Hogyan tudnék kollégistaként lefogyni?
168 cm vagyok és 65 kg. Szeretnék legalább 5-7 kilót fogyni.
Most, hogy újra kolis leszek, jönnek a gyorskaják, nassolások, 11 órai evésrohamok:D stb és attól félek mégjobban meghízok(ott általában 68 kg körül szoktam lenni). Ja, és sokkal lassabb az anyagcserém is, amikor koliban lakom.
Tudnátok adni valamilyen tippet, miket egyek, készítsek magamnak?
Hogyan tudnék fogyni? Edzőterem nincsen a közelben, viszont a koliban simán tudnék edzeni.
Tippek? Előre is köszi:)
Ne jöjjenek a gyorskaják, és a nassolások...
Eszel menzán, vagy te látod el magadteljesen?
Szeretnék jobban persze odafigyelni.
Egyébként nem eszem menzán.
Nekem pont a koliban volt a legegyszerűbb fogynom.:D (egyetemista vagyok) Itthon a család miatt mindig van sok nasi, üdítő, süti stb. De a koliba nem veszek semmi ilyesmit, így nincs a mi miatt aggódnom.
Van konyha, tűzhely? Magadnak tudsz főzni?
Ne vegyél semmilyen nasit, üdítőt. A közös, akár éjszakai kajálásra nehéz nemet mondani, nekem se mindig ment, az néha belefér szerintem. De tényleg néha. Ha otthon a szobában nassolnak a többiek éjjel, abból könnyebb kimaradni, egyszerűen te nem veszed elő a müzlit, de ugyanúgy ott vagy.
Enni eheted ugyanazokat, amiket otthon ennél diétásként, ebben nem változtat a koli. Nyilván viszonylag az egyszerűbbeket érdemes: zabkása, tojás, párolt zöldség, natúr husi, szendvics, humusz, joghurt, én ilyeneket szoktam.
Ja és járj el edzésre. A diétát is segíti, plusz jobban odafigyelsz a kajára, hogy ne zabálj egész este, hiszen úgy "nem volt értelme" az edzésnek.
Én is kolis vagyok és tavaly evésrohamokkal küzdöttem.Egyszerűen nem bírtam leállni az evéssel.Szerintem kezd előbb kisebb változtatásokkal az étrendedben például én azt csináltam,hogy elkezdtem csak citromos vizet inni és kizárni a cukros üdítőket.Plussz kezdj leszokni utána fokozatosan az olyan dolgokról mint a csipszek és csokik.Ez nem jelenti azt,hogy soha többet nem ehetsz egy kocka csokit sem,csak egy olyan útra kell lépned ahol felismered,hogy csak egy kis balaton szeletre vágysz és nem kell hallgatnod a hasadra,ami azt mondja hogy egyél 2 táblával.Ezekre én olyan szinten ráfüggtem,hogy csak azokat kívántam és ezek arra késztettek,hogy egyek többet,hiszen még éhes vagyok,ami persze nem volt igaz.
Vasárnap készíts magadnak ételes dobozba szendvics hozzávalókat:sajt,vaj,szalámi,kolbász stb. De például én Lidlben szoktam vásárolni hidegtálas salátákat és azok rendesen telítenek engem.Vagy az olcsóbb megoldás:egy kefír és két kilfi :D Amit még ajánlhatok az az,hogy ne nézd a telefonodat miközben eszel vagy bármi ilyesmit azért,hogy az agyad tudjon fókuszálni az ételre és jobban kiélvezhesd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!