stabil, rendszeres étkezést a kalóriakereteden belül. Ha a tested megszokja, hogy 3-4 óránként táplálékhoz jut, akkor nincsenek falásrohamok, nem hintázik a vércukor olyan intenzíven.
Én úgy fogalmaznék, hogy pszichológiai jellegű probléma, aminek étkezési tünete van. Tényleg jó lenne egy pszichológus, és akár mellette (de ha muszáj, helyette) a fent említett videók (én is néztem párat, jók, és elég szépen beszél a fickó angolul, lehet érteni, de ha nem megy hallás után, az automatikus feliratot bekapcsolod).
Fontos, hogy a testedet nem kell utálni meg undorítónak tartani. Igen, hagy némi kívánnivalót maga után az állapotod. De pont az kéne, hogy szeresd magad, szeresd meg a tested is, és tegyél vele jót: adj neki egészséges ételeket, mozogj - amire szüksége van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!