Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Mit tegyek ha ilyen kaják...

Mit tegyek ha ilyen kaják vannak a kollégiumban és félek hogy elhízok?

Figyelt kérdés

Főzni itt nem tudok, nincs is sok pénzem mert nem állunk a családommal anyagilag jól, a havi 28000 menza is nagyon megterhelő

reggelizni soha nem szoktam, csak ebédelek és vacsorázok

ma az ebéd lasagne volt (kis adag, max 300-350 kcal, a vacsora pedig rakott bolognai, ez viszont egy nagyobb adag volt...)

ha így eszek nagyon el fogok hízni? szeptember óta így eszek, de még nem híztam semennyit, sőt volt amikor kevesebbet mutatott a mérleg. Inni csak vizet iszok.

Holnap pl rizs lesz sertéssültel és gombamártással az ebéd, estére gyros pita

2022. okt. 4. 21:32
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
a menzát fizetni kötelező
2022. okt. 4. 21:32
 2/14 A kérdező kommentje:
*300-350 gramm, amit 500 kcalnak számoltam
2022. okt. 4. 21:33
 3/14 anonim ***** válasza:
94%

Ha nem vagy kalóriatöbbletben, akkor mindegy, hogy mit eszel, nem fogsz hízni. Az más kérdés, hogy az egészséged megköszönné, ha normálisan táplálkoznál, normális élelmiszereket fogyasztanál, és legalább a napi három főétkezést tartanád.

Elhiszem, hogy nem álltok jól anyagilag, de havi 28 ezer forintból a menza biztosít számodra napi 2 vagy 3 étkezést? Viccelsz? A mai inflációs válságban egy ember simán el tud költeni havi 60-70 ezer forintot úgy kajára, hogy mindenből csak alsópolcos terméket vásárol. Tegyétek össze a kezeteket, hogy számotokra adott ez a 28 ezer forintos étkeztetési lehetőség.

2022. okt. 4. 21:38
 4/14 anonim ***** válasza:
87%

Ha amugyis csak kétszer eszel egy nap, akkor igyse ugyse fogsz elhizni mert napi két étkezés kevés.

Viszont úgy tűnik hogy meglehetősen aggaszt ez a dolog, és hogy mennyi a testsúlyod, testalkatod.

Nincsen testképzavarod?

2022. okt. 4. 21:39
 5/14 anonim ***** válasza:
94%
mi a baj a lasagnéval és a bolognaival? mi a baj a rizzsel és a sertéssülttel? mi a baj a gombamártással és a gyrossal? ezek teljesen rendben lévő kaják. mintha milka csokiról és virslis párnáról beszélnél.
2022. okt. 4. 21:43
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Van mérleged nem? Látnád, ha híznál, addig feleslegesen aggódsz.
2022. okt. 4. 22:33
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

erre van szabály, hogy hány kalória lehet összesen az egy napra adott ételmennyiség energiaértéke

az EMMI (emberi erőforrások minisztériuma) megszabja. pl ha felnőtteknek napi 1 kaját adnak az 7-900 kcal. ki kell keresni hgoy a te étkeztetésed mileyn kategóriába tartozik

egyébként a leítak alapján inkább fogyni fogsz

2022. okt. 4. 22:51
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Úgy mégis mért híznál a teljesen normális, semmi rendkívülit nem tartalmazó étrendtől? (Mondjuk, az ebéd lasagne, vacsora bolognai-kombó nem épp az étrendtervezők gyöngyére vall.) Mit kéne enned, amitől szerinted nem híznál? Mindenesetre zöldséggel-gyümölccsel lásd el magad, mert azt nyilván kevesebbet adnak a kelleténél.)
2022. okt. 5. 00:35
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Kezd el sportolni, és akkor nem fogsz elhízni, és nég formásodninis fogsz.
2022. okt. 5. 02:19
 10/14 anonim ***** válasza:
84%

Én értem azt is, aki ebédre is meg vacsorára is paradicsomosat talált ki. Gondolta, csinál egy olaszos napot (ami persze gondolom ízre messze nem az a kategória, mintha én most elmennék a boltba, és házilag csinálnék hármunknak egy nagyobb adag, mondjuk 6, max. 9 adagos szószt.), megcsinálja a paradicsomszószt, a darált húsra megvolt a pénz bőven (vagy nem bőven, de megvolt), és összeütötte ezt a két változatot.

Azt nem értem, hogy ezt miért egy napon kellett (én egy hétre se tettem volna, főleg, hogy el lehet tenni a paradicsomos kaját is meg a darált húst is a mélyhűtőbe, mélyhűtött-fagyasztott mirelit formában akár hetekig eláll minden).

2022. okt. 5. 09:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!